En sån där söndag

När man är lite klimakterieförbannad i största allmänhet och jävligt irro på maken i synnerhet. Då är mitt lugnande medel att fönstershoppa lite och att läsa min älskade Veckans Nu. Hade maken varit hemma hade dagen istället ägnats åt högljudda diskussioner med den ena förolämpningen efter den andra.

Men han är som män är mest. Konflikträdd. Så han sov bort halva dagen i ren självbevarelsedrift, gick upp, klädde på sig med ljusets hastighet (tänk Stålmannen byta om i telefonkiosk) och sen dra ut på väldigt fabricerat och påhittat ärende.

Att de aldrig lär sig att de bara gör saken värre. För att rensa luften direkt, eller för all del bara en sån enkel sak som att DE väljer att ta upp diskussionen istället för att smyga omkring som en strykrädd hund. För det enda som händer är att man blir ännu mer förbannad.

Man behöver inte vara synsk för att spå ett taklyftarbråk i det här hushållet lite senare idag. Där han uppför sig som en tonårsungjävel och jag blir fullkomligt skogstokig för att det är så barnsligt. Jo’rå, somliga vet vilka knappar som är bäst att trycka på.

Men i alla fulla fall. Jag hängav mig åt Veckans Nu och diverse fönstershopping på nätet. Och inte för att vara sån, men jag ÄR verkligen fäschon!

Senaste trenden är knä/lårhöga stövlar. Enligt Hollywood och varenda jäkla skobutik.

Det köpte jag för fyra år sedan, efter visst bemödande hittade jag till slut det perfekta paret. För då fanns det inte så mycket att välja på, eftersom jag ville ha lagom klack och inte skithöga ridstövlar. Men de fanns. Och då såg jag ut så här.

boots
Trycket på tishan beror på att det enda fotot jag hittade var efter opponering på vår uppsats. Som handlade om (håll i er) sociala medier. Anno 2010.

Stövlarna är lite nedhasade på det fotot, de går över knät trots att jag är lång som en flaggstång.

Och i veckans Veckans Nu handlar två sidor om den NYA HETA TRENDEN.

bild

Alltså sådär rent spontant känns det som att jag är en jävel på att spå och väldigt mycket före min tid.

Jag spådde lårhöga boots för flera år sedan, och idag spår jag hetsiga diskussioner.

Någon som är intresserad av att anställa mig som någon slags modekonsult? Det går ju att göra på distans, det är ju bara att kolla vad jag gillar idag och så vet vi att det kommer vara brännande hett om ett par år.

Och så är jag ju en sjusärdeles bra testperson för…exempelvis saker som spraytan. Lär av mina misstag liksom.

Med andra ord, det ni hånar mig för idag kommer ni lunka omkring i om ett tag.

Och jävlar vad jag skall påminna om hånet då. HEHE!

0 thoughts on “En sån där söndag

 • En Annan Susanne says:

  Pfffft…..
  Såna stövlar hade jag 1992…..
  Så det är mitt mode plus tjugotre år. 😉
  Jag borde ha behållit dem. Och en massa andra grejer som man märker att man “köper om” nu igen….
  Märkligt.

 • Skitsnygga! Skulle gärna anställa dig men frågan är om det funkar då jag är en sån där seg rackare som inte anammar trender förrän de snart är ute. Kalla mig egensinnig norrlänning eller annat men jag tar tid på mig… Fast, till skillnad mot myten pratar jag både snabbt och mycket 🙂
  Men, jäkligt långsam att anamma trender.

  Med närmare eftertanke kanske du och jag i kombo gör att jag blir precis i tid 😉

  • Där har du en poäng, en perfekt kombo.

   För jag är ju lite tidig, sådär “men Gud vad har du på dig nu då”-tidig.

   De stövlarna är dock snorsnygga på riktigt. Och i ett skinn så mjukt att man vill sova med dem.

 • Ärligt talat bryr jag mig inte så mycket om stövlarna… Däremot undrar jag om DU är gift med MIN man (eller möjligen tvärtom)??? Hmmm…

    • Nu fattar jag inte alls vad du menar? *visslar oskyldigt*

     (Och då undrar man varför karlar måste göra samma dumma grejor gång på gång så det BLIR bråk, hur är det med inlärningskurvan egentligen? Va va va?)

     • Haha, jamen förklara detta då. Om man VET att en tom toarulle hör hemma i papperskorgen och att personen som kommer efter helst vill ha toapapper och man har sagt det en triljon triljarders gånger, hur svårt kan det vara då?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.