Recension och reflektion

Nu skall vi prata TV. Och gårdagens program. För jag kan inte riktigt släppa det eftersom det var så erbarmligt uselt. Jag visste väl att det fanns en anledning till att jag inte orkade släpa mig igenom det där programmet om Maria och Mindy, det finns helt enkelt en gräns för hur mycket gullig naivitet man ååårkar med.

1. La ni märke till bakgrundsmusiken när respektive person pratade? Maria hade någon plinkplonkmusik som lät som “åh det måste förstärkas hur rart korkade saker hon säger-musik”. Barnen hade lite mer “actionmusik”, Kikki fick “oj så tragiskt mitt livsöde är och jag är ensam-musik” och Kicken hade “nu skall vi förstärka att jag är en pudelrockare-musik”.

Screen Shot 2013-10-30 at 10.26.10 AM
Bild på den levande vindmätaren lånad från Aftonbladet/TV3

2. På Kicken låg fokuset på överkompensation. Jösses i himmelen åt de scener där han pratade om överklass och där han spelade över så det visslade om det. Typ “jag har världens åldersnoja men kompenserar det genom att ha bränt min hemanent-hår och pubertal framtoning”.

3. Kikki går det fan inte att säga något om. Det är som att sparka in en öppen dörr. Det enda hon fick säga var de förväntat tragiska sakerna som bara befäste hur ensam hon är och hur kass hon mår. Och sorry, men det enda jag tänker på när jag ser henne numera är falukorv. Kan. Inte. Hjälpas.

4. Ungarna ville jag strypa. Minus den äldsta, som försökte.

5. Hela formatet var så gammalt och trött att man ville gömma sig. Förutom den delen där INGET fokus låg på gästerna utan allt låg på familjen Montazami. Nu förväntade jag mig inga djuplodande intervjuer a’la Debatt eller Plus-Sverker, men åtminstone lite koll på gästernas bakgrund. Man fick reda på att Kikki bodde ensam med sin katt och att Kicken…var en pudelrockare. Sen var det clownerier och Montazamis för hela slanten.

DÅ tänker jag så här. Istället för Montazamis med vänner, tänk TV-programmet Gunilla Persson med ovänner.

Nu snackar vi briljant TV. Gunilla, dottern och hembiträden på en gård i Skåne. Hembiträden i plural, eftersom det kommer sparkas minst en per program. Gunilla vankar omkring i fartygspumpsen och håller hov, medan hon totalsågar sina gäster. Bland gästerna skulle vi hitta bland annat Jan Guillou, Britt Ekland och hotellchefen på hotellet i Sibirien som hon blev utsparkad från. Listan är ändlös.

gpguillio

Gunilla spenderar programtiden med att kasta krucifix och holy water i ansiktet på de hon tror är besatta av djävulen (ungefär alla). Samt att vara förargad, förfasad och någonstans långt innan varmrätten serveras har hon slängt ut alla gäster inklusive produktionsteamet och hembiträdena. Eller ja, ett hembiträde har med säkerhet blivit sparkad redan fem minuter in i programmet, nummer två blir sparkad vid varmrätten.

Resterande programtid spenderas med att korsklippa vad de utslängda gästerna har att säga, och vad den förorättade och förolämpade Gunilla sitter och säger inne i huset. Som avslutning släpps alla in igen för en krystad försoning. Vilket inte går, eftersom Gunilla inte är särskilt bra på att försonas.

Det kallar jag kvalitets-TV. Även om jag skulle behöva multipla skämskuddar så skulle jag älska att se skiten.

Så, om något produktionsbolag plockar upp just den idén, så vet ni var den kommer ifrån.

Och jag är öppen för konsultation. Det är bara att maila om ni vill ha fler detaljer för utformningen av Gunilla med ovänner. Adressen står under kontakt.

Vad tror ni om den idén?

0 thoughts on “Recension och reflektion

  • Hon skulle kunna vara det, men då undrar man ännu mer hur dottern kom till. För ja, det finns vissa likheter. Förutom att en transa ser mindre manlig ut i både hållning och skostorlek? 😉

    • Jag gissar på stöld. Av något slag. Uppenbart är ju att hon har snott ungen ifrån pappan iaf eftersom det är omöjligt att få reda på vem det är. Hon måste ha skrivit på ngt jäkligt vattentätt kontrakt.

 • maria -jumbon med ett liv- lagervall says:

  Som den förrädare jag är och alltid har varit i Fru-frågan så kollade jag på Bagge/Wahlgren.
  Det var underhållande.
  Lättsamt, man behövde inte tänka själv ett dugg.
  Nu ska jag se om jag hittar Montazami på play 🙂

  • maria -jumbon med ett liv- lagervall says:

   Nu har jag kollat.
   Ja vad ska man säga?
   Stackars gäster, pinsamt.
   Men Maria är ju rolig att lyssna på. Man ska lura sin man lite snyggt…….

   • JAAA…stackars gäster. Fast ändå inte, eftersom de lika gärna nästan inte ens kunde varit där. Snacka om att “vännerna” var bifigurer som var helt ointressanta bortsett från de små vinklade episoderna?

    Och jag skrattade väldigt igenkännande åt just den kommentaren, att lura sin man lite snyggt. Jag älskar tänket, behöver inte göra det, men gör det ändå bara för att det är kul. Finns ingen annan anledning än just att det är underhållande att smålura eftersom han ändå inte noterar något. Kanske om jag köper en ny TV, det kan hända att han skulle märka?

  • Håller med dig, såg också B&W tror att det var mer lättsam underhållning än Sven mer pinsamma underhållningen MM bjöd på om man ska tro inläggen här igår kväll. Får se o jag kollar på play i efterhand på MM.

   Annars håller jag helt med om att ett program med GP o ovänner skulle jag gärna se, annars kanske GP med Blivande ovänner kunde vara en titel.

   • Ja ovän lär hon ju bli även med den såtaste vän innan programtiden är slut. Det hade varit ett underbart program. Inte MM. Och det var inte ens skämmigt, bara…inte roligt? En chans till när Kamran kommer, om inte han kan styra upp det så vette fanken om jag kommer fortsätta kolla.

 • Känner mig också tvungen att titta på play nu. Eller snarare i eftermiddag. När jag varit på apoteket. Man kan behöva nåt stärkande. (nej, det är medicin till maken, men blir det riktigt illa kan jag väl låna nåt). Det kan hända att jag springer på den stackars människa som Kicki brukar säga förstörde hennes liv (en lärare), hon har – oavsett Kicki – inte haft ett så himla skoj liv hon heller.

  • Du kommer behöva ngt stärkande. Eller kanske inte eftersom det var rätt lamt, men lyssna på musiken i bakgrunden, som jag fastnade för de olika stilarna beroende på vem det var som var i fokus 😉

 • Idéen är lysande!
  Genial!
  Om du inte blir uppringd blir jag förvånad 🙂
  Såg inte Montazamis igår, även om jag älskar SHF så förstår jag att MM är en smart affärskvinna som skrattar hela vägen till banken, sägandes en massa tossiga saker.
  En spin of med Gunilla däremot skulle generera tittare,
  Alla älskar henne , fråga bara henne själv.
  Dessutom skulle alla behöva se om programmet för hälften av det har man suttit med skämskudden framför ansiktet o hållet för öronen.

  • Tack! Äntligen någon som förstår storheten i min idé. 🙂

   Jag hade suttit klistrad vid det hypotetiska programmet Gunilla med ovänner, och har svårt att tro att hon inte skulle gå med på det. Hon verkar inte vara främmande för att sälja sig själv.

 • Ja,vad ska man säga??så jävla pinsamt,programmtänkarna måste ha tagit något olagligt för att sätta ihop ett sånt radarpar som Kicki&Kicken…tragiskt dålig engelska dessutom.appropå något annat,hörde på radio igår att folk som drömmer mycket har ett IQ som är mycket högre än genomsnittet….nu blev du glad va?och det kan du ju behöva efter bajsattacken igår.hehe

  • Ja! Mycket olagliga substanser där. Och MM har säkert fått sjuka pengar för att göra skitprogrammet. Som var kass.

   Jösses vilket högt IQ jag måste ha, men gränsen mellan geni och dåre är ju…hårfin? 😉

   • En Annan Susanne says:

    Va? Oj? Jag drömmer ju sjuka saker hela tiden. Varje natt. Jag visste väl att jag var smart, måste bara hitta ett sätt att förmedla det. 🙂

 • Helt fantastisk idé!!! Oj, som jag skulle titta. Hoppas bara att kamerakillarna/tjejerna får vara kvar men det får de nog annars försitter Gunilla sin chans att synas i rutan.
  Om att lura sin man…min är hur lätt som helst. Han varken ser, hör eller märker någonting. Jo, om fjärrkontrollen är borta, då blir han ganska orolig och stirrig i blicken. Tack för uppdateringen av Montazamis med vänner förresten.

  • Sedär. Jag skall tydligen jobba med tv-produktion istället 😉

   Och jag känner så vl igen det. Funkar inte fjärren eller om den är borta (gömd av hund) är paniken total.

 • Hoppas nu bara att nån tar din idé på allvar. Mig tappade dom när ungarna handlade. Att kvinnan inte kunde köra bil, att ungarna inte kunde cykla, att det är en del av kvinnors charm att lura sin man – illa nog, men när dom påstår att detta jättehus bara har en toa, det blev för mycket ljug.

  • Näe, tror kanske inte heller att huset (slottet) hade en toa 😉 men amerikaner är ju hopplösa med sina toaletter. Det är ju i princip alltid lika mycket badrum som sovrum i normal/stora hus. Inte som vi riktigt, här är det en toa per hundra kvadrat typ.

 • En Annan Susanne says:

  Jomenvisst, bara hon får sjunga lite mera, hon låter ju som Mariah Carey liksom.

  Mera Gunilla åt folket.
  Det måste fanimej bli rea på skämskuddar då!

 • Haha, ja, får du igenom DEN idén så har du till och med mig med på båten! Jag kanske kan titta i paddan? (Nej, jag har fortfarande inte packat upp den. Min irl-support är bortrest.)

  • Du har en telefon som du kan hantera. Då kan du se detta som en telefon, men lite större bara. Man kan inte låta en kartong med padda ligga ouppackad i två veckor. *gråter*

   Och ja, det är verkligen världens bästa idé!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.