Peter och vargen?

Och SMHI är Peter?

Bara genom att skriva så kommer jag antagligen få tugga i mig varenda stormhatt senare, men den tiden den sorgen.

Det blåste inte en endaste vindpust på väg till Göteborg. Och det kom kanske fem regndroppar. Bron var absolut inte ett dugg avstängd. Hej Antiklimax. Men det tjafsades på nyheterna om att orkanen kommer sen. Jahapp.

Så, nu känner jag mig lite kluven.

Det finns en ö en bit utanför Strömstad som är sådär pittoreskt västkustig. Den heter Ursholmen. Det är även vår västligaste punkt, utanför den är det bara himla mycket hav, och med rätt kurs över vattnet hamnar man till slut i England. Om man nu inte skulle råka fylleköra lite åt höger, för då kan det hända att man snavar över södra Norge på vägen.

Den ligger alltså här, enligt sådana där kartritare.

20131028-120932.jpg

Och dit åker man helst bara när det är rätt fint väder. Eftersom vägen dit är kantad med grund både över och under vattnet, samt väldigt mycket vågor när det blåser. Just för att det är…öppet hav? När det är finfint väder ser det ut så här…

20131028-121513.jpg

…om man kikar in mot land. Åt andra hållet är det bara vatten. Och sedan England. Där stormen tydligen är nu.

Min lite mer korkade sida sitter inomhus och klappar katten…

20131028-121718.jpg
Ja, vi har bara svartvita djur. Inga gråskalor här inte.

…medan jag tänker just på att jag verkligen verkligen skulle vilja vara på Ursholmen i eftermiddag. Med en kamera. Om orkanen nu kommer intrillande från England.

Det är något jävligt mäktigt med ett rasande hav. Som gör att det tiltar lite i skallen, för jag menar det verkligen.

Om det nu skulle vara så att stormorkanen rasslar in med full styrka lite senare kan ni väl bara glömma att jag har skrivit de här raderna.

För då vill jag antagligen absolut inte vara någon annanstans än just inomhus.

Nu skall jag ha kvalitetstid med internet och elbolaget medan jag laddar ner böcker till Kindlen, laddar alla andra mackapärer och jobbar lite. För om det nu är så att Peter har rätt om vargen så lär jag inte vara så här kaxig sen. Framför allt inte utan internet.

Men just nu skulle jag lätt dra till Ursholmen.

(Och så lovar vi att glömma det här inlägget. Okay?)

0 thoughts on “Peter och vargen?

 • Åk inte dit. Det säger jag bara. Och hoppas att din teori om Peter håller för just nu har man inne i landet där jag bor uppdaterat till klass 3. Känns inte alls bra. Enda fördelen är att jag numer, till skillnad mot Gudrun då, bor i ett samhälle och inte ute bland treden och greset, som dom säger österut, och inte har elledningar som sattes upp 1938 typ. Jag hukar mig ändå.

  • Jag lovar. Och klass 3 nu alltså? Jag visste att jag inte skulle ha skrivit det. Nu kommer jag hitta någon av båtarna liggande uppe på webbkameran lite senare antagligen.

   Här vippar det inte ens i häcken ännu, så det känns lite…mysko. Lugnet före stormen?

 • maria -jumbon med ett liv- lagervall says:

  Yr.no säger max 7 m/s i Strömstad närmaste dygnet!!!!
  Vågar man lita på norsken?
  Jag tycker han brukar vara ganska pålitlig.

 • I går??? Varför skulle det ha blåst i går? (Det gjorde det visserligen rätt bra här, jag behövde bara öppna överfönstret (högt upp, så jag måste stå på stege) ducka en liten stund och hela rummet var färdigvädrat.)
  Dom har hela tiden pratat om att stormen/blåsten skulle komma in under måndagen och det gäller väl fortfarande? Måndag kväll på västkusten och sedan vandrar den över landet och är borta i morgon.
  Säga vad man vill men den förflyttar sig ganska raskt iaf.

  I dag har jag gått omkring med tanken på hur en storm i internetvärlden skulle gå till… När man pratar om att det stormar på nätet, så brukar det ju vara åsikter som stormar… men var finns det för andra stormar i den världen?
  Vet inte varför just du har lyckats med det, men jag märker att jag skriver mer och mer här och att jag kanske skulle börja skriva själv igen… Hur lyckades du få igång min lust att blogga???

  • Sa jag att det blåste igår? Isåfall är jag ett fyllo. Och det är jag inte (om jag inte smygdricker i sömnen). Och det var inte en uppkäftig fråga, snarare en “har jag verkligen ingen koll på vart jag sätter fingrarna på tangentbordet” 😉

   Och det blåste ju förvisso ganska mycket i helgen. Det vittjades hummertinor från lilla båten och jag hade en genomsur make. Trots att han hade räddningsdräkten på sig. Men jag inbillade mig lite att det skulle komma imorse, men det blåste ju för bövelen mer igårkväll än vad det gjorde imorse? Förvirrande?

   Hahaha…och något vettigt svar på det sistnämnda har jag inte. Men jag blev beskylld för något liknande av -ME-. Ni kanske helt enkelt tycker att det fattas så himlans mycket saker i den här bloggen så ni måste skriva ner det själva? Skulle inte förvåna mig det minsta.

   • …eller så är du inspirerande. Sätter lite fart på dom sega tankarna och får fart på formuleringslusten. 🙂

    Genomsur trots räddningsdräkt, låter inte så nöjsamt. Speciellt inte den här årstiden!

    Att jag reagerade på “I går” var för att jag läst för många inlägg av typen “det blåser ju inte, så allt var bara överdrivet”. Ja, ja, jag erkänner; jag har varit inne på FB och läst! Så du har väl rätt i att man ska hålla sig därifrån. Till mitt försvar vill jag framhålla att 80-90% av det jag läser är stick- & virkrelaterat.
    … nu skiver jag ju för mycket igen!

    • Mmm…om man vill vara snäll kan man ju för all del skriva inspirerande haha.

     Nej, det var en otrevlig hummerfisketur, särskilt som han bara kom hem med massa krabbor. Stay AWAY from FB…man får faktiskt skriva precis hur mycket man vill här. Jag har liksom inte regler och sånt 😉

 • öhh… har du en katt oxå!?!?!!!! :-O
  var tar katten i vägen då ni åker emellan ert hem då?!? 😛

  o här i alingsås har det ösregnat typ hela dagen o nu e det upphåll o ser ingen antydan till storm här!!!
  sjukt knäppt!!! ;-P

  • Jajamän, katt också. Det är ett jäkla zoo här. Och en katt till, fast han blev stor, tyckte illa om de äckliga hundarna och flyttade hemifrån 😉

   Är vi borta mer än två dagar hänger hon med, mindre än två dagar så hänger hon hos grannen.

 • Rasande vatten är mäktigt! Storm och orkan är för mkt, jag vill inte att skogsbrukares ägor ska se ut som plockepinn eller att någon ska skadas men för övrigt gillar jag väder. Jag och ett par kompisar gillar paddla kajak och vi gillar ligga långt ut i kustbandet. För att uttrycka sig milt är det inte bara en gång vi suttit fastblåsta. Men att va på fjället i blåst är inte fel det heller. Tycker man känner sig levande och att jag inte har något att säga till om kring vilket väder det blir är befriande! 🙂

  • Oj jösses. Jag brukar kika på de där havskajakerna från båten ibland när det ser ugget ut och tänka att jag har det rätt bra och varmt 😉 Men jag gillar att fota stormar och vatten. Och då bör man ju vara utomhus åtminstone hehe.

 • F’låt om man är kinkig alltså… Men är Ursholmen verkligen Sveriges västligaste punkt??? På din karta ser det ut som om åtminstone ett par öar ligger längre västerut och enligt Wikipedia är Stora Drammen den västligaste punkten… Har ingen aning om vars den ödjävulen ligger och har dessutom druckit två glas vin (en måndag -jajamensan)… Hoppas att Simone var snäll mot er!!!

  • Du har rätt, såklart. För jag brukar inte tänka när jag skriver. Stora Drammen ligger precis utanför och Ursholmen är Sveriges västligaste fyrstation. Dessutom är Stora Drammen inte särskilt stor, utan mer ett…grund än en ö. Inget man direkt knatar i land på, särskilt inte om det blåser 😉

   Simone var löjligt snäll. Det blåste mindre än en normal Gbg-dag.

 • Jag fattar precis. Jag hade lätt kunnat hänga på, särskilt om det nu blivit nån blåst. Helst efter att vi åkt dit, förstås. Men för att sitta och glo på raseriet liksom. Här i Ecuador blev det ösregn. Inte mycket att klass-vad-som-helst-varna för.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.