Tillbakaresemorgon och orkan

Jag som inte kollat väder på ett helt år (sjukt osvenskt att inte ha koll på vädret) kollar idag maniskt.

För det här var prognosen enligt SMHI igår.

20131027-225753.jpg

Och då känner man sig inte så jävla kaxig när man bor vid havet och som bonus dessutom har två båtar i sjön. Plus att det är dags att köra mot Göteborg. Jag är villig att sätta en stor fet peng på att den största bron kommer vara avstängd så det visslar om det. Eftersom de stänger av den bara det blåser lätt sommarbris (jaja, lätt överdrift men ungefär?).

Maken var nere igår kväll och trippelkollade samt säkrade förtöjningarna, och nu “roar” jag mig med att kolla webbkameran som sitter uppe på badhustaket och streamar bild från våra båtplatser. Den kameran sitter så bra att man skulle kunna tro att de satt upp den enbart för vår skull. Men om man tror det har man lite storhetsvansinne. Riktigt så långt har det inte gått. Men oavsett så är den väldigt praktiskt placerad.

Så här praktiskt.

20131027-230706.jpg

När det går vita gäss inne i hamnen vet man att det blåser satan. Och jag vet inte riktigt varför jag maniskt kollar webbkameran, men mest kanske i förhoppning att jag skall slippa se att diverse hustakdelar blåser ner på båtarna. Eller för all del att båtarna börjar blåsa omkring. Fast snarare med förhoppningen att de inte blåser omkring.

Det är inte så himla ofta det blåser så rysligt mycket som SMHI har klurat ut att det skall göra. Vid sådana tillfällen är det lite svårt att hålla tätt i ren nervositet.

Men jag fortsätter kolla. Medan jag tycker synd om båtar som faktiskt är ute och åker. Vid 33 m/s är min gräns för båtåkande väldigt passerad. Jag drar den någonstans runt 20 (senaste resan i så mycket blåst och fem meter höga vågor gick på öppet hav från Danmark till Sverige – då var det lätt att hålla sig för skratt när allt var surrat, inklusive vi som delade på kaptenskapet).

Om någon mot förmodan tycker att det är spännande att kolla om våra båtar kommer flyga all världens väg är länken här.

Eller så kan ni bara hjälpa mig att vakta medan vi blåser omkring på motorvägen till Göteborg.

Fy för den lede när det blir sådan här sensensensommarstorm.

Till och med jyckarna hatar det. Förnedringen i att blåsa omkull när man bajsar är rätt stor, det kan man ju förstå. Jag hade nog tyckt att det skulle vara en smula genant.

Kan vi hålla tummarna för att de inte blåser någonstans?

Så återgår jag till vanligt trams så fort jag sitter i säkerhet inomhus.

0 thoughts on “Tillbakaresemorgon och orkan

  • Det är lugnt. Den däringa stormen verkar vara i England?

   Och väntas komma ännu senare. Båtarna kanske inte blåser bort förrän ikväll? Eller inte alls.

  • Jag hoppas det med. Tack. Gissar att hundpromenaden ikväll blir som att gå med två ballonger (flyghundar) i koppel om det skall blåsa så mycket som det sägs.

 • Här såg det plötsligt annorlunda ut! 🙂

  Du får nog andas och försöka jobba i dag, Enligt SMHI i morgonprogrammet så kommer inte stormen förrän i kväll. Jag har sett en del rajlerande över stormvarningarna, kan hålla med om att kvällstidningarna överdriver, men det är väl väderrapportörernas plikt att varna för att det KAN bli problem. Och båtägare och andra måste ju få chansen att se om sin egendom.
  Trevligt att titta lite på båtar! Hoppas att jag endast får se att dom ligger där och gungar lite lojt, väl skyddade i hamnen. Förstår oron att åka ifrån dom! (Även om ni säkert har folk som kan titta till dom.)

  • Jag gissar att den mest upptrissade stormen sen Gudrun kanske inte blir mer än en utandning när och om den väl landar här. Peppar peppar (måste jag skynda mig att säga).

   Fast sist det blåste ordentligt här (nu Gbg) råkade jag få ett träd över bilen på parkeringen.

   Men jag är lugn. Min största fasa just nu är väl mest att internätet blåser bort. Det pallar jag inte 😉 Och förtöjningarna är trippelkollade.

 • maria -jumbon med ett liv- lagervall says:

  Till och med jyckarna hatar det. Förnedringen i att blåsa omkull när man bajsar är rätt stor, det kan man ju förstå. Jag hade nog tyckt att det skulle vara en smula genant.

  Dagens bästa, jag satte kaffet i halsen.
  Skrattar ännu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.