Jaha ja

Imorgon drar vi hemåt igen. Helgen spenderades på goda vänners parkering utanför Borås (jag visste ju inte det Markattan *tar på skämshatten*). Eller ja, enrummaren stod på parkeringen.


Och ljugarbänkar hittar man bara viljan finns. Maken sitter inuti förrådsutrymmet på enrummaren, vad kompisen sitter på vet jag inte, men det måste ha varit suveränt bekvämt eftersom de satt där i en evighet.

Det var en trevlig helg med mer föda än jag har ätit…jamen någonsin tror jag. Inte ens en helt vanlig julafton slog bjudmaten hos kamraterna. Först en väldigt god och annorlunda tacopaj med tusen tillbehör strax efter angöring igår. När jag hade okynnesätit min andra portion fick jag reda på att vi även skulle grilla på kvällen. Tjena mittbena, två portioner paj med tillbehör motsvarar minst en och en halv dags normalt intag. Efter maten åt jag dock två chokladbollar och en bit toscakaka. För säkerhets skull. Jag skyller på katastroftänk, Trump och Nordkorea. Apokalypser har aldrig känts så nära förestående.

Sedan satt vi ute i det något svajiga vädret och provsmakade kvällens lördagsgodis. Var det hamnade är en smula märkligt, för magsäcken var full. Det finns en godistarm också va? Som forskare bara hemlighåller till skillnad från onödig blindtarm.

Sedan somnade jag på deras soffa pga paltkoma. Med öppna ögon. Fyra gånger. Jag är helt säker på att det var fyra gånger eftersom jag delade filt med dottern i huset och hon pep skräckslaget varje gång jag somnade och tydligen inte ens orkade stänga ögonen. Jag hade verkligen ingen aning om att man kunde sova med öppna ögon, men det vet jag nu då maken förevigade en somning.


Mungiporna hänger skönt avslappnat och jag tittar oseende rakt in i filten. Hur är det möjligt?

Efter paltkomasömnen hojtades det från köket, då var det dags för grillmat. Alltså? Men johodå, det gick att få ner en entrecôte med champinjoner och halloumi. Och en stor portion ugnsbakade rotfrukter, två sorters kryddsmör och bea. Sedan rullade jag tillbaka till soffan, mölade i mig resten av godiset, varken somnade eller domnade utan klarade faktiskt att föra någon slags samtal.

Men jag var väldigt glad över enrummaren och när det var dags att säga tack och godnatt. Har man intäkter ger det utgifter, men tack och lov i gasform. Nummer två är inte så praktiskt att utföra på husbil har jag fått inpräntat.

Imorse vaknade vi av inbjudan till frulle. Efter gårdagen antar jag att det går att gissa att vi inte fick varsin Risifrutti i handen utan det spelade i samma liga som en bättre hotellfrukost.

Sedan försvann dagen. Det sa bara POFF så var klockan halvfem och det enda vi hade gjort var frukost med påföljande snicksnack i obestämbart väder.

Vid affären på väg till mamma för att hämta lurvskallarna möttes vi av det här löpet.


Amen hallå. Den artikeln hade jag kunnat skriva redan för en vecka sedan. Men det är ju ändå gulligt att Aftonblaskan försöker.

// Trendsättarna (tihi) som undrar var de vaknar imorgon

0 thoughts on “Jaha ja

 • Låter som en trevlig helg med mat o snicksnack. Här är det mest förkylt men trots det gav vi oss ut för att segla lite, en helg i Sundbyholm brukar vara trevligt tänkte vi och satte segel. Efter nån timme så tog det tvärstopp och allt regn som skulle komma på natten och nästa dag beslöt sig för att ramla ner omedelbums så vi vände och fick lite vind i seglen igen. Som tröst åkte vi till Gustafsberg på segelbåtsmässa och dreglade lite. Båtar i “herrejösses-klassen” eldrivna storsegel, självslående fockar, bogpropellrar och teakdäck till höger o vänster. Ok vi säljer båten, huset och hojarna och köper en mindre bil så kanske vi kan fundera på att bo ombord 🙂

  • Hoppsan. Och jag ber om ursäkt för att jag skrattar. En helg med. Sjöräddning och ösregn är en helg man gärna drar ut bottenpluggen på djupt vatten och ringer försäkringsbolaget och ber om pengar

   Men du, jag har en ny hobby åt dig. Sjöräddningen åker ju alltid omkring med världens sötaste nallar med flytväst på. Som egentligen delas ut till rädda barn ombord på havererade båtar. Jag kan vara både barn och rädd 😉 Har två nallar hittills. Det är bara att börja.

   Eller så är ni trendiga och köper husbil. Fniss.

   • Hehe det roliga där är väl att vi var i valet o kvalet mellan båt o husbil en gång i tiden men mannen tyckte att det räckte med en sak (läs två, bil o mc) på hjul.
    Fast å andra sidan är det inte försent att bli trendig än 😀

 • Jag vet ju att du inte kan ha en susning om var jag befinner mig så av med skämshatten

  Om jag inte hade torpet skulle jag nog satsa på husbil, det verkar praktiskt.

  Markattan

 • NU kan kan ni åka söderut lite längre perioder under vinterhalvåret iaf med husbilen, dessutom lätt o ta med alla 4-fotingar i husbilen bara se till att fixa pass åt de så slipper du sakna dina älsklingar under tiden, för boende har ni med er redan och slipper leta reda på det 🙂

  Det kanske kan lindra din värk lite dessutom med sol & värme istället för att frysa haft ihjäl 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.