Jaha, och där fick jag en alldeles ny noja

Som om jag behövde FLER.

Och precis som med näsborrarna delar jag med mig. Det är ju redan etablerat att jag är väldigt generös.

Jag råkade titta lite extra på den här bilden igår.

20130914_133058_resized

Vad är det som försiggår med högerfoten? Eller båda fötterna antar jag.

Det måste finnas en anledning till att man inte skall skärskåda vissa kroppsdelar, för man upptäcker väldigt konstiga saker.

Stortån (som jag alltid tyckt är ohemult stor ), pektån och fuck you-tån är lika långa. Och jävligt långa. Sen kommer ringtån och lilltån och ser lite amputerade ut bredvid sina större tå-syskon.

Då började Operation Fotkontroll. Vilket var ytterst talanglöst, eftersom det genererade ytterligare funderingar och ännu mer fotfobi.

20130914_202303_resized

Här har vi fru högerfot. Just som jag misstänkte, världens fetaste stortå, och de två närmsta tårna är lika skitlånga men åtminstone smala. Sen kommer ringtån. Som på riktigt är sisådär en och en halv centimeter kortare än fuck you-tån. Plus en väldigt blyg och försynt lilltå som är ytterligare minst en centimeter kortare än ringtån. Lilltån går ju bara till midjan på stortån. Fyrtorn och släpvagn liksom. Nej, det är inte den brutna tån heller.

20130914_202346_resized

Så har vi fru vänsterfot. Lika fet stortå, men där är pektån längre än stortån. Hur i hela friden kan pektån vara längre än stortån, om än bara några millimeter?

Men sen känns det som att resten av tårna ser hyfsat normala ut. Stor, mindre, minst – en sådan bågformad uppsättning tår jag trodde var normalt. Och en lilltå som inte är alls lika blyg och försynt som fru högerfots.

Efter att ha stirrat och jämfört båda fötterna i en kvart var det ungefär det jag kom fram till. Då var det dags att tillkalla utomstående för en mindre subjektiv bedömning, det vill säga maken. Det var ogenomtänkt, för han hittade fler konstigheter och gick igenom färg och form på varenda tå i detalj. I ren chock har jag till och med glömt av vad han sa, förutom en sak:

– Men herregud, du ser ju helt retarderad ut på högerfoten!

20130914_202707_resized

Då ruttnade jag och gick och la mig. Vad hände med “…for better, for worse, for richer, for poorer, in sickness and in health, to love and to cherish, till death us do part…” (vi gifte oss i USA).

Det här är ju ett solklart fall av ett par poor tår som han inte cherishar ett dugg. Prällen pratade inte alls om att man skulle stå ut med hånfullhet. Det är jag störtsäker på, trots att jag inte var helt nykter.

Jomen det var vår lördagkväll. En tånoja. Och där låg jag och kände mig alldeles prinsessig om fötterna. Pilutta mig liksom.

Vad gjorde ni, och framför allt, hur ser ERA tår ut?

Jag vet att ni kommer kolla.

0 thoughts on “Jaha, och där fick jag en alldeles ny noja

 • De ser ut precis som dina….. Stortån bred, pektån (haha vilket ord) längre och sedan blir de tre övriga kortare och lilltån är då väldigt kort. Med andra ord är du väldigt normal! I alla fall vad gäller fötterna 😉 Var glad du att du inte har Hallux valgus som jag har för då ser man verkligen retarded ut.

   • Hallux valgus kallas även för kärringknöl… Det är när knölen nedanför stortån (på sidan av foten) växer på sig med brosk. Det påstås vara väldigt vanligt hos dom som ofta går i högklackat. Jag, som går i högklackat typ fem dagar om året och resterande 360 dagar i gympadojor, fick det på högertassen och opererade… Börjar få det även på vänster, men har ingen lust att göra en op till… Mina fötter duger som dom är (trots världens minsta och blygaste lilltår)!!! 🙂

    • Då fattar jag. Jag har det på hälarna. Dvs när det var modernt med pumps på 80-talet gick jag upp två storlekar för att det växer brosk när det klämmer. Numera bättre. De ville operera när jag var i tonåren men jag vägrade. Så käringsjuka vette fan 😉 Men gör det ont på dig?

     • Tror att det kallas för hälsporre när det sitter på hälen – är vissa också ganska vanligt… Min vänstertass gör ont ibland när jag gått i klackskor, men det största problemet är att det nöter skor INIFRÅN… Dessutom får jag ofta sendrag i den opererade tassen när det är kallt – trots att jag op ut titanskruven… Fi fan va mycke man får stå ut med… 🙁

 • maria -jumbon med ett liv- lagervall says:

  Får erkänna att jag oxå fastnade för den bilden av samma orsak som du 🙂
  Hatar mina fötter som inte passar i några skor. Vilket medfört att jag totalt saknar det skointresse som tjejer ska ha. Men det blir ju i alla fall billigt.
  Mina tossor fastnar absolut inte på bild. Stortån är stor o normal. Sedan kommer tre jämnstora, något kortare än stortån. Men sedan kommer den lille. Den är hälften så lång som de i mitten och ligger liksom på sidan. Utsidan har blivit trampdyna…….

 • Är det något jag absolut inte kan med på maken…så är det hans fötter!!! Egyptiska/ sabelformade påminner han mig ständigt om då jag nästan hulkar vid åsynen av paret! Tänker INTE titta närmare på hur ” deformerade” dom är, blotta tanken på att…hulk..hulk..
  Gillar nog in inte fött blä för flipflop och sandaler!!! i

 • Jag har också längre pektå på vänsterfoten, i en bok jag läste för massa år sen kallades det träskfötter när pektån är längre än stortån. Läste dock någonstans i somras att de hade något annat namn, kan ha varit något i stil med egyptiska/farao-fötter eller liknande. För övrigt har jag konstaterat att båda jag & mamma kör med träskfot på vänster…

  • Så träskfot vänster som kompenseras av de amputerade på höger?

   Men det stämmer, jag läste ngt om fötter med. Nu måste jag leta upp det. Återkommer 😉

 • Tack som fan…studerar oxå mina tår/fötter som fö ser helt normala ut tills jag kommer till lilltårna som”typ” har gått och gömt sig bakom ringtårna,kan bero på att jag arb i pumps i 20 år,inte så hälsosamt kanske…men vad gör det när resten är nästan perfekt….haha i wish.

  • Du har blyga lilltår mao. Men du, jag tror inte ett ögonblick på att fötterna är normala och lika varandra. Finns inte en chans.

 • Joo då,men vänster är liiite deformerad pga väldigt stor häst= brutna tår,lite brutna ben i foten,så ok jag ger mig.länken med GP heelt underbar!

  • Identiska fötter, förutom att en är lite deformerad pga yttre skador? Frågan är om det är du som är normal eller onormal? 😉

 • Lär mig ständigt nya saker i kommentarsbåset här. Jag har alltså träskfötter. Samt av konståkningsskridskor hopknölade lilltår. Inte extremt estetiskt det hela.

 • Näe, jag kollar inte. Men det beror bara på att jag redan har örnkoll. Jag håller på att få ett par rediga kärringfötter och snart innebär det HUUUUUGE problems. Grandiosa. För det är också vad fötterna är. Alltså, om man börjar med en stl 38 när man är åtta år och går i trean, hej och hå, då landar man INTE på en nätt 39:a när man är vuxen kan jag berätta. Fritt medlemskap i kanotklubben ingick.

  Och inte nog med att jag lallat upp i 42½, vilket gör det förbannat komplicerat att hitta skor med klack (don’t get me started, men jag vägrar krumma bara för att jag är närmare 180 och fötterna ser SÅ stora ut om skorna är klacklösa), utan jag har dessutom två pektår som är längre än alla andra (det är symmetriskt i alla fall) och båda två blir väldigt lätt ihopknölade i skorna – vilket i sin tur leder till nåt som börjar likna hammartå. Så jag köper Ecco. Och får skavsår på utsidan av lilltån, sådär så det blir stenhårt.

  Att hitta damiga skor, med klack men inte högre än 7,5 (sen behöver jag radarvarningssystem för att inte bli påflugen av lågtflygande plan som är på väg mot Arlanda) som är snygga, inte kostar mer än två förmögenheter, och som dessutom passar för en plattfot med höga vrister OCH långa tår som dessutom är spridda som en solfjäder. Hm. Ja. Jag undrar om jag helt enkelt ska plasta undersidan på såna där strumpor som har spret-tår…?

  • Asgarv. Och du är inte ensam, jag hade storlek 42 i sexan, om det är en tröst. I feel you. Men sen gick hälknölarna ner lite och jag pendlar numera i storlek. Beroende på sko.

   Du hatade mina och Monas cowboy-stövlar va? För jag köpte ju åt helvete för stora till mig. Det var inte kanoter, det var lastfartyg. Efter att ha ältat ihjäl mig köpte jag ett par till, men en storlek mindre, så det ligger ett par jävligt unika och oanvända cowboysare här i en låda. I din storlek.

   Btw, jag är 1.78 så jag vet precis hur snygga skor är när man ser dem i size 37, och sen ser man dem i 41. Same same jävligt different.

   • Jag önskar verkligen innerligt att jag kunde säga att jag gillar dem, för då kunde du skicka dem till mig och jag skulle bli din allra bästa kompis forever och så blev alla skitglada, men jag är ledsen, just kåbåjsarbooots är SÅ inte min grej. Eller så får jag ta upp line dancen igen bara för att kunna ha dem. 😉

    Skönt att det finns nån där ute som förstår dilemmat och inte kör med det hurtfriska “Vackra blommor har stora blad!” eller nåt i den vägen. Det blir så genant med så MÅNGA mord på CV:t. :p

    • Varför har inte du en blogg. Trots att du har jåvligt dålig stövelsmak frustskrattar jag när jag läser dina insiktsfulla kommentarer.

     • Gulle!

      Jag hade. Sen dog den. Så kom en ny och sen dog den med. Nu finns det en, men den ligger i kuvös. Jag återkommer när den andas utan respirator… (med adressen that is, hit kommer jag ju typ jämt, även om det är med lite ojämna mellanrum. Om nu jämt kan vara det.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.