Det är fredag idag

Och det betyder att det snart är helg. Just stating the obvious. Men i alla fall, ni som smygläser på jobbet, hur ser det ut hos er?

Vid den här tiden sitter jag antingen i soffan med lilldatorn, eller så sitter jag på kontoret med världens fläskigaste datorer och en skärm som kostade mer än alla våra tv-apparater ihop. Och en hoper andra skärmar. Inknödd bland massa skit. Jag alltså, inte datorer och skärmar. Om resten av hemmet är Syrien, så är kontoret i alla fall Somalia.

Just idag sitter jag i Somalia, och med tanke på all skit jag sprider omkring mig så var det ett tag sen jag verkligen såg mina älskade detaljer. Och tro nu inte att maken är oskyldig. Han tillför minst lika mycket till stöket som jag, om inte väldigt mycket mer. I nuläget är vi två separata företag, ett som pysslar med fastigheten och allt vad det innebär och det andra som är mitt levebröd. Jag har koll på levebrödet, för det har inte maken med att göra. När det gäller fastigheten gör han sitt yttersta för att söndra och härska. Han gör det han tycker är kul, vilket är två saker, han köper dödstrista grejor som behövs för underhåll, och han köper in tjänster. Men bara tjänster som är roliga i hans värld. Om en glasruta går sönder är det ett exempel på en trist tjänst, vilket betyder att jag löser det. Handlar det däremot om att installera bergvärme, då gör han det, för det är tydligen manliga skojigheter som inkluderar stora maskiner. Jag handlar kontorsmaterial, eftersom det är trist shopping, han köper verktyg, skruvar och…vad var det nu sist? En motorsåg och en plåtkärra.

Jomen ungefär så ser fördelningen ut.

Gissa var de papper tar vägen på det som är mitt ansvarsområde? Helt riktigt, de sorteras direkt in i olika pärmar och diverse dataprogram.

Gissa vart hans papper och kvitton tar vägen? Jo de samlar han på i flera månader, på golvet i bilen, i plånboken och många andra omöjliga och möjliga ställen. Sen dyker de helt plötsligt upp på mitt skrivbord, ett par månader med papper och kvitton som ser ut som att ett pappersmonster har spytt upp dem.

I alla år har jag sagt att jag vill ha dem direkt, annars skiter jag i dem, och i alla år har han sagt ja men menat nej, och fortsätter lämna surdegar som “överraskning”.

För att inte tappa förståndet och gå totalt bärsärk har jag väggarna fulla av tavlor med peppande ordspråk och lite fotografier. Det är min räddning och smala lycka.

Och så här ser det ut på en av väggarna, broderade klokheter.

20130919-225123.jpg

Det finns fler väggar, och fler tavlor. Men just nu råkade jag fastna för dessa. Det sitter ytterligare en broderad tavla på den väggen som inte fick plats på bild, med orden “HELVETES JÄVLA SKIT”.

För det var väl ingen som trodde att jag hade sådana där mindfulnesstavlor på väggarna?

Så, frågan kvarstår, hur höjer ni mysfaktorn på jobbet?

Det handlar om överlevnadsstrategi helt enkelt.

0 thoughts on “Det är fredag idag

 • Nu har jag inte ett vanligt arbete,Men jag har iaf ett kontor….och det har jag piffat upp med en självgjord tavla där det står:en stor kuk är en klen tröst i ett fattigt hem……sen ser det ju ut som en atombomb har sprängts,men det gör det väl alltid p hemmakontor?men maken har det värre p sitt mohaha

  • Funderar på att göra den, har funderat länge med eftersom jag vill modda texten och aldrig kommer fram till exakt vad så blir det inte av.

   Men det känns trösterikt att fler har tavlor med trevliga texter.

 • Fredag innebär en stund på gymmet och bli av med kallorier. Sen hem och slänga sig på soffan med dator i knät och chipspåsen brevid (jag måste ju fylla på kalorierna 🙂 )

 • Ha ha eftersom vi är 3 ovana på det stället jag jobbar idag så har vi fullt upp ned att försöka ha koll på läget, däremot blir det tårta i em till kaffet eftersom 1 av de boende fyllt år i veckan så de anhöriga bjuder på hemmagjord tårta. ..

  Hemma ser det ut som ett bombnedslag för hemma e det kaos som vanligt medans på jobbet är det ordning

  Men eftersom jag jobbat 7-16 tis-tors o idag kvart i 7 -16 så har inte vart mycket ork när jag kommit hem från jobbet, eftersom jag e o jobbar på femtioelva olika ställen både boenden och hemtjänst sen i slutet av Juni så är min hjärna fortfarande utarbetad med att försöka lära sig allt nytt och skillnaderna mellan Handikappomsorgen och Äldreomsorgen har knappt ork att vara soc irl

 • Mysfaktorn? Hmmm, har tyvärr inga väggar fria för uppsättning av tjusiga tavlor med coola citat. Åt helskotta för många bokhyllor fulla med pärmar för det. Så vi kör med supergott kaffe, trevliga arbetskamrater och en jäkla massa galghumor. Planerna finns på att hänga upp en boxningssäck. En del kunder är fruktansvärt störiga. 😉

 • Tja, jobbar på fsk.
  Så mysfaktorn är va barnen gör den till så att säga.
  Pedagogisk dokumentationm sitter på de flesta väggar, möbler som vi tagit dit i brist på att kommunen släpper till pengar. Blommor , gardiner, tavlor mm mm.. Ingen glamourfaktor direkt men helt oki ändå 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.