Men är det möjligt?

Jag lärde mig en ny sak idag. Igen. Man lär så länge man lever sägs det. Men dra åt skogen vad man önskar att hjärnan hade någon sorteringsfunktion med inbyggd informationsförstörare när det gäller vissa grejor. Ni vet den där gigantiska avdelningen för värdelöst vetande som alla har. Somliga mer (maken, andra världskriget), andra mindre.

I alla fall, och det här har retat mig i åratal, det här med att alla jäkla datum numera är en -dag. Är det inte kanelbullens dag så är det alla hjärtans dag. Och allt där emellan.

Det finns ta mig fan en dag för allt. Skoskavets dag, köttbullens dag, silldagen, räkdagen, långfingerdagen och papperspåsedagen. In absurdum. Något snille, oklart vem eller vilka, kom på den briljanta idén att lägga ett tema på årets alla 365 dagar. Jag känner spontant att jag skulle vilja ge den/dem hela året i form av idioternas dagar.

Eller ja, vi kan behålla fettisdagen. För jag gillar semlor. Typ.

Nu vet jag just inte om alla årets dagar är upptagna, men alldeles för många är det, och det kommer nya fiffigheter hela tiden. Och om jag låter bitter beror det på att jag är en varulv idag som inte har sovit så mycket, men jag lovar att jag hade dissat alla dessa konstruerade dagar en alldeles vanlig dag med. Med den enda skillnaden att jag kanske hade godkänt några fler dagar än fettisdagen. För att jag är så mycket mer ädel och generös när jag inte är varulv.

Idag lärde Expressen mig att den 12 november är en motviktsdag till alla hjärtans dag. Det är alltså alla krossade hjärtans dag. Och utan att grotta ner mig i det verkar det som att en viss värktablett står bakom påhittet.

broken_heart_by_starry_eyedkid_1210705730_10765101

Nu kommer det jag tycker är roligast. Jag och maken gifte oss sent (jättesent) på kvällen den 11 november i Las Vegas. Med tanke på nio timmars tidsskillnad så gifte vi oss alltså jävligt tidigt på morgonen den 12 november i Sverige.

Och jamen såklart, givetvis har vi tvistat till leda om vilken datum som gills eller vilket vi skall ha, men vi kom till slut överens om att 11/11 är lättare att komma ihåg. Jomenellerhur. Det är i vilket fall som helst datumet vi enades om att skriva i ringarna.

Men EGENTLIGEN, eftersom vi är svennebananer gifte vi ju oss den 12 november. På alla hjärtans krossade dag.

Som det förklarar saken och att ingen av oss nästan aldrig minns det.

Men allvarligt. Vad är det för snillen som sitter och kommer på alla dessa dödslarviga dagar och får vem som helst gå in och bara claima en dag och ett syfte?

Visste ni om det?

0 thoughts on “Men är det möjligt?

 • Temadagar.se lär oss att idag är det smörgåstårtans dag! I måndags 11/11 var det ju bland annat chokladens dag 🙂 imorgon är det internationella diabetesdagen, ostkakans dag, world quality day & world usability day medan vi på fredag kan sympatisera med fängslade författares på deras dag!

 • Jag läste någonting om att Glenn Hysén inte fått sitt hjärta krossat någon gång. Grattis till honom.
  Själv är jag helt övertygad om att på alla företag/kommuner/landsting sitter en person som inte har så mycket att göra. Men bara för att på något sätt visa att man gör skäl för sin lön så kommer denna person, en gång om året, på en idé som då ska genomföras. Det är därför alla dessa omorganisationer sker, inte till någon nytta alls. Det är väl samma sak i detta fall. Någon skall bevisa att man gör skäl för sin lön.

 • Vilket datum är man egentligen född om man ploppade ut 00.20 den 8 augusti?
  Min dotter föddes då och när hon var några år gammal kom jag på att hon egentligen var född 23.20 den 7 augusti för det var ju sommartid. Vi kör naturligtvis på den 8: e särskilt eftersom det är kinesernas turdatum och tur har hon haft i livet, tösen men lite konstigt är det med dessa konstruerade, både tider och dagar.

 • Nu tycker jag att du är lite negativ. Jag kan bli sån själv när jag sovit lite lite, så jag kan på sätt och vis sympatisera med dig, men samtidigt får du faktiskt kamma dig och skärpa till dig lite. För det första: utnyttja det istället. Vilken dag blir den internationella bitterfittdagen? Pick one! Många dagar är claimade av flera, det är den som skriker högst som vinner. Så vilken vill du ha?

  Och för det andra, lite det här med pil i gummibåt vill jag bara säga. För vem är det inte som claimat varenda förbannad tisdag till att glo på emigrerade blondiner???? :p

  • Hahaha, det är just min plan för morgondagen, att claima en dag. Eller två, beroende på antal timmar sömn inatt. Men jag är helt klart för alla dagar man får äta på.

   Och vaddå, den pilen är ju skitliten, jag har ju bara claimat en stackars liten timma. Inte ens en heldag. Pilutta.

 • Ja jösses, alla dessa dagar… Stötte på en spännande häromdagen: Världstoadagen som tydligen infaller på tisdag, den 19/11. Hoppas på ränneskit den dagen så jag kan fira den ordentligt!

 • Men jahaja..tack för den!
  Jag fyller år på värdscancerdagen. Och det kan jag väl gå med på. Bra att stötta och allt det där!! Absolut!

  Men Vargens dag? Ensamvargens då eller? Är det därför jag är ensam?
  Var det här förutbestämt av någon jäfla nisse sedan innan jag föddes? Hade min mamma ett finger med i spelet?
  Ja, jösses… man kan ju bli paranoid för mindre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.