Riddaren av det Klapprande Durkslaget

Ni vet han som älskar att handla? Oavsett om det är på Gekås eller på Kina-Geek (Geek är samma som Wish, men jag har ingen aning om anledningen till att det finns två olika namn och två olika appar – det är i alla fall samma saker som säljs).

Ibland köper han riktigt bra saker och ibland köper han helt omdömeslöst. Som när det landar en maskeraddräkt i form av en stor Kalle Urban Kalle med inbyggd fläkt så inte kulorna och själva toppen skall rasa ihop. Tack och lov kissade katten på den så jag kunde slänga den utan knotande make. (Hade inte hon kissat på den hade jag antagligen gjort det själv.)

Det här ber jag om ursäkt över att jag inte direktrapporterade när han, lite stolt över fiffigt inköp, kom hem förra veckan. Jag tog kort på honom direkt, men glömde berätta. Hur jag nu kunde glömma det?

“Kolla vilken skitbra grej jag köpte!”, deklamerade maken förtjust medan han plockade upp något stort och rött ur en påse.

“Det är som en helt vanlig skål. Som om vi gör sallad (VI??), så skär vi bara upp allt och slänger i skålen. Sen när man är klar med allt fäller man upp den HÄR och sköljer av allt samtidigt”, fortsatte maken entusiastiskt medan han fällde upp den DÄR för att visa. Och det enda jag såg framför mig var en hjälm. Så jag tog ifrån honom skålen och tryckte ner den över skallen på honom.


(Ursäkta romantiskt filter, jag försökte kompensera för grynig bild pga dåligt ljus.)

Sedan fällde jag ner den där och plåtade honom en gång till.


“We are the Knights who say NI!”

När jag har börjat acceptera skålhjälmen som något slags durkslag är den säkert superduperbra, men just nu är det alldeles för mycket Monty Python över den. Medan jag då googlade riddarhjälm för att se om en dylik skulle fungera som hjälmskål istället för skålhjälm hittade jag mer än så.

Men givetvis kan man vända på steken.


Den kan ha varit silverfärgad på originalbilden och jag kan ha färgat den röd för autenticitetens skull. Men det ser ju alla att det där är en skål? Maken har säkert kvar någon guldfärg från tiden med betonglejonen om han känner behov av multifunktionell skål.

Inte nog med det. Jag hittade även virkbeskrivning.


Konstigt nog inte sprejade med silverfärg?

Det är ju annars det lättaste sättet att se om en riddarrulle har låg eller hög budget. Mycket pengar, riddarna har riktig ringbrynja och rustning. Lite pengar, brynjan är rätstickad och silversprejad. Lägst budget måste ju vara om de även har virkad hjälm.

Det är däremot högst oklart om den virkade varianten fungerar som något slags durkslag? Det känns fullt möjligt, men kanske inte lika bra som salladsskål. Själv blir jag orimligt sugen på att virka och kanske ha som tehuva. 

Om den är effektiv som durkslag borde mer vara en garnfråga?

Ifall man även undrar om jag har sömnsvårigheter inatt är svaret ja. Det finns väl ingen tid på dygnet så ypperlig för funderingar över dumheter som mitt i natten, ackompanjerad av snarkningar från två hundar och en make?

Men skålen ter sig mindre dum för varje bokstav jag skriver och alla kommer få tehuva i julklapp.

Trevlig helg då?

Och “skål”!

0 thoughts on “Riddaren av det Klapprande Durkslaget

 • Helt klart en riddarhjälm jag kan bättra på det hela o meddela att vi har sådana i butiken, alltsåriddarhjälmar i silver “fnissar lite hysteriskt” eftersom det är rea på 70 % idag ska jag köpa en var åt er? Om du kollar mina profilbilder på fejan så ser du en likadan där 😀 Tror minsann att vi har svärd o Sköld också sen kan ni ha tornerspel på gården (just nu fnissar jag hysteriskt vid den inre bild som dyker upp i min hjärna)
  Det är absolut inte bra att sätta igång min hjärna så där när jag är trött……. för just nu kan jag inte sluta fnissa med risk för att jag väcker mannen som sover skönhetssömnen.
  Ha en kanondag med riddaren själv ska jag jobba för att det är kulturnatt i stan och alla invånare går på stan o kollar in allt som är öppet typ teatrar, museer, allaktivitetshus o liknande, fullt ös på stan alltså 🙂

  • Hahahaha. Jag är inte särskilt mycket bättre än du är. Och med tanke på att jag precis dansade kissdansen (jodå, vi sover i bilen) hela vägen över gårdsplanen och min blåsa pallar inte det nu så jag kissade ner mig med pompa och ståt. Kan inte sluta skratta åt det. Är så glad att maken låg kvar och gonade sig och därmed missade ypperligt tillfälle att filma kissdansen.
   Förresten.
   CHALLENGE ACCEPTED!

   • hmmm där skulle jag nästan vilja se på film 😀
    Ok jag inhandlar ett set åt er 😀 ser framemot de filmade tornerspelen *fnissar hysteriskt vid tanken på filmen*

  • Grattis i efterskott honey. Från oss båda. Kommer överraskning nästa gång du är hemma, eller så får vi helt sonika komma över. Men vi skäms innerligt för att ha missat grattningen på själva dagen. Min hjärna är tillfälligt out of order. Kram. ❤️ och Hurra Hurra Hurra Hurra

   • Tack min vän! Grattis är välkommet när det än kommer. Är inte så petig vid 53 års ålder! Min egen ömma moder messade väldigt modernt från sin Ajfån på svenska tiden, men missade att ringa på den amerikanska. Å andra sidan fick faster höra sin nya lilla brorson knorra sött över FaceTime på själva dagen. Det jämnar ut sig när man sätter sig, etc, etc.
    Tycker gott ni kan komma över och hyra husbil här istället för H-strand. Men jag vet och respekterar hur du har det, så vi tar det lilla lugna med förväntningar och sånt. Ibland får man ha distansförhållanden och vara glad över det! Kram kram!

    • Åh. När kom han? Nu var det mer än ett par veckor sedan jag hängde med din mamma. Och du, man blir aaaaaldrig för gammal för födelsedagar ❤️ Vi kommer komma till andra sidan pölen, det var alldeles för längesedan sist. Nästa höst firar vi tio år som gifta. Det hade varit skitkul att fira det i just Vegas. 🙂

 • Helt klart en mycket användbar sak! Att kunna dubbla med båda salladssköljning och riddarutrustning! Men mitt omdöme är kanske lite nedsatt just nu, har precis vaknat med taggtråd i halsen, smittad av sonen och är det något jag inte har tid med just nu så är det att vara förkyld. En småsak i jämförelse med vad du går igenom, men jag hade helst sluppit just nu… Ha en bra dag, hoppas solen skiner lika fint hos dig som den gör här, en timme söderut.

  • Nej nej. Taggtråd är otrevligt var och när det än kommer. Vems fel är det och är det någon man kan stämma? Ni har sol alltså, det har faktiskt vi med, kors i taket. Det har ju regnat oavbrutet i typ tre veckor nu?! På måndag skall jag börja i dina trakter, skall till Laxbutiken och äta med mormor och mammas kusiner, vi tar husbilen och parkerar oss utanför lasarettet. Kom och säg hej?

   • Hade varit trevligt att säga hej, jobbar dock på dagen och har utvecklingssamtal efteråt. Stämning hade varit intressant, tror dock det kan bli tråkig stämning (!) eftersom det kommer från sonen. Men kanske kan ta upp det på samtalet på måndag med skolan, han var ju frisk när han började terminen liksom…

 • Ha ha ha

  När jag såg honom i ihjälmen lr vad det nu ska föreställa, så tänkte jag genast på den här killen som fick igenom ( tror jag iaf) att han fick ha en sil på huvudet på sitt körkort lr nåt, för han var med i pastafariska tron och tänkte att maken har jounat honom i den tron

  Själv somnade jag sent, så jag låg och lyssnade på bok, efter att haft Storytel i ett par år men inte lyssnat färdigt på nån bok, så började om med en o fick lyssnat klart på den lr iaf halvlyssnat när jag halvslumrar på stranden.

  Sen började jag på en annan bok som var svår att lägga ifrån sig, så var t om jättesocial och pluggade in hörlurarna direkt när vi kom till hotellet efter stranden lr när vi varit ute en sväng på kvällen 🙂

 • Det är väl bra att det finns någon som uppskattar de kluriga sakerna som någon annan har tänkt ut och tillverkat.
  Att dessutom komma på alternativa användningsområden är en talang.
  Tillsammans är ni ett team.

  Själv är jag segkola i huvudet och har svårt att uttrycka mig. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.