Men vad är det för FEL på folk?

Andra dagen i rad som idioter hoppar på oss för att vi har hundar, andra dagen i rad som jag får en hjärnblödning och säger precis det som jag tänker utan att fundera innan truten börjar glappa på mig.

Jag utnämner härmed Bovallstrand till det mest hundovänliga plejset på hela västkusten, och jag bara längtar till nästa man hoppar på mig. Nu är jag heligt förbannad.

Vi ligger här. Längst ut på en bred stenpir. Segelbåten till höger i bild, där man i princip bara ser masten är numera högst upp på min hatlista. Käringarna från igår verkar nästan smarta i jämförelse.

.

20130811-210916.jpg

Liten är drygt sex månader, det regnar av och till, och han behöver kissa lite oftare än Stor. Då kissar han på piren, för vi hinner inte längre. Med tanke på all fågelskit som redan ligger på bryggan så känns hans spridda skurar som en petitess i jämförelse. Sen är det dessutom vanligtvis ett partyställe för medelålders under sommaren så det ligger trasiga ölflaskor och andra mysigheter lite varstans. Gissningsvis även väldigt mycket manskiss, eftersom de har för vana att hala fram snorren där de känner för det. Framför allt båtfolk som gärna sparar på kisstanken så männen pinkar revir lite varstans.

Skalle-Per på segelbåten hade antagligen vaktat på oss. Medan jag stod i egna tankar och tittade på deras båt som jag inte sett dyka upp och Liten stod och kissade precis utanför vår båt, så rusar han upp ur båten och vrålar åt mig att spola av piren. Vrålar alltså. Beordrar. För det är tydligen så man bär sig åt som medelålders cool seglarsnubbe. En normalt funtad människa hade möjligen, om de nu såg det som ett problem, bett mig spola av. I samtalston. Inte rusat upp och skrikit:

-HÖRRÖ DU, NU TAR DU OCH SPOLAR AV MED VATTEN ELLER SÅ GÅR DU NÅGON ANNANSTANS MED DET ÄCKLIGA KISSET.

Jomensåatte, när du ber så vänligt så bär jag naturligtvis omkring valpen till ett ställe som passar dig? Vart känner du är okay att jag ställer ner honom? En annan kommun kanske?

Eller så gör man som jag. Frågar om någon tappade honom på huvudet när han var liten, och om han har för vana att spola av trottoarer och andra gemensamma utrymmen där man går med hundar också. Om han har slut på tallrikar och har tänkt att käka middag direkt från piren. Och så säger man att han kan köra upp vattenslangen där solen inte skiner för att man själv tänker skita fullständigt i slangen. Sen kommer gubbe två, som tydligen också tillhör samma båt och börjar käfta han med. Inte helt nykter.

Vid den tidpunkten är man så jävla skitarg att man på allvar funderar på att smyga upp under natten och kapa deras tampar.

Men då går man, och säger till dem att de är sura gubbjävlar som antagligen har pissat mer utomhus under sitt liv utan att spola av än vad mina hundar någonsin kommer klara av.

Jag är en ohemult accepterande hundägare. Respekterar alla, har aldrig hundarna lösa där det finns människor. Tar så in i bänken med hänsyn till allt, just för att hundar med ägare skall ha ett bra rykte. Men någon måtta får det vara. Jag kan inte kontrollera var de kissar. Där går gränsen.

Jag hade till och med kunna tänka mig att spola av, om de hade varit sansade när de bad om det, och inte suttit och letat fel för att få lov att mästra. Trots att jag tycker det är dödslarvigt, eftersom stenpiren är just en…stenpir. Och då skulle jag få gå ut med hundarna och ett par hinkar vatten varenda promenad. För tänk om de kissar på någons buske. Eller en trottoar. Kanske en gångväg. Gud så himla äckligt.

De senaste två kvällspromenaderna har varit smått sanslösa. Båtmänniskor brukar vara trevliga mot varandra. Men inte i Bovallstrand. Människorna här tål fågelskit, människopiss och fylla. Men när det kommer till valpkiss så dör de den stora äckeldöden.

Eller så är de bara bittra för att de har käkat nudlar en hel vinter för att ha råd med båthyra en långhelg och det blev pissväder. Det blåser kuling och regnet hänger i luften, och båten är en hyrbåt som är strajpad med länken till websidan.

En hemsida som fick mig att rodna ihjäl mig när jag gick in på den. De hade råd med båten, och sen tog stålarna slut så de fick be grannens åttaåring göra sidan och sedan korrläste…ingen alls.

St Elmo från Vallda. Uthyres bara med skeppare. Och jag gissar att det var den smått onyktre skepparen som satt och lurpassade för att få gapa så fort Liten knäade på piren för att kissa. Han hann inte mer än just knäa innan den skallige började hojta om avspolning. Och jag är så arg att jag har blodsmak i munnen.

Herregudihimmelen vad förbannad jag är.

Vad är det för fel på folk?

0 thoughts on “Men vad är det för FEL på folk?

 • Jamenhallålugnanerdej!!! Det är bara att inse att det finns tre typer av dessa människor: 1) de som är bittra för att de hade råd att hyra båten och hade otur med vädret och därmed gick semestern åt h-vete; 2) de som klagar på allt och alla för att deras eget liv är ett h-vete; 3) de som hatar hundar… Du får gärna ta med dig dina hundar och låta dem kissa på min (trä)brygga, som dock befinner sig i Mälaren… Slösa INTE energi på knäppskallar!!! Kram! 🙂

 • Idioter finns överallt men varför måste de dessutom vara otrevliga och oartiga… Ser på nätet att St Elmo Aktiv Segling har inlett konkurs. Har dessutom tyvärr erf från egenföretagare från Vallda och de ÄR idioter.

 • Den som inte smälter när den ser Liten är bortom all räddning. Har man så torftigt känsloliv, att man retar sig på en liten valp, ja då är det synd om en!

  • Jag är benägen att hålla med, men det vågade jag inte skriva eftersom jag är lite för partisk i ärendet 🙂 Liten tackar och skickar en nospuss. För att du håller på honom.

 • Men herregud…. jag håller med, vad fan är det för fel på folk?! Självklart kan man inte kräva att en valp ska kunna hålla sig medans man går bort från bryggan/piren. Dessutom fattar jag inte vad det spelar för roll om han kissar där…Då får man också se till att fåglarna inte skiter där (hur nu det ska gå till). Suck

  • Men man VET inte om de hade tänkt rulla sig på just hans kissfläck? 😉

   Näe, det är fel på folk. De har åkt idag, men jag gick förbi stället där de legat med båten och nu låg det krossade ölflaskor där. Det var tydligen mer okay än lite valpkiss. Och jag gick barfota och trampade nästan i skärvorna. Det är bara att inse att vissa letar bråk. Av någon anledning hamnar jag oftast i skottlinjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.