När man kan sålla agnarna från vetet (vettet)

Okay, jag fastnade ju lite i Facebook förut, eftersom jag inte har kollat på ett tag. Och så hade jag även en orgie i mig själv, och kollade igenom gamla foton från förra hösten. Ja jag vet, varför bara genomlida en höst när man kan späka sig själv med att kolla bitterhetsgraden från förra hösten med liksom. Avdelningen saker man gör för att man är dum i huvudet.

Men, nu råkade jag se en bild till, även den från oktober. Där jag bestämde mig för att kolla ärlighetsgraden på bekantskapskretsen och att sålla lite bland kompisarna efter vad de kommenterade.

Jag är ju kass på att slänga kläder, och har en klänning från tidigt 90-tal som är så ful att jag undrar om jag var påverkad av något när jag köpte den. För det första använder jag sällan/aldrig klänning, för det andra använder jag definitivt inte “rara” kläder överhuvudtaget.

Men jag fick ett ryck, slängde på mig den (ja, jag vet att jag ser ut som att jag är trött, tröttare, tröttast på kortet), fotade mig och slängde ut bilden på FB med texten “Åh, en heldag på stan och jag hittade värsta fina klänningen, NU måste sommaren snart komma så jag kan använda den”.

tdress

Och sen väntade jag på kommentarer. Det kom många. De flesta var i stil med “det var det fulaste jag sett, är du helt tappad”. Men så var det ett tiotal som lovprisade klänningen och min utsökta smak. Och undrade var jag hade köpt den.

Jag gillar ärlighet. Facebook är för det mesta ett oärlig forum. Med uppenbara rövslickare.

Då började jag rensa bland mina bekantskaper. Lovprisarna rök. För de ljög sig gula och blå.

Herregudihimmelen så gräslig den klänningen är.

Men det var ju för all del ett oerhört praktiskt sållningssätt.

Och nu skall jag stänga ner FB i ett par månader till, dagens FB-orgie är härmed över.

Vad tycker ni om klänningen förresten? Hehe!

0 thoughts on “När man kan sålla agnarna från vetet (vettet)

 • *roflmao* hiskelig sak som passa bra i skämslådan. Har några sådana själv, hittar dem ibland när jag städar ordentligt i garderoben. Men har glömt vilken grad av hemskhet de besitter och sätter därför glatt på den. För att snabbare än ögat åla mig ur den och må lite illa en stund. Varför slänger man inte skiten?

  • Jag klarar inte att slänga den just ör att den är så FRUKTANSVÄRT hemsk. Tänker att man kan hota med att använda den på någons bröllop eller så haha.

 • Nåt som skulle klä Gunilla Persson, riktigt fruktansvärt ful.
  Har inte universums Mona tipsat om hennes leverantör(ska) av bh:ar?!
  Fast dina satt ju helt ok för en kvinna i din ålder

  • Jamen då passar den ju finfint eftersom min högsta dröm är att se ut som GP. 😉

   Och jodå, jag har tre bh:ar från hovlverantören, men jag råkade visst glömma ta på mig det när jag provade klänningen. Och ja, det var i oktober, jag frös lite. Vilket syns.

 • Men snälla…förutom att klänningen är hemsk…till en sån klänning MÅSTE man ha en t-shirt-behå, typ vadderad eller nåt. OBS, jag är ingen expert men det där är värsta mardrömmen, tyvärr…förlåt.

  • Haha, det är inget att be om ursäkt över. Den är verkligen så jävla hemsk. Än mer så utan BH. Då fattar du varför jag sållade ut de som gillade den på FB va? 😉

   Om man känner mig minsta lilla så vet man att ett dylikt inlägg på FB dryper av sarkasm, men icke. Ytterst underhållande var det i alla fall.

 • Vad kan man säga. Du får en jäkla snygg midja i den. I övrigt: NEJ!!!!!
  Men okej, du blir förlåten om du avyttrar den omgående så förtränger vi det hela. 😉

 • Åh fy fasen, jag hade eldat upp skiten direkt 🙂

  t om din skepparkofta osv jag inte gillat e skitsnygga jämfört med den här !!!!!!

 • Herreguuuuud! Snacka om att det var ett foto jag hade förträngt!!! Kommer ihåg när du la upp det och var lite fundersam på om du gick på ngt – trots att vi inte alltid delar klädsmak så var ju denna…ja lite väl “påtänd” 😉
  Tack ännu en gång för att du bjuder på dig själv!
  Kram

 • Hahahha men GUD vad ful! Och gul. Tycker absolut du ska sy en stor kjol till och erbjuda nånavdemsomgilladepåfacebook att köpa och ha på bröllop.
  Jag la ut ett suddigt foto på min fejsbok och kommenterade “taget med min nya kamera” varpå tre stycken aldrig sett finare bild och vad hade jag för kamera? Arma människor… “saliga äro de korkade ty de skola flyta när syndafloden kommer”…

 • Fin midja, men klänningen ful o skrynklig, du är värd nåt mycket bättre.
  Du måste haft en konstig känsla i kroppen när du kom hem med den. Jag kan tänka mig att den inte
  Var lika billig som den ser ut

  • Haha nej, den hade dessutom råkat ligga ihopskrynklad i en påse ganska länge. Jag tror att jag hade den på en 60-årsfest, och hatade den. Och jag kan inte för mitt liv minnas varför den fick följa med hem från affären.

  • Haha! Någon har hittat “related posts” ser jag. Det lade jag ju också upp som skinande nytt när jag kärleksbombade bloggen. Men klänningen är kvar och lika ful vilket kanske får mig att börja fundera över det här med att jag skall bli klänningsmänniska? Ack.

   • Du kan väl välja en snyggare klänning om du vill vara klänningsmänniska??

    Har faktiskt flera klänningar I garderoben. Såna svala sommaklänningar som man tom kan klättra I träd med. …. Måste ju kunna roar mig om jag känner för det. Å andra sidan har jag även en Panos också och den rör man sig inte för yvigt med om kroppen ska stanna I den ……

    • HAHAHAHA. Ja jösses. Den klänningen kanske måste letas upp nu när jag ändå skall bli klänningsmänniska. Du skall få se mina fina inköp idag. Eller ngt av dem iaf. Det är dags att börja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.