Det här med fredagsmys

Eller förlåt. Jag menar myyyyyzzz.

Jag gissar att ni har kommit hem från jobbet, kastat av er uniformen och svidat om till det sexigaste ni har i garderoben. Käkat lite hemlagat, tagit fram ost och kex och satt er i soffan med de toffelbeklädda fötterna vid det här laget?

Där sitter ni och sippar på ett glas vin medan ni trycker i er brieost (yyyyyl). Kollar på vaddetnu är på TV och har fredagsfeeling.

Vad gör jag?

20131122-195115.jpg

Jo jag sitter här. På motorvägen från helvetet. Med en cheeseburgare från Gyllene M:et i magen.

Nu börjar jag känna igen mig på riktigt. Bitter på fredagar. I tron att alla sitter och myser.

Vet inte riktigt vad som är värst? Pendlandet eller tanken på att leva med maken på 60 kvadrat.

För det känns så onödigt att vara en sån där “glaset är halvfullt-typ”.

Happy Friday 😉

0 thoughts on “Det här med fredagsmys

 • Ja och här halvligger jag i soffan iklädd flanellpyamisar och en kopp the inom bekvämt räckhåll mätt o belåten efter en portion Bi bim bap ( googla om det behövs) On top of that tvingas jag genomlida idoooool. Tack o lov för paddan! Det är fredagsmyzzzzz på hög nivå det! Fast det är klart det är kanske bättre än cheeseburgare o motorväg? Kör försiktigt!

 • Självklart har alla andra det bättre än du! Jag ligger redan (som varje fredag…) i sängen. Och då inte för att maken och jag idgar glödhett sex utan för att jag alltid är dödstrött efter allt. Trevlig kväll 🙂

 • Vadå kommit hem och bytt om osv? Jag klev in på jobbet 17.25 för att påbörja mitt dygnspass här. På söndag jobbar jag 9-18. Men å andra sidan moffar jag godis på arbetstid och tittar på Idol och löser korsord samtidigt.. 🙂

  • Jag känner mig lite som en Monty Python-sketch, den där med att bo i en skolåda på motorvägen. Det är fredagsmys *är inte alls avundsjuk…inte alls*

 • Jag ska ta mina dunsockar och lägga mig i sängen med en Harlequin, för hansomintevillvaraibloggen är på whiskyprovning och glina sköter sig själva. Imorrn ska jag skjuta en adventsgran.

 • sJÄLVKLART…..HAR JAG GJORT ALLT DET DÄR O LITE TILL……….EHH NOT!!

  Kom nyss hem från jobbet har jobbat 14-22 idag

  Orkar inte skriva om första meningen med små bokstäver så fårva stora

   • Ja, men o andra sidan var jag hemma runt midnatt i torsdags kväll , tack vare att ju fler kockar desstu sämre soppa blir det… 1 instansen bokar mig 14-22 medans nästa instans planerar mitt arbetspass jobb runda med en läggning 22:40 varav det blev 1½ timmes övertid + att jag lyckades klanta till något med kopiatorn/Faxen/ skulle kopiera 1 papper innan hemgång bara det att jag det pappret kopierades inte utan däremot spottade maskinen ut massa andra gamla utskrifter i X-antal exemplar o gick fan inte få den o sluta trots att jag försökte trycka på alla jädra möjliga knappar…. tillslut gav jag upp o drog ut lådan med papper var enda sättet att få stopp på det, sen lät jag skiten va o drog hem o lät nästa dags personal ta hand om det om inte nattpersonalen gjorde nåt

 • Alltså just fredagen är min livsnjutardag.
  Så mycket av ovan stämmer 🙂
  Men jobbat till fyra först , sen handlat.
  Därefter lagat gomiddag, till maken sonen o pappa.
  Å till mig själv också såklart.
  Berömt mig själv för god middag eftersom de andra tydligen är ouppfostrade. Bjudit dotter o svärson på resterna, då de kom hem från deras 2-dagarstur till Ullared. Gött deras hund med köttslamsor o dy.
  Slängt fram ostar marmelader och Portvin o kollat på spåret.
  Druckit kaffe o sippar nu vin medans jag uppdaterar mig på bloggar.
  Dock hatar jag myyyz kramiz och bästaste.
  Nån ordning får det vara 😉

  • GNAH *ljudet som uppstår när jag inser att det inte är normalt att fredagsmysa på en motorväg 52 helger per år*

   Herregud så gott det lät. Näztan zå jag måzte myza med z.

   Kan du skicka lite rester?

   Min dag, arbeta till 18:00, packa nästan inget eftersom allt är här, hoppa in i bilen halvsju, stanna på Donken för livsuppehållande åtgärder (hade glömt äta sen frukost), framme i Strömstad vid nio, kollapsa på soffan utan ost, nu färdigkollapsad och flyttad till sängen.

   Kan vi åtminstone byta några fredagar? 😉

 • Alltså jag begriper mig inte på det där med fredagsmys (och myzzzzz får mig att ryzzzza) . I min värld klivs det i bästa fall in genom hemmets ljuva port vid 17.30. Sedan äts det pizza (hemmagjord),tacos eller hamburgare. Sedan är det stoffliggarläge (iklädd fula jympakläder) fram tills 9 snåret och sedan sängen.

  Och eftersom man somnat så tidigt på fredag så är man så klart pigg som en mört på lördag morgon vid 6 snåret och så är det samma visa igen och sen blev det måndag igen ……….

 • En Annan Susanne says:

  Vad hände här då? Hm.
  Hem vid halv sex, in med en pulled pork i ugnen som folket här hemma vill trycka i sig under hela helgen, stående, gående eller bara för att.. Sen var det lite annan fredagsmat, det åts, pratades och dracks vin till halv jävla tre inatt.
  Och i kväll ska vi på femtioårsfest.

  Men ert pendlande. Ni ska flytta permanent till Strömstad? Men jobbar ni inte i Göteborg, eller är det tvärtom? Jag är lite förvirrad runt just detta? Hur är det egentligen ? 🙂

  • Jäkla fredagsmyzare 😉

   Det här med boendet är förvirrande. Även för mig. Vi bor i Gbg, jag jobbar hemifrån och kan jobba oavsett ort. Maken däremot jobbar i Gbg och är anledningen till pendlandet. Våra familjer och typ…alla bor i Strömstad. I Gbg jobbar vi och tittar på kvälls-tv. I Strömstad finns familj och vänner. I Gbg finns ett hus, i Strömstad en liten lägenhet. Men jo, vi skall flytta till Strömstad på heltid. Eller åtminstone dra ner på pendlandet väldigt mycket. OM jag inte dräper honom lite först?

 • Tina Johansson says:

  Älskar att fredagsmysa. Men inte denna helgen, som är jobbhelg. Fredag kortpass 14.30-20.30, lördag 7-19 (vi kallar det också för kortpass…) och söndag 7-20.30. Måndag jobbar jag också, men se på tisdag är jag ledig en hel dag…
  Jobbar i äldreomsorgen och älskar mina arbetskamrater och gamlingarna, men hatar arbetstiderna, och hatar att jobba på helgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.