Dagens häng och dagens tips

Jag viftade tillfällig vit flagg och hoppade av som ordförande i motståndsrörelsen mot årstiden. Notera nyckelordet tillfälligt här. Total resignation är bara något jag pysslar med en dag, eller max två.

För jag kom på en fördel, och det var inte klockomställningen. Utan snarare att det går att hänga med Lill-Timell, hans morbor Stor och en hög böcker när det är skitväder. Och det var ett tag sen jag fläkte ut mig på soffan med just böcker.

Så, först dagens tips. Gillar ni att läsa? Framför allt på engelska? Jag älskar att läsa, men är periodare på grund av tidsbrist. Något som har drivit maken till vansinnets gräns eftersom jag inte kan åka många centimeter hemifrån utan att ta med mig alldeles för mycket böcker. Alla som vet hur jäkla bra jag är på att packa vet att jag åker hemifrån med en garderob på hjul, och kommer hem med ungefär 95 procent av innehållet oanvänt.

Lägg till minst tio bok-böcker på det och vi snackar övervikt så det visslar om det.

Men nu är det inte så längre, och har inte varit på många år. Innan Kindle och alla andra e-bokläsare fullkomligt exploderade och det var ett ganska nytt fenomen köpte maken en till mig, från någon obskyr firma i Frankrike. Bookeen hette den och var fantastisk att läsa på, men lite krånglig att knöla in böcker i. Men det visste jag ju inte då. Eftersom jag hade inget alls att jämföra med.

Sen köpte jag min första Amazon Kindle när vi var i London…förra året tror jag? Med tanke på att jag läser i princip uteslutande på engelska var det mitt livs bästa köp (lätt överdrift men ni fattar). En pocketbok på engelska kostar en förmögenhet, mellan 200-300 spänn, i bokhandeln. En Kindle kostar runt en tusing med tillbehör men då har man ständig internetuppkoppling till en av världens största boklådor, Amazon. Där kostar böckerna max en hundring, vanligaste priset är runt 50 spänn.

Efter Kindlens inträde i mitt liv släpar jag runt på hundratals böcker vart jag än går, och de väger ett par hundra gram oavsett antal. Plus att jag lätt har tjänat in kostnaden för själva bokläsaren med tanke på bokpriserna. Jag är nöjd sådär i allmänhet, maken är nöjd för att han slipper sucka och stöna över packningen när vi semestrar.

Nu köpte jag en ny. Bytte upp mig lite. När mamma var på Irland och Fejstajmade oavbrutet så fick de som uppdrag att “smuggla” med en från flygplatsen. Kärlek vid första ögonkastet.

Så, idag ligger jag och är allmänt snygg i soffan med fleeceonepiece och vampyrböcker.

tkindle

Bokälskare Unite! Dagens pryltips är en Kindle. Det går att läsa på en iPad men mina ögon pallar inte blänket och ljuset. Det här ser ut som papper, med inbyggt lampa. Jag har bara en sak att säga, köp! Ni kommer älska både mig (för tipset) och själva prylen. Jag kan varmt rekommendera alla varianter, men den jag bytte upp mig till  är en Paperwhite.

Som sällskap har jag Lill-Timell.

timell2

Som blir vampyrlik om man vänder bilden upp och ner.

Och den lite mer värdiga Stor.

timellmorbror

Som bonus har vi bjuckat in oss på middag hos pappa. Vilket betyder att jag kan ligga här tills det är dags att kamma sig och hoppa ur OnePiecen och gå hela de 200 meter det är att gå till honom.

Årets längsta och tristaste dag blev…okay att genomlida.

Hundar och böcker är en finfin kombination.

Det enda som behövs nu är ett bulkpack antidepressiva och valium. Så jag kan genomlida hösten i något slags rosa fejkat töcken.

Men det sistnämnda har jag inga tips på hur man får tag i. Utan att vara jäkligt olaglig. Eller återigen, känna en läkare som glatt bläddrar i sitt receptblock.

Jag nöjer mig därmed med min Kindle och hundar.

I’m a survivor!

0 thoughts on “Dagens häng och dagens tips

 • Hmm, undrar om man törs införskaffa en sådan där Kindle?????
  Jag som älskar böcker, bara att öppna en ny och skriva mitt namn i den ger mej rysningar…nja, kanske ska hoppa Kindlen trots allt. Dessutom har jag ju mina älskade ljudböcker.

  • Det ena utesluter inte det andra 😉 Själv kör jag ljudböcker på paddan och läser på Kindlen. Men man kan ha ljudböcker på Kindlen med.

   Jag var som du, älskade pappersböcker. Det gick över när jag insåg att jag kunde bära hela bokhyllan i handen och ha tillgång till världens största bokhandel dygnet runt.

 • Förlåt, men jag förstår inte riktigt poängen med en Kindle? Har en padda som jag kollar film och slösurfar på. Läser inte och lyssnar inte heller på böcker via den utan är alltför kär i pappersformatet som jag vill känna i handen. Varför ska jag skaffa en Kindle istället?

  • Det beror på mängden böcker. Och som sagt, en vanesak. Jag var också pappersfreak, men att kunna läsa på något som ser ut som papper och bära med sig hundratals böcker överallt har blivit oslagbart. Fråga PGW som envisades med papper längre än jag 😉

 • Bedårande söta, dina båda lurv. Det är valputställning här i stan den 10/11, ska alldeles bestämt titta lite närmare på lurv om det finns några sådana med där.
  Tack för tipset om Kindle, själv använder jag padda och Hämtar böckerna från Elib. Det är synnerligen praktiskt att ha biblioteket med sig och dessutom vanebildande

  • Visst är det? Hade ögonen fixat att läsa på paddan hade jag gjort det, men det går inte.

   Var är det hundutställning? Kanske någon av Timells syskon är med 🙂

 • Jag hade ett sånt lager med papperspocketar att jag drog mig för Kindle, jag har lite för lätt att köpa böcker ändå …

  Paddan är MYCKET tyngre än Kindle. Dessutom mycket ljusare och sidorna blir “för stora” i jämförelse med en vanlig bok. Kindle känns mycket mer som bok och går dessutom att använda utomhus i solljus.

 • Har länge funderat på någon läsplatta. Kindle eller någon som funkar till svenska bokhandlare och bibliotek. Har en stick-kompis som brukar komma viftande med sin och visa hur bra det är och ska jag verkligen inte… Men så tänker jag att jag ska läsa ut alla pappersböcker jag har här först… och eftersom jag är så himla bra på att läsa om böckerna när jag har gillat dom, har jag problem att ta mig ner till botten i högen.
  Men ska man resa så är det absolut att föredra framför pappersböcker. (Såg någon som klagade på att Amazon kan dra tillbaka de böcker som du har köpt, plötsligt finns dom inte kvar i din Kindle bara för att dom har bestämt sig för att dra in upplagan eller liknande… vet inte hur mycket sanning det ligger i det, men jag föredrar att ha kvar dom böcker jag har köpt!)

  Den omvända vampyren Lill-Timell verkar ha lite problem med ögonkontakt… är det därför han så ofta sätter tänderna i dig (näsan, pannan…), för att han måste smaka sig fram till var han är?

  • Va? Det har jag inte hört? Och det som redan ligger lokalt på Kindlen kan de inte dra in. Det går liksom inte. Skulle vara om man har ngt i molnet, men då borde man få tillbaka pengarna. Måste utredas.

   Det finns ngn billig variant som heter Kobo. Kostar runt 400 spänn tror jag. Vet dock inget om den, men hörde av Admin Anka att den skulle vara bra.

   Och mjae, han är rätt bra på både ögon- och munkontakt. Bättre på det senare i den här åldern 😉

   • Ska se om jag hittar uppgiften igen, så får vi väl se hur bra mitt minne är… 😉

    Den jag tittade på var Adlibris egna Letto, kostade väl 900-1000 kr, har jag för mig. Men det blir väl när det blir. Just nu ligger nog inköp av en platta närmare (har aldrig haft en sådan heller), men man vet aldrig jag kan ju ändra mig igen…

    • Letto vet jag är bra, enligt PGW. Den där Kobo hade jag inte hört talas om före Sibirien. För mig är det Kindle som gäller just för att a) engelska böcker är i princip det enda jag läser och de är dyra och b) Amazon har ALLT och c) jag har Kindleappen på paddan men ögonen fixar inte ljuset, jag måste ha pappersytan. Jag är lite gammal i ögonen tydligen 😉

 • Jadu, vad kan den heta? Sydskånska kennelklubbens gåsutställning eller något sådant. Den går i alla fall av stapeln här i Malmö den 10/11, SÅ mycket har jag koll på åtminstone…och även att utställningen är bredvid Emporia, så det kommer att bli hur bra som helst. Har vallat maken på valputställningar i sju år för att miljöträna honom och nu äntligen är vi överens om att vi ska ha hund…man ska aldrig ge upp, det är då ett som är säkert

  • Hahaha, gåsutställning alltså? Jag skall utreda – det bor ett gäng i Skåne.

   Vilken lång tid det tar att miljöträna maken 😉 lära gamla hundar sitta?

 • Åh vad härligt att du skriver om Kindle. Det enda som är lite synd är att jag läser mkt svenska böcker också, och att det säkert finns lika bra engelska böcker men ibland vill man ju ha en svensk författare och då blir det lite bökigt… Kanske ska fundera en stund till. Just nu hat jag inte mkt tid till stillasittande läsning utan kör mina älskade ljudböcker.

  Din gamla kindle, vilken modell är det?

  • Fast grejen är ju att det funkar skitbra med svenska böcker med, man måste bara gå via datorn. Och jag är lite lat, så jag gör nästan aldrig det. 😉 Men det är inte svårare än att joxa med ngn annan läsplatta.

   Hm, den gamla var den som var lite längre och hade ett tangentbord. Den var precis lika bra, men då var “pappret” lite grått, och nu har de filurat ut hur det skall bli vitt och se precis ut som en bok.

  • Jajamän. Dessutom är Kindlen så fiffig att den fixar att konvertera pdf till sitt eget format om man mailar pdf-filen till den. Antingen läser man filen som den är, rätt upp och ner som en pdf, eller så konverterar man, och får möjlighet att nyttja de verkliga fördelarna med att läsa just den typen av artiklar. Att det går att highlighta, stryka under etcetera. Så som man hade gjort om man hade läst det just på ett…papper? 😉

 • Äh, highlighta, stryka under?? Nu blev jag sådär lite lycklig som man bara blir när man vet att man ska få komma sig en sväng till himlen 🙂
  Ska köpa en bums!! Försöker bli pappersfri, läser 10-15 artiklar á 10-30 sidor/vecka-snacka miljöspar att inte skriva ut dem!

 • Men snälla nån, har du provision på att hjälpa upp Sveriges BNP eller vad? Jag har ju just gått och köpt den padda du pekade ut åt mig och nu duger inte den, nu ska jag shoppa ÄNNU mer??

  Och det där med höst behöver du inte bekymra dig om så länge. Det är snart vinter ska du se. *klappar tröstande på huvudet* ;p

  • Ja! Provision på BNP hade varit finfint. Nejdå, jag bara konsumtionshetsar, det där man inte får göra numera eftersom det inte är politiskt korrekt. 😉

   Paddan är svinbra. Men jag har fel på ögonen och pallar inte att läsa i det ljuset, men både paddan och Kindlen samsas i min säng på natten. Hur går det med dig och paddan, jag vet inte om det är oroande att jag inte hört något om den eller om det är bra? Hehe.

   • Alltså, jag har kanske inte öppnat lådan från NetOnNet än. Det skulle kunna vara så. Den har bara legat på skrivbordet i nio dagar nu.

    Jag knarkar inte elektronik kan vi väl konstatera. 😉

    • MEN!!!! Herregud så sugen jag blir på att åka hem till dig och hajfajva dig rätt i skallen med lådan. ÖPPNA DEN OCH BÖRJA! Ja, det är en order!

 • Hej wacko! Ny hos dej men har plöjt igenom hela nu 🙂 lajk it a lott! Men nu till frågan: jag läser BARA på svenska är less på alla böcker som tar plats (ja du veeet). Skulle du rekommendera en kindle eller en annan läs platta? Böckerna hos adlibris är ju lika dyr som vanliga inbundna.. Är ju köp kåt jöh! 😀 /Anna

  • Åh jösses, då har du haft lite sysselsättning. Välkommen 🙂

   Alltså. Det finns ju alternativa sätt att hitta böcker. För jag fattar inte varför svenska e-böcker skall envisas med att vara lika dyra. Googla Kobo läsplatta. Har inte testat den, men inser att den gigantiska fördelen med Kindle är att man bär med sig affären.

   Sen fattar jag inte varför Amazon envisas. Men det kommer en dag när de blir flerspråkiga 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.