En karaktär helt utan karaktär

Jösses vad vi har legat idag. Fast inte med varandra, utan i varsin soffa med varsin padda i handen. Och så har jag fortsatt lite med min diet. Det går alldeles fantastiskt bra. Jag kommer kanske ha gått ner flera hekto till jul om jag fortsätter i den här takten.

Först var jag jätteduktig och tackade nej till pizza som maken var sugen på. Satt och fick hybris över min fantastiska karaktär som faktiskt tackade nej, och beställde bara åt honom. Han gick och hämtade sin pizza och jag skulle göra en pulvershake, men när han kom hem och började äta och doften från pizzan letade sig in bland näshåren, då dog jag hungersnödsdöden. Men jag var stoisk, och knatade upp i köket för att fixa min pulvermiddag. Då ser jag att han köpt mina favoritchips. Mannen som aldrig köper snacks. I ärlighetens namn tror jag att alla chips kan vara mina favoritchips när jag är hungrig, så det hade nog inte spelat någon roll om det så hade stått bajschips på diskbänken.

Nu var det dock inte det, utan cheese & onion. Så jag gjorde snabbt om min diet till en pulvershake plus så många chips jag fick plats med i näven. En middag utan potatis känns ju inte komplett. Tänkte jag.

20131005-203710.jpg

Men allt känns ju så mycket mer dietiskt (ja, det är ett nytt ord), om man åtminstone dricker ett par hundra kalorier till. Direkt ur Tupperwareshakern.

20131005-203858.jpg

Sen fortsatte vi ligga. Och kollade på mycket efterlängtad film om min gudihimmelen. Jobs.

20131005-204126.jpg

Jag trodde aldrig att jag skulle säga att Ashton Kutcher är fantastisk. Men jag säger det nu. För dra ända in i skogen vad bra han var i filmen. Han var verkligen Jobs.

Nackdelen är att jag är skitmycket en nörd. Så jag har läst allt som går att läsa om Jobs, inklusive den senaste boken som kom ut strax efter hans död. Den som Jobs faktiskt sanktionerade och som antagligen är den mest objektiva och icke-smickrande boken om honom. Jag gissar att filmen är baserad på den boken, så jag saknade såklart vissa detaljer. Typ flera år. Om hans privatliv. Men skit i det och se filmen. För den var skitbra i alla fall.

Och nu är ordningen återställd. Vi ligger i varsin soffa. Jag retar mig på att maken har samma volym på TV:n som sin mer eller mindre döva pappa, och har allvarliga funderingar på att skicka honom till en audionom.

Det är ju liksom inte bara TV:n han inte hör.

Så sällan som han verkligen lyssnar på mig så måste det ju vara något fel i öronen på honom.

Vad gör ni?

0 thoughts on “En karaktär helt utan karaktär

 • Som sagt…. Midsomer på tvn. Vi i varsin ände av soffa med varsin padda i handen. Ibland utbyter vi faktiskt några ord med varandra. Men mest spelar vi Wordfeud. Med varandra förstås, vi måste ju umgås lite också.

  Jyckarna utslagna på golvet och katten smyger i köket. En vanlig lördagskväll med andra ord.

  • Åh. Precis så socialiserar vi med. Men det är ovanligt. Oftast gör vi varsin grej, men ibland slår vi på stort och spelar med varandra.

   En hund däckad, den andra har fullt upp med väldigt stort ben.

 • Äter smulig prästost, dricker vin och läser sticktidningar… funderar på att gå över till stick-mysterieböcker. Vild kväll!
  Har du förresten tagit reda på vad det där goda rödvinet heter?

  • Åh. Har du läst den där boken om stickning. The Friday Night Knitting Club? Om inte så LÄS! Älskade den, och fick stickmani ett par månader efteråt. Har även kommit en uppföljare som jag inte minns vad den heter.

   Har glömt fråga om vinet. För att jag är lite dement tydligen.

   • Jo, den har jag läst. Skulle gärna läsa om den (är en sån som läser om böckerna som jag gillar… har för bråttom första gången eftersom jag är så nyfiken på vad som ska hända) men jag lånade den så jag får väl jaga upp den och samtidigt uppföljaren som jag inte har läst.
    Just nu läser jag Maggie Sefton, lite “mysdeckare” typen (någon jämförde dom med Kitty-böckerna, stämmer ganska bra), inte världens bästa men jag gillar persongalleriet och skulle gärna besöka den garnaffären! Har flera böcker i den serien.
    Att du har glömt vinet är kanske inte så konstig, veckan har ju inte varit riktigt som en vanlig vecka… eller?

    • Samma här. En omläsare alltså. Men jaga tag i uppföljaren, för den är lika bra (och båda fick mig att åka till en garnaffär och handla för väldigt mycket pengar).

     Maggie Sefton? Också garnböcker? Inte hört talas om.

     • Nu har jag beställt tre(!) böcker av henne!
      The Friday Night Knitting Club
      Knit Two
      Knit the Season
      …sen är det kanske tur att jag har en halv garnaffär hemma och fyra stickningar, två virkningar och två krokningar på gång.
      Och det är Syfestival om tre veckor ifall jag skulle känna att jag behöver mer…

     • Men va! En tredje bok! Jag beställer genast. Tackgodegudihimmelenamen för att jag har en Kindle. Så skall jag leta upp de andra med. Nu! (Som om jag inte har tillräckligt att läsa…och jag har inte ens börjat med mina mormorsrutor ännu).

 • Ligger i soffan med datorn i knät o slänger ett öga på nån film på TV jag inte vet vad det är mer än att det är på 4:an när jag tittade efter

  • Funderar på o gå 10-15 steg från soffan ut i köket för o hämta lite snacks…so brieost o finn crisp lr nåt sånt lr chips fast har ingen dip till chipsen så e inte lika gott

   • Var tvungen till o kolla vad den hette, men var inte den du såg utan valentines day, men blev bara nåt öga då o då, så fråga mig inte vad den handlar om mer än att jag såg Julia Roberts o Ashton Kruster var med i den

 • Glott på tv en stund.
  Och nu sova, då jag sov skitdåligt inatt.
  Om jag nu kan somna då de har fest i en sån där samlingslokal ca 50 m bakom vårt hus. En väldig massa “yalla yalla” musik :/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.