Rudolf och jag – igår

Jag var så vansinnigt kokande arg på tonåringen jag är gift med att det var meningslöst att bråka så taket reste sig, så jag gick helt sonika och la mig i sovrummet med min Kindle. I ren “jag får snart en hjärnbränna-utmattning”.

Givetvis somnade jag. Vid halvtio vaknade jag av att jag a) var hejdlöst kissenödig och b) att två hundar kom inrusande där den ena var arg som fan (Stor) för att Liten var enerverande och fullsketen med hormoner (väldigt mycket könsmogenhet). Och tydligen var absolut bästa stället att trycka till Liten i sängen. På mig. Ytterst oklart om Liten fattade varför, men han la sig i alla fall snällt på rygg medan Stor stod över honom och röt som ett lejon. Underst låg jag. Oerhört bekvämt.

Som avslutning hoppade di två ner på golvet, fortsatte uppgörelsen, och som en extra touch kissade Stor på Liten för att verkligen befästa vem som bestämmer. Liten är tio månader och Stor har varit alldeles för snäll. Fram till nu. Och då skall det tydligen sättas på plats med råge. Så att även matte blir klarvaken på kuppen.

Nåväl, jag vacklade ut på toa för att uträtta mina behov, även om jag hade god lust att kissa på båda två för att visa vem som VERKLIGEN bestämmer. Men jag sansade mig. En liten del av mig var även en smula sugen på att kissa på maken. Är det rangbråk så är det liksom.

Eftersom jag var lite trött, och inte riktigt visste om klockan var halvtio på morgonen eller kvällen så hade jag råkat glömma min spraytan. Men jag blev påmind när jag klev in i badrummet och fick syn på en spegel. Och gjorde ett jämfotahopp i ren skräck.

Jag såg ut som om jag varit i Alperna ett par veckor med Hökarängsgänget. Och lite som Rudolf med röda mulen.

Jag opererade näsan för ett par år sen (hudcancer i nästippen) och hade lätt att få röd näsa före det. Men efter den operationen har jag ÄNNU lättare att få röd näsa. Särskilt om jag har sovit, är varm, är kall eller bara mest hela tiden. Kan knäcka extra som Rudolf, clown eller Ronald McDonald utan lösnäsa. Jag hade sovit och jag var varm. Så igår såg jag ut så här.

20131103-223044.jpg

Och nu känner jag att jag inte riktigt har jättebrådis ut i badrummet för att se fejjanstatus. Om det har blivit mer eller om det liksom avstannade efter gårdagen. I värsta fall kommer jag se ut som ett blackface. Fast blond. Som när jag var liten och hade vitt afrokrull men alltid var knallbrun på somrarna. Nu med lite sprayade polisonger. Jag hade åtminstone vett och sans att gnugga bort färgen från ögonbrynen. Annars hade det sett ut som om jag hade haft en mördarsnigel ovanför varje öga.

Ja, jag skall snart gå upp och möta verkligheten. Men färgen på överkroppen är skitsnyggt brun. Där överdrev jag tydligen inte mitt sprayande. Det där med att vara smart och bara testa litegrand första gången som Mona gjorde var tydligen inget för mig. Måttfullhet är inte min grej.

Och som sagt. Hade det varit juli hade jag kommit undan med färgen. Kanske lite svårare i november eftersom jag inte har varit i Alperna.

Nu. Upp. Annars kissar jag på mig. Eller på valfri hund eller make.

Kommer jag inte tillbaka vet ni att jag har tuppat av.

Sa jag att jag har ett par viktiga möten idag. Där jag och mitt fejs måste närvara.

Jösses.

0 thoughts on “Rudolf och jag – igår

 • Om du visste hur högt jag skrattar här!
  Heeelt fantastiskt! Eller alltså.. underhållningen! Storyn i sig är faktiskt lite hemsk! :p
  Du måste hålla oss uppdaterade!
  Önskar maken lycka till i kriget och dig i möten… It´s gonna be a fab monday! :p

 • Du ser väldigt tjusig ut med den färgen och vampiga lockar, helt klart efter för mycket sol på en lyxig semesterort. Kanske inte det utseende man förväntar sig en vanlig novembermåndag i vårt land (även om det är avlångt och har många olika årstider samtidigt just nu). Satt här och tänkte att det är tur att du sitter hemma och jobbar, ensam med de fyrbenta. Men tydligen inte i dag. Du får väl indikera något om “Nyss hemkommen från…” 😉

 • Ang nått helt annat.
  Tror minsann att inlägget om kläderna här om dagen har fått personen i fråga att skriva
  ett “svar” i ett inlägg i sin blogg.
  Så du vet..

  • Jag såg det. Eftersom jag fick trafik från hennes sida. Hon gick från att ursäkta sig i kommentarsfältet här, till att mest tycka synd om sig själv. Ogenomtänkt. Och bekräftar sättet hon jobbar på. Förlåt här, och personangrepp där 😉 Går igenom det sen.

   Vem dog och utsåg henne till norm för hur man skall vara som person liksom?

    • Ja. För det ser lite illa ut med två kommentarer fullsketna med ursäkter här, och sen ett inlägg om vilken bitter och elak person jag är som skriver så OSNÄLLT hos sig själv. Lite…motsägelsefullt kanske? 😉

 • Om nån kommenterar snoken tycker jag du ska berätta att du varit på skidsemester i Nepal eller nåt, var man nu kan få tag på massor med snö och strålande sol såhär års. För det är LITE tidigt för att få den där brännan i Alperna redan va? En quickie över en långhelg, du, snö, sol och en massa uppånervända foliehattar för att öka på brännan. Friskhurtigt liksom.

  Undrar btw vad hundarna gjort som du kissat på dem. Om de fattat vinken? Ibland, när jag försöker tala min hund till rätta så tar jag honom i öronen, tittar honom stint i ögonen och Talar Tydligt med korta meningar och enkla ord. Då verkar det ibland som om han fattar. Eller, vänta, det var ju tekniken med maken…

  • Jag har alltså varit i Nepal över helgen. Jomen det känns rimligt. Vi kör på den. 😉

   Hahaha, jag tror den tekniken funkar bättre på hundar än make!

   • Jag HAR testat den på maken. Efter att ha talat om för honom att det är tekniken jag kör på hunden. JÄMRANS vad sur han blev! Men det bet… :p

    Ska man ljuga så ska man göra det så hejdlöst så folk inte tror man kan ljuga så hejdlöst och därför måste det man säger vara sant. Gäller bara att ha bra minne, så du inte säger Borneo till nästa som frågar.

    • Hahaha, SOM jag hade velat se den reaktionen hos maken. Din alltså. Min kör någon slags kärringvariant idag och sitter tyst och tycker synd om sig själv. DRAAAAMA.

     Jomen jag tror nog jag skall kunna hålla reda på Borneo och Nepal. Det ena är regnskog det andra är snöiga berg?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.