Drömtydning

Jag vet att det är pisstrist att läsa om andras drömmar. Lika trist att höra om dem in absurdum. Fråga maken, han måste lyssna i princip varje dag eftersom jag tydligen lever något slags dubbelliv på nätterna. Och han är dödsless på att höra om mina vrickade äventyr nattetid. Som inte mejkar sense överhuvudtaget eftersom jag oftast har glömt delar när jag vaknar ordentligt.

Inatt vaknade jag mitt i drömmen. Lackade ur för att jag tyckte det var en bra dröm, men fortsatte drömma och då blev drömmen lite…twistad?

Och nu kommer jag tvinga er att lyssna, för det var sjukt längesedan en dröm var så himla tydlig. Sen kan ni tala om för mig vad som fattas mig (mer än det uppenbara).

Först måste vi bara ha koll på rollfigurerna. Eller den viktigaste av dem i alla fall. Huvudperson inatt var snubben som är snygg i NCIS.

michweath2

Och han är så jävla snygg att jag inte kunde välja bild, så vi tar en till.

michweath

Och ungefär så såg han ut i drömmen. Någon slags bricka och kostym. Samt att han var skitlång. Sådär flaggstångslång att man häpnade.

I alla fall, det började med att jag öppnade posten hemma och hade fått en check. Ni vet en sådan där som ser ut som alla de där mail som cirkulerar med att man vunnit triljoners triljarder pengar om man bara mailar Mr Smith sina kontouppgifter och betalar en halv triljard i deposition.

Men det var inte det. Tydligen hade jag stämt Jumperfabriken (förlåt Jumperfabriken, jag har absolut inget emot er i vaket tillstånd) för plagiat. För fyra år sedan. Och nu hade deras amerikanska advokat bestämt sig för förlikning och skickat med ett följebrev långt som en dassrulle och en check som såg ut så här, på ett ungefär.

check copy

Johodå. 24.000 dollar minsann.

För att fira skulle jag gå på Liseberg ihop med två gamla klasskamrater som jag inte har sett i verkligheten på så länge att jag knappt minns att de någonsin existerat.

Givetvis låg inte Liseberg i Göteborg. Utan i någon träskmark, fast av någon outgrundlig anledning låg Göteborgs Hamn alldeles i närheten.

Och så åkte vi bergochdalbana. En som var aslång, skitkonstig och jättejättehögt upp i luften. Typ flygplanshögt på de högsta ställena, och till skillnad från det väldigt illustrerande fotot var det inga tågvagnar utan vi tre åkte i en ensam vagn. Jag var på gränsen till hysteriskt livrädd och vågade inte titta ner medan de andra tyckte det var hur kul som helst.
Rollercoaster

När vi var som absolut högst på en raksträcka började vagnen luta åt sidan. Mer och mer. Tills vi hängde alldeles still och väldigt mycket upp och ner. Snabbt som ögat kom räddaren i nöden…

michweath

…som hette Peter i drömmen, och var säkerhetschef på Liseberg, med en räddningsmaskin (nej, fråga mig inte hur han kom med räddningsmaskinen – alldeles för invecklat) och plockade ner oss. Sekunden efter rasade vagnen rätt ner i träsket.

Men vi var ju fortfarande väldigt högt upp. Och jag blev lite akutkär i Peter (hur kan man inte bli det liksom, snygg och räddande?). Men han blev tydligen inte kär i mig, utan fokuserade på sitt jobb. Så vi skulle ta en hiss ner för de löjligt många våningarna vi befann oss på, och för att ta oss till hissen gick vi en väldigt förvirrande labyrintväg genom olika kontorslandskap där folk satt och jobbade.

Hissen gick självklart utanför huset och var gjord av glas. Och än mer självklart lossnade den från väggen precis när vi hade gått in. Fritt fall i luften med Peter och klasskompisarna, mot en jävligt säker död i Göteborgs Hamn.

OM det inte hade varit för att jag kom på att det gick att använda kläderna som segeltyg precis när det höll på att gå åt skogen. Så de sista fem metrarna seglade vi alla ner och landade på lite olika ställen i vattnet. Men turligt nog hamnade jag med Peter. Och då hade han nog äntligen blivit lite kär i mig, så vi skulle åka hem till honom och sexa till det samtidigt som vi torkade våra kläder.

Opraktiskt nog bodde han i Skanskaskrapan i Göteborg. Som är ganska hög. Och såklart på översta våningen.

lappstiftet
Nej, den ser inte så hög ut på bilden men det är den. Och den kallas för Läppstiftet.

Under hela drömmen när jag hängde med flaggstångs-Peter skulle jag gissa hur lång han var. Något som han vägrade bekräfta, och jag gissade på allt mellan 2.07 och 2.20.

På spårvagnen hem till honom talade han om anledningen till att han inte ville bekräfta sin längd, och det var för att hans pillevipp inte var proportionerligt stor. Och så lade han min hand i sitt skrev och sa något i stil med “känn här vad jag verkligen vill ha dig”. Varpå jag förväntade mig ett praktexemplar i full blom.

Men näe, jag letade och letade, och hittade till slut något litet marshmallowsliknande innanför brallorna. Snacka om erotikdöden. En snygg snubbe på över två meter med en skumbanan i verktygslådan?

Sen ägnade jag spårvagnsresan och entrén i Läppstiftet åt att försöka trassla mig ur visiten hos Snyggot.

Och där vaknade jag. Sjukt nöjd över att inte ha hunnit in i lägenheten. Sen ägnade jag ett par minuter åt att fundera över exakt hur sjuk i huvudet jag är.

Nu delger jag er, vilket kan tyckas ännu mer sjukt.

Men vad fan är det med mig och alla dessa vrickade drömmar.

Är jag wacko på riktigt?

 

0 thoughts on “Drömtydning

 • Herregud,jag trodde jag hade lite udda drömmar,men jag är fan inte ens i närheten av dig.bästa ever är när jag skall ” rädda” mannen,jag står(sovandes såklart)upp i sängen,kastar mig över honom,får tag i armarna,ja fan att vi inte dog skrämsel/hjärtinfarkts döden bägge två!och appropå lurvetussarna finns det ingen anl att dom ska ha The balls kvar,om man inte ska av dom till avel….sparar både bråk och tid när dom har dragit efter en löptik

   • Tja,han skall väl inte heller användas till avel eller?det är väl lika bra att gå”all in”och skicka hela gänget till knipseriet….inte för att jag tror att han är bråkig eller springer efter grann kärringen,men vafan du kanske får grupprabatt……

    • HAHA! Det hade varit oerhört underhållande OM han hade sprungit till grannkärringen. Eftersom hon är lite…udda. Men han är lite bråkig, det kan ju funka.

     • Såg en annan hundägare som frågade om detta på FB nyligen och det finns tydligen både för- och nackdelar med detta och det är inte alla hanhundar som ändrar beteende för att dom har blivit knipsade… Kolla noga innan du gör något! (Den hundägaren bestämde sig för att låta bli op.)

      Jag kan vakna ibland och undra var min hjärna fick den drömmen ifrån… ändå ligger jag inte i närheten av vad din tydligen kan hitta på! 😀

     • Jo tyvärr är det så. Men numera kan man testa med kemisk kastrering innan man knipsar. Och den lille är bara monstertrotsig, fortfarande för ung för att bli knipsad iaf. Det skulle vara maken då 😉

      Är det verkligen ingen som drömmer som jag? Förtvivlat läge!

  • Det är ju såklart helt logiskt, men det knepiga är att jag varken ogillar eller gillar höjder. Däremot skulle jag fullkomligt hata att trilla ner från en höjd 😉

 • Jag skrattade på mig! På riktigt. Kissnödig som satan skulle jag bara…. Men nu är jag nyduschad med färg i håret och då kan jag ju kommentera: Du är vrickad på riktigt. =D

   • =) Bra siddu. Man ska skratta. Idag ska jag på stelmiddag på en herrgård och jag är inte ett dugg sugen på varken vin eller buffé, så jag ska nog berätta om din dröm för sällskapet (göra den till min) och så blir det ännu stelare och jag kan gå hem. MOAHAHHAHA! Äh jag får väl stå ut. De har tydligen beställt färdig buffé från värstabästa stället här i Falun, så det kanske blir bra…

    • Testa. Jag brukar experimentera med stela peeps genom att säga väldigt konstiga saker. Sen får man antingen väldigt kul eller väldigt tråkigt (som utstött), men det funkar rätt ofta 😉 Ha en finfin kväll och kissa inte ner dig.

 • Jajamen. Du är riktigt vrickad. Men det gör nog inget för du är säkert rätt snäll. Så där innerst innerst inne..? Och så in i bängen kul. Jag skrattar så tårarna trillar o maken som sitter mitt emot tror att jag är helt pantad. Och det är jag ju.

 • Ehhm ehhm……. Vill du verkligen ha svar på frågan om du är Wacko lr ej ?! 😀

  Och btw din snygging “Peter” kan slänga sig i väggen jämfört med godingen Stephen Amell lr Oliver som han heter i Arrow, fast behåll du “Peter” så tar jag Arrow hunken Ja,Hans fru som tydligen vart någon Top Modell, kan känna sig brädad för vad är en Top Modell Brud mot mig 😀 😀 😀

  • Du, jag har så många frikort att du anar inte. Och jag har första tjing 😉 Vet inte vem Arrowhunken är, men nu måste jag kolla.

   • Tsss…. arrow Hunken e MIN o BARA MIN !!!!!

    Nu undrar lille Toker här varför jag sitter o skrattar åt datorn 😀

    Trots att han e upptagen med o spela Wii och lägga världens äckel rapar

    • Jag kollade. Han har varit med i Private Practice. Men okay för den här gången då, du kan behålla honom. Jag har så jäkla många att bolla med ändå 😉

 • Håller med om att Michael W. är hur j-a snygg som allra helst!!! Vill dessutom tala om att skumbananer är bland det bästa jag vet!!! Hmm…
  PS. Om du får för dig att blanda in Shemar Moore (från Criminal minds) eller Simon Baker (från The Mentalist) i dina drömmar kan du väl meddela mig innan – dom är nämligen mina… Privata…

  • Är det möjligt? Jag skall inte ens gå in på nattens drömmar, men det involverade hus i Ullared och gratisshopping…det låter kanske lätt men helsike vilken asjobbig dröm 🙂

 • Hahaha! Skumbanan i verktygslådan! Roligaste jag hört på länge!
  Jag kan ju helt klart säga att du inte är ensam om vickade drömmar. Jag drömde en gång att jag åkte skidor och stöte på en lama med ett bernersenner huvud.. Kommer nog aldrig glömma den drömmen… 😉

  • Men han hade det 🙂 Jättetrist.

   Det är roligt att drömma. Men jag minns nästan alltid mina när jag vaknar och skulle jag delge dem skulle jag bli inspärrad. Inatt har jag köpt knark i svängdörrarna i ett parkeringshus. Av mördare. Svängdörrarna var misstänkt lika de på Svenska Mässan. Det var long story short, det är ju alltid så förbannat invecklat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.