Gubbsjuk eller gumsjuk?

Det började med att mannen i mitt liv tittade på serien om Ullared, säsong ett, och sa “DIT förstår jag inte hur man vill åka frivilligt”. Lite übermensch/nedlåtande sa han det dessutom.

När säsong två startade hade han tankat hem Kjell-appen till telefonen. Ni vet den där karln som åker dit med fru och barn och handlar varje dag i två veckor. Eller ja, fru och barn handlar. Kjell dricker hembränt och häller en hel flaska tändvätska på grillen mest hela tiden. Anledningen? Kjell säger roliga saker.

Någonstans i mitten av säsong två började han få myror i brallan och föreslog ett…STUDIEBESÖK. Han ville absolut inte handla, men han ville hemskt gärna åka dit och titta på alla som faktiskt handlade. Klart vi åkte ner. Maken gick bananas inne i varuhuset och hystade ner allt han nådde i kundvagnen och det studiebesöket kostade en satans massa pengar. Vad vi köpte minns jag inte ens, bara ett en av sakerna var en exakt likadan jacka som Ola-Conny har på sig i varenda avsnitt.

Sen åkte vi dit en gång till, även det på makens begäran, för att handla julklappar. För “det skulle ju vara SÅ praktiskt”. Nota bene, maken är av sorten som får ont i höfter och rygg så fort han ser en tygbit sticka ut ur en butik, och HATAR att shoppa. Förutom på Clas Ohlsson och Teknikmagasinet. Besök två på Ullared tvingade han mig dessutom att fråga personalen om de hade Morgan-trosor på riktigt, och det hade de haft, men de hade sålt slut i en rasande fart.

Nu har säsong tre varit igång ett tag, eller vilken jäkla säsong det nu är. Imorse satt han med iPaden i handen och helt plötsligt hojtar han: “Kolla HÄR. OJ vad billigt. Jag köper den här dealen va? Det hade väl varit mysigt!”

Vad jag förväntade mig var en SPA-helg på trevligt beläget ställe. Eller kanske rentav en Londonweekend. Vad jag INTE förväntade mig var den här bilden när han slängde över iPaden till mig:

ullared

Om han köpte den? Klart han gjorde. Han är glad som en speleman över sitt “fynd”, och planerar vad han skall göra när han sitter i badtunnan och spanar på de svärande systrarna. Och Kjell.

0 thoughts on “Gubbsjuk eller gumsjuk?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.