Fredagen den trettonde

Jomensåatte jag bestämde mig för att belöna mig själv och gå till thaiplejset vi har här på gatan idag när jag ändå gick ut och köpte den, enligt majoriteten här som faktiskt har GOD smak, koftan jag inte köpte igår. Ta fredag lite tidigt, och verkligen vara avslappnad och beredd på makes ankomst nu mot kvällningen. Med tanke på att det är 50 meter att gå hit är det i det närmaste skandal att vi inte gör det oftare, för de är svinduktiga och galet billiga.

20130913_164119_resized

Och det slår aldrig fel, varje gång jag ligger på britsen är det gränsfall att jag ångrar mig. Det känns lite som en helkroppsmammografi. Fast skönt. Men ändock handlar det om att försöka platta till hela kroppen men istället för att göra det med en “bricka” så handlar det om att man blir tilltryckt av 50 kilo thailändska med superkrafter.

Först, när de bara donar med rygg och nacke, så är det så skönt att man nästan somnar. Sitter man vid en dator 99% av sin vakna tid skall gudarna veta att det behövs. De trycker med sina knän, armbågar och hårda nypor på ställen man inte ens visste att man hade, men man blir väldigt varse. Och efter en del tryckningar känns det osäkert om ställena faktiskt är kvar eller om de ligger kvar på britsen när man går därifrån.

Men efter den där normaltortyren på rygg och axlar så vandrar de neråt. Också något jag alltid glömmer. Mot röven. Den där som mest består av pressad keso. Och som jag tänker mig ser ut något i den här stilen.

rov

Rygg, trosor och en satans massa keso. Där kryper hon på bakifrån och sätter sina knän mitt i kesots epicentrum och vandrar nedåt. Och det enda jag kan tänka är två saker, “käre gode gud, hoppas inte oxen får för sig att fjärta” medan det andra är “herregudihimmelen, röven kommer spricka om hon inte slutar”. Sen kan det hända att man litegrand hoppas att den där knådningen liksom skall styra upp hela kesoverksamheten och bli en fast och fin ändalykt. Inte helt troligt, eftersom ändan fortfarande känns som någon slags ostprodukt.

Efter det kommer yogaövningarna. Det vill säga, massösen kör yogaövningar, fortfarande sittandes på mig. Det verkar som att hon vill att jag skall vara lealös och väldigt hypermobil och bara haka på när hon drar och sliter. För OJ som hon sliter.

20130913_160908_resized

Här till exempel har vi Hukande Örnen. Hon hukar på britsen, medan jag ligger med full rigor mortis med benet i hennes knä och hon trycker upp all ost från knät till snippregionen. Där och då känns det som att det funkar, men så fort man reser sig upp tar gravitationen ut sin rätt och det ramlar tillbaka på plats igen.

20130913_160736_resized

Efter det gör hon Sittande Solfjädern mellan mina ben. Återigen, hon sitter som en solfjäder och använder hela sin benstyrka för att platta till mitt baklår med sin fot. I det läget börjar man fundera över om det ens går att ge thaimassage på någon som faktiskt har muskler. I mitt fall känns det ju som att allt utom rygg och nacke handlar om att medelst drag och tryck försöka förlytta mina fettceller. Det finns ju inte direkt någon kroppsdel som gör en tillstymmelse till muskelmotstånd.

Ungefär där, när de börjar klättra omkring på mig och bända ben, börjar jag även fundera på hur jäkla trevligt det egentligen är för henne att sitta där mellan benen på mig. Efter att ha suttit en hel dag i tajta jeans, dusch eller inte, så känns det ju kanske inte som att det bor regnbågar och enhörningar i underlivet. Då brukar jag bli lite äcklad av mig själv, och kan inte sluta fundera över just det.

Avslutningsvis kommer hennes tappra, men ack så lönlösa försök att få min likstela kropp att böja sig i vinklar den inte är skapt för. När hon säger åt mig att sätta mig upp, sätter sig bakom ryggen, trycker alla sina knän någonstans i ryggraden och drar i en arm och samtidigt skall tvinga mig att nå motsatt egen fot med min andra arm.

20130913_163119_resized

Går inte. Om jag inte böjer tårna bakåt i omänsklig vinkel, fuskböjer på knäna och gör en akut armförlängning. Vilket jag inte kan, såklart. Och det enda jag, i vanlig ordning hör från massösen är ett illa dolt fnissande.

Men missförstå mig rätt. Fy fan vad det är skönt. Efteråt. Då är jag som ett ursketet äpple. Under tiden det försiggår är jag alldeles för upptagen med vara sjukt medeten om min egen kropp och hjärnan går på högvarv.

Sen knatade jag hem. Eller hasvaggade hem. Hela de 50 metrarna. Kollapsade i soffan med åttio liter vatten, och var ytterst nära att somna. Men tji fick jag, för jag hade planer på att överraska maken.

Och nej, innan ni ens tänker tanken, inga sexiga underkläder eller underkläder överhuvudtaget. Bortsett från de han snubblar över i tvättkorgen.

Men jag bäddade rent med mina favoritlakan (näpp, inte samma som Monas, vi är ungefär lika petiga med sängkläder men jag kör annat märke och går inte lika mycket efter snyggfärger som jag går efter “vilken färg syns hundtassar minst på”.

Så jag tog mig upp ur soffan och bäddade med nyrena lakan.

20130913_173623_resized

Blått. Som matchar hundkorgen vid sidan om sängen. Jag är SÅ trendkänslig.

Sen bytte jag duk på vardagsrumsbordet (och flyttade makens förbannade trätulpaner) till en helt annorlunda duk mot vad vi hade tidigare.

Efter det outfittade jag i min skepparkofta.

20130913_174339_resized

Och konstaterade att den är galet snygg, men yogabyxor och underställslinne kanske inte är den mest fashionabla kombinationen.

20130913_174415_resized

Och så beundrade jag mig själv lite till. Eller kanske mest koftan. För dra åt pepparn vad snygg den är.

Efter det hade jag en wild and crazy plan att faktiskt duscha av mig massageoljan, plus att min regel är att man absolut inte, under några som helst omständigheter, får lägga sig i nyrena lakan utan att duscha. Men jag orkade inte. Och jag hade tur, för då ringde somliga från finförorten, så jag med gott samvete kunde sprida ut mina kroppsdelar på soffan och prata skit tills maken klev in genom dörren. Det var riktigt trevligt att se honom. Ännu trevligare att han hade med sig en påse donuts till mig (fuck pulver när jag får en hel påse donuts). Ända tills jag upptäckte att han inte såg att jag hade städat, bytt duk OCH bytt lakan.

Då skickade jag iväg honom på middag med min pappa. Medan jag satte mig vid datorn och skrev det här medan jag mosade i mig donuts som om någon höll en pistol mot tinningen på mig.

Och för ganska så exakt en minut sen ringde det i makens telefon som han hade glömt hemma. Jag svarade, och det var ärkepuckot från i somras som inte fattade att han inte var önskvärd någonstans men som ändå bjöd in sig själv varje dag på alla möjliga och omöjliga tidpunkter. Enbart för att upplysa om att han var i stan igen, och ville leka med maken.

Vilken himla otur att make glömde telefonen och jag svarade. Och ännu mer osis att jag har så himla selektivt minne att jag absolut kommer råka glömma bort att tala om att han har ringt.

Trist. Verkligen trist. För ingen alls utom ärkepuckot.

Vad gör ni då?

0 thoughts on “Fredagen den trettonde

 • Kom nyss hem från jobbet

  Har väl mer lr mindre bara slängt av mig gympadojjorna o BH:n innan jag intog soffposition med datorn i knäet för att läsa bloggar o fejjan och funderade lite på när jag hade TV:n på sist, jo jag tog en sväng ut på balkongen o undrade lite över vad granngubben såg för intressant, för han sitter flera ggr/dag på samma stol o tittar ut över parkeringen,gaveln på grannhuset ja, sen ser han nog den folktomma gården lr så sitter han nog kollar in till de få grannar han ser från sin stol :p

   • Hmmmmm

    Nu e jag helt lost, men vem är det ??

    Så tror nog inte det är Ove jag bor granne med…om han inte heter Ove i andra/tredjenamn :p

    • Ahaaaa

     Googlade o inser att jag missat Backmans Ove

     Men han e sällan arg den här grannen, utan han klappar mig gärna på kinden ibland när vi möts typ nere i cykelrummet lr nåt och växlar några ord

     Men han har full koll på allt här på gården o sist det var årsmöte så gick jag dit /(enbart för de skulle bju på smörgåstårta) då gick han upp o höll en lång monolog om att de boende i grannlägenheten mellan oss ofta har fest sent på kvällen/efterfest o även någon/några grannar i huset mitt emot oss så han inte kansova i sitt vanliga sovrum utan måste lägga sig i andra rummet, mina bordsgrannar tittar på mig o frågar är det så hos er….vilket jag inte märkt något av och resten av folket vände o vred på sig för att inte brista ut i skratt över hans monolog 🙂

     • HAHAHA…du, det låter skrämmande likt Ove. Särskilt årsmötet. En Ove som är lite smygsnäll. Läs boken för Guds skull.

     • Tog en sväng på bokus och köpte boken hos dito som E-book, så får läsa den imorgon när surfplattan e laddad tror den ligger urladdad i nån väska 🙂

     • Får göra det…. fast undrar om den inte stämmer bättre in på ex-grannen i trappen brevid som klagade över allt, Jag fick ett sms där han hotade med securitas om jag inte slutade spela min “skitmusik” som han kallade det ( kan ju inte rå för att stolpskottet har dålig musiksmak) 17-åriga granntjejen fick en påhälsning av honom för hennes tvättmaskin var inte klar innan 22:00 o han försökte nästan tränga sig in hos henne, andra granntjejen under mig har med fått påhälsning av honom, jag har även fått en påhälsning där han klagade över att jag bankade efter 22:00…. 17-åriga granntjejen fick ett klagobrev av någon som inte vågade säg sitt namn utan bara hälsade från “grannarna”

      Fast som tur e har det här fanskapet flyttat från stan, han ska tydligen plugga till ordningsvakt lr nåt sånt har jag hört rykten om

      Fanskapet var inte mer än runt 30 om han ens hade fyllt 30, råkat få honom som taxichafför ibland med när jag åkt nånstans med jobbet…då hälsade inte ens fanskapet vilket jag anser att taxichafför kan göra ingår fan i deras yrke o åtminstånde klämma ur sig ett hej

 • Holy shit .. den där massagen verkar inte gå av för hackor! Jag hade behövt en på min rygg. Pronto. Meeenattere.. efter det där vette fan! Haha!
  Ang. Jackan.. alltså…
  DET HJÄLPER FAN INTE ATT DEN SITTER PÅ EN SNYGG KROPP!
  Sorry dear.. den är hemsk.. och det enda jag kan tänka på är den där serien.. “loveboat” som gick när jag var liten..minns du?
  Hilfe!
  Förlåt! Jag gillar dig i alla fall! 😉

 • mamma till 3 och mormor till 10 says:

  F-N vilken rolig blogg detta är och vilka roliga kommentarer det skrivs.
  Ramlade in här via Monas universum som ju också är skitkul.
  Behövs sånt här i livet, blir väldigt mycket roligare då.
  PS: Koftan är döööööösnygg.DS

  Hälsningar från Trelleborg

 • Jag trodde det var thaimat & när du sen skrev om någon brits undrade jag vad det var för konstig restaurang men läste vidare en stund till innan jag kollade igen på bilden. Det blev lite rimligare då! Annars vankas det jobbardag, stänga sommarstugan för sambons pappa.

 • Skönt att unna sig lite vardagslyx,håller med att rygg/nack massage är bland det bästa som finns,däremot lite svårare när dom är lite mer söderut och tittar rakt in i “Mumindalen”,ha en underbar helg!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.