När man och ens man inte är som andra män

Eller: Mitt liv är ett enda långt lidande?

Mitt absolut första inlägg i den här bloggen är daterat i slutet av mars. När maken GLATT satt och fyndade på internet och det visade sig, till min enorma besvikelse, att det inte var en kryssning i karibien utan en helg i Ullared. Genom Let’s Deal.

Mitt förhållande till Ullared är lite…komplicerat. Fel, mitt förhållande till maken i just Ullared är komplicerat. Eftersom maken fullkomligt går bananas på Ullared och kan vara där hur länge som helst och handla allt. Mest saker vi inte alls behöver. Japp, jag inser att det inte låter som jag. Eller maken, som i vanliga fall får en höftledsfraktur bara av att se entrén på en klädbutik. Får jag in honom bär han sig åt som en sexåring med blodsockerfall. Men han älskar Ullared över allt annat på jorden.

En helg med hotell i Ullared ihop med maken. Två shoppingdagar. Återigen, IHOP med maken. Det är kanske inte min idé om en drömweekend. För där har snubben helt plötsligt järnkoll. Han har färgglad tröja så han skall synas ifall vi slarvar bort varandra (vilket jag brukar göra mitt yttersta för att lyckas med) och hade han fått hade han hängt en lapp runt halsen på mig med vårt kundvagnsnummer så jag inte “glömmer” den någonstans. Medan han mer eller mindre tatuerar in kundvagnsnumret på sig själv samt har med sig något att knyta runt vagnen som bara är vårt. Så den syns.

Så skall man göra. Det har han sett på TV.

Jag inser att ett inlägg om min…inte så positiva inställning kommer lite olägligt med tanke på bloggresan men det har inget med Ullared att göra. Däremot har det allt med maken att göra.

Vårt äktenskap tål mycket, men enligt all jävla hållfasthetlära så är en heldag på Ullared ihop med maken ett gränsfall. En heldag, kväll på hotell och ytterligare en shoppingdag – jag blev nervklen bara av tanken. Sen låtsades jag glömma av det. Och det har jag då alltså gjort sedan i mars. Dealen går ut 31/12 och jag är snubblande nära mållinjen.

Igår kväll sade maken att han ville åka nästa helg. Idag skall han ringa och boka hotell. Före jul, när det är som mest folk. För vi skall köpa julklappar.

Jag ligger i fosterställning.

Någon som vill byta make? Bara en helg?

Ni får honom gratis. Ni kan till och med få handla på hans kort.

(Nu LÄNGTAR jag till första februari och att åka till Ullared med okomplicerade människor)

0 thoughts on “När man och ens man inte är som andra män

 • Ha ha ha!!! För somliga skulle det kunna låta som rena drömmen att ha en make som frivilligt, t.o.m. gärna, åker till Ullared.
  Och det känns bra att du kanske (förhoppningsvis!) kan få en mer positiv upplevelse där med oss!

 • Don’t you worry, det är säkert fullt. Jag ska dit med ett tjejgäng nästa helg och bo på hotellet och vi bokade det i maj. Det kanske är fullt året ut så slipper åka med maken. Kolla du på hotellets hemsida. Om han skulle råka fixa det så kanske vi syns :)). Jag tjoar i så fall, om jag känner igen dig i verkligheten med saltvattensfrippa och allt. Eller så har Kevin Murphy gjort underverk och du är totalt oigenkännlig.

  • Om ni bokade i maj…OJ vad jag håller tummarna. Om han mot förmodan lyckas, så känner du igen mig som den mest motvilliga kvinnan där.

 • Det är nästan så man tror att han väljer helg med flit för att du ska få så mycket andnöd som möjligt? Å andra sidan är det precis före pension och barnbidrag, så helgen efter är förmodligen ÄNNU värre? Jag har från säkra källor hört att det i mellandagarna är i stort sett tomt. Du kanske kan sälja in det till honom istället?

  • Näe serrö, för mellandagarna skall spenderas i den lilla staden som ligger LÄNGRE ifrån Ullared, och då tappar vi ju även den fantastiska möjligheten att handla julklappar också.

   *börjar plocka bland hagelpatronerna*

 • Försöker föreställa mig maken på Ullared. Det går inte. Tack och lov. Clas Ohlson hade möjligen fått igång honom. Rätt säkert f ö, men där kan man ju inte vara en hel helg.
  Annars har dom väl nån avdelning som kallas ‘vattenhålet’ eller nåt där andra män sitter med tom blick, din man är unik. Jag vet, det är inte nödvändigtvis ett bra ord. Lycka till!

 • Han kan ta med sig min sambo, han tjatar om att åka till Ullared och jag skulle nästan hellre dö än att åka dit.
  Då kan dom ju prata krig samtidigt… Men då kanske dom inte kommer hem på en vecka eller två, och det vore ju synd (?) 🙂

  • Hade det inte varit för att min var hemma väldigt mycket, utöver tiden han spenderar på jobbet så hade jag börjat misstänka att det var samma person. Eller en förlorad tvilling.

   Min kan i vart fall gärna få vara borta någon vecka eller…sju 😉

 • Men hallå!!! E du go eller??? Se detta som en rekogniceringsrunda inför det RIKTIGA besöket – var finns allt, vad behöver jag, vad vill jag ha… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.