När vi liksom ändå pratar om det

Den här sushifisken …

IMG_1520

… där det till och med står i beskrivningen att det är en PATHETIC EXCUSE FOR A POKÉMON.

Trots det är det den enda, såvitt jag vet, som kräver 400 candy för att man skall kunna evolva.

Jag vet om en person som har samlat så mycket sushifisk att han faktiskt har evolvat och det känns nästan som en vandringssägen eftersom det är en kompis till en kompis. Eller en bekant till en bekant till en kompis. Det har väl lika hög trovärdighet som råttan i pizzan, men trots det tror jag på det just den här gången. För att jag vet vem evolvaren är och det är sjukt troligt att just han skulle kunna göra en sådan sak.

För egen del är jag ingen master of Pokémon utan högst medelmåttig på level 16 och jag har 66 stycken Magikarp-candy. Därtill har jag 59 olika Pokémons, men jag har sett 60. En drog som en avlöning när jag försökte fånga den. Sådant är så jäkla taskigt.

Man skulle kunna säga att jag behöver en hel del halvdöda fiskar till för att kunna evolva.

Nu vill jag veta om någon av er har gjort det och så vill jag ju såklart veta mer saker. Vilken level är ni på, hur många olika Pokémons har ni och vilket team tillhör ni.

Vi behöver prata mer om det här känner jag. För de är ju trots allt rackarns söta. Nästan alla i alla fall. Det finns ett par stycken som är riktigt riktigt ugly.

Det ryktas att det skall komma en uppdatering så småningom så man kan börja byta Pokémons med varandra, precis som kidsen gjorde med samlingskorten för ett gäng år sedan. Det vet inte jag hur man gjorde eftersom jag är åt skogen för gammal för att ha koll på det. Men om man får lov att anta så gör jag det och mitt antagande är att det kanske funkar ungefär som när man hade album med gnuggisar väldigt tidigt 80-tal?

Då är det väl kanske tur att jag har svårt för att byta in de som jag tycker är sötast, det vill säga alla som är blå och rosa? Och så har jag sparat alla mina Mr. Mime, eftersom den är rosa och helt vansinnigt trippad. Den lär vara eftertraktad om man inte behöver sitta i samma rum om man skall byta, för den är regionsbaserad och finns bara i Europa (om man inte sitter i Asien, Nordamerika eller Australien och har turen att få den i ett ägg). Det finns såklart en som man bara kan få i Asien (Farfetch’d), en i Nordamerika (Tauros) och en i Australien (Kangashkhan).

Ja, jag älskar spel. Jag blir glad av spel. Särskilt spel som man spelar med hela världen och som man skulle kunna säga händer i realtid. Ännu mer gillar jag rollspel online, men nu finns det inget sådant som lockar mig. Det här är enkelt, kul och det är ännu roligare att man faktiskt inte kan sitta inomhus om man vill spela det. Ett socialt datorspel, som inte bara är socialt på spelservern utan bland riktiga människor. Som bonus är det inte särskilt elakt. Det känns synnerligt oelakt att putta ner någon från en slags gympiedestal och man kan inte skriva taskiga saker till andra människor.

Man blir ju alldeles entusiastisk!

Men det finns de som är ännu mer engagerade om man nu skulle råka tycka att jag lägger för mycket krut och bokstäver på spelet just nu.

Läs den här artikeln. Jag vet inte riktigt om jag skall bli imponerad eller chockad.

Ingen aning – även om det lutar åt att bli imponerad. Kanske.

Artikeln får mig i alla fall att vilja ha en ny Onepiece.

0 thoughts on “När vi liksom ändå pratar om det

 • Nu måste jag kliva ur garderoben och svara. Har smygläst ett tag och tycker du är kul! Jag har blivit besatt av det sabla spelet. Skyller oftast intresset på sonen dock, åtminstone inför vissa andra vuxna. I alla fall, jag (sonen menar jag) är på Level 21, team Valor. Har fångat 90, sett 91. Måste nog ta en promenad nu känner jag…

   • Så. Jag gick ut och hittade två nya (givetvis hittade jag en medan jag stod och betalade på Seven Eleven och blev helt till mig och fruktansvärt ofokuserad på kortbetalningen vilket irriterade ihjäl människorna i kön som bildades bakom mig eftersom de inte spelade och inte hade förståelse – jag glömde slå kod, jag glömde trycka okay och jag glömde packa ner mina saker och gå därifrån för jag kastade FAKTISKT bollar). Sedan dissade jag en Zubat på vägen hem bara för att jag ville och för att jag hatar dem.

    Alltså, att ha hittat 90 är verkligen orimligt coolt på riktigt. Och väldigt trevligt att ha dig utanför garderoben. Det där med garderober och att vara kvar i dem är så överskattat, tycker du inte? 😉 Men tack för komplimangen och för att du inte kunde vara tyst längre, det gläder mig.

    Gick du ut? Jag är Team Blå såklart. Enbart pga färgen. Jag har inte ens lärt mig vad de heter. Därtill är min outfit helblå. Det retar skiten ur mig att den blå kepsen har en gul och ful logga framtill som förstör allt.

    • Jag håller med, garderober är klart överskattad. Glad att ha kommit ut
     I alla fall, jag gick givetvis ut. Spöade skiten ur ungarna som hade gymet här i närheten. Mammor bör sätta ner foten ibland. Fångade sedan en drös Evees, weedles, nidorans och zubats. Mest eftersom tillgången på bollar varit god. Och för att jag vill levla up. Såklart.

     Stör mig på att det finns så få outfits att välja på. Och att det inte finns något grönt lag, men man kan ju inte få allt. Mina favoritpokemons är Nidoqueen och Snorlax

     • HAHAHAHAHA, påminner mig om en status jag läste innan jag hade kommit igång ordentligt. Mamman skrev på FB och dagens största bedrift var att hennes “vad det nu var” hade spöat skiten ur dotterns “vad det nu var” och tagit över gymmet. Hur rimligt som helst. I det här huset har mamman level 21 och dottern “bara” 16. För i början var mamman ute varje kväll och jagade för att bli distraherad från viktigare och tråkigare saker.

      Jag behöver (vill ha) Eevees. Var hittar man dem? De är hemskt sällsynta i min värld. Vilken omgivning? Käraste hälsningar, Gammal och Desperat 😉 (Ja, håll dig utanför garderoben. Dödstrist med garderober.)

 • Haha…jag gillar också spel….och så även detta, men hinner inte spela alls så mkt som jag vill.
  Fysiskt begränsad pga en liten åkomma just nu också.
  Men nåväl – level 21, team Mystic, fångat 80 och sett 85 – ogillar skarpt när de smiter för mig.
  Har 127 Magikarp candy och det beror enbart på att jag satt i tio timmar på Grönan häromsistens och vaktade väskor. Kunde inte göra så mkt pga ovan nämnda åkomma och på Grönan vimlade det av små karpar……lär väl aldrig kunna evolva denna.

  • Små åkommor suger, så även stora. Jag beklagar. Vi andra kommer antagligen få en åkomma, spelar man för länge utanför Trygg Hansa får man kastarm för att man böjer handleden för ofta. Min vänstra är redan kass, nu jobbar jag på den högra 🙂
   Var Grönan bra alltså? Där borde det ju finnas en hel del fiskar nu när jag tänker efter och inser att det ligger vid vattnet. Å andra sidan bor snubben som faktiskt har evolvat karpen i Dalarna. Där finns det inte så mycket hav alls, så har han lyckats borde du? Har du provat Trygg Hansa? Det är lite för många Voltorbs och Magnemites, men det är åtminstone bättre än Pidgeys och Rattatas tänker jag?

   • Ja, du vet ju hur det är med “små åkommor”… nå, det här löser sig. Men irriterande är det. Och irriterande är det också att jag trots att jag bor på mörkaste landet har små pokemons som hälsar på, emellanåt till och med andra än rattatas, pidgeys och annat trist…men jag har slut på bollar och kommer inte in till ngt pokestop på ett tag. Och köpa bollar finns ju inte på kartan… inte provat Trygghansa, finns inte här i obygden haha 😀

 • Jag är på lvl 21 och har bara fångat 67 av 69 som jag sett, den första av dessa 2 jag sett men ej fångat var en kringler som smet fast o andra sidan fick systerdottern den, sen den andra jag inte lyckats fånga är en Golduck den lyckades med smita efter ett antal bollar och trots att jag försökte smöra för den med hallon ;(

  Är i Team Mystic för gillade den blå färgen mest :p

  • Det är så fruktansvärt astaskigt när nya smiter, för man blir ju så HIMLA exalterad när man ser dem och så HIMLA besviken när de försvinner. Men du har en Snorlax. Det är coolt. Riktigt riktigt coolt faktiskt.

 • Jag har fortfarande inte laddat ner spelet men jag spelade det när ungarna var mindre på GameBoys så jag kommer antagligen fastna för det här också om ett tag. Men vad jag kommer ihåg från de spelen så blev den där värdelösa fisken något riktigt bra när den hade utvecklats.
  Jag misstänker att det inte är långt borta innan jag laddar ner spelet. 😀

  • Vad väntar du på? Tänk så många du missar genom att inte ha det nedladdat? Jag får lite stresspåslag bara av att tänka på det. Helt plötsligt har ju varenda litet ärende blivit meningsfullt även om det är något dödstrist egentligen. Jag hatar ju att handla mat, men efter att ha hittat min första karp vid frysdisken (sjukt bra ställe) på Hemköp blev till och med det kul. Och nu hittade jag en alldeles ny Kabuto på Sleven. Kom igen nu 🙂

 • Bokhandlerskan says:

  Har inte börjat spela än, men eftersom jag har två stycken som spelar intensivt hemma och tycker att jag måste hänga på, så lär det väl bli så! 🙂

  • Om inte du har börjat när jag kommer hem så … kommer jag göra något åt det. Har du några tips på vilka ställen som är bra hemma i staden? Där har jag dålig koll, det behöver jag ju faktiskt veta. Sedan kan vi anordna Poképromenader?

 • Level 21. Fångat 87, sett 91. Når ett och ibland två pokestops från vardagsrummet.

  Har på seminarium definierats som Farmvillemissbrukare av sociala medier-expert, så jag borde hålla mig ifrån spel, jag vet ju hur det går liksom.

  • Hahaha, fast vad är det värsta som kan hända? Att du går för mycket? Och det är just nämnda expert jag har hört skall ha en evolvad sushi. FYRAHUNDRA CANDY?! Snacka om missbruk 😉

   • Går? Jag hämtar bollar och fångar pokemons från fåtöljen. Jo jag går också. Iofs.

    Ha ha jag är med andra ord inte mest missbrukare än då 😉

    • Lyx jul o kunna fånga bollar från fåtöljen 🙂

     Själv har jag ifs inte så jätte superlångt till närmsta pokestop men tar ändå typ 5 min att gå dit

 • Har inte laddat ner spelet och förstår inte ens hälften av det du skriver, men måste medge att jag blir sugen att testa när jag läser din beskrivning. Snacka om att få spelglädjen att lysa genom bostäverna!

 • Men jösses, trodde bara det var ungdomar (eller i alla fall mest de) som hll på med det här. Är det BARA jag som har fullt upp med annat, och inte ens har tänkt tanken på att jaga Pokemon?

    • HAHAHA! Ja, ungdomarna har antagligen alldeles för mycket fritid? Ungdomar har väl alltid för mycket fritid? Om du menade oss gamlingar och faktiskt var dödsallvarlig (det var du väl ändå inte?) så är det ju lika rimligt som att nedgradera alla hobbyer? Fast konstigare. För golf kan man ju inte spela ett par bollar medan man går och handlar middagsmat?

  • Ha ha

   Var som en dag när jag kom till en vårdtagare, hon hade besök och de petade om pokemon och föräldrar främst mammor som tittar i mobilerna när de är ute o går med barnen, men iaf så frågade de mig vad jag tyckte om pokemon

   Jag bara, vad ska jag säg för jag spelar pokemon själv sa jag :p

 • Det är jag och sonen som spelar men jag blev lite fast ett tag. Level 15, blå laget, fångat 60 och sett 63. Ponyta är min favvo. Såklart. 🙂

  Dock har jag tröttnat lite då jag måste hänga på torget om jag ska kunna få bollar. När jag väl är där så är det fixa ärenden och iväg igen. Så mitt intresse har svalnat rejält. Ska till tjockhult onsdag-torsdag så då blir det kanske lite fart igen. 🙂

 • Har inte laddat ner det…än. Vi får se, har hört från säkra källor att det inte finns något att hämta på vår klubbholme… Men vi har ett Pokémon Square i Smedjebacken!
  Finns det något Pokémon go for dummies? Det kan väl du fixa?! 🙂

  • Du har mer än jag på torpet, den saken är klar. Smedjebacken är ju en tätort i jämförelse. Ja! Det finns. Jag kan även skriva en. Nu när jag har fått mer KOLL 🙂

 • Alltså! Jag skrattar så jag kiknar. Neeeej jag spelar inte men jag tycker det är så roligt när människor verkligen går in så här för något. Min dotter, 24 år, spelar och hon är verkligen PÅ. Hon har fångat 600 stycken, 86 olika sorter och är på level 20 (är det bra?) T o m på min lilla plats på jorden, vid vår postlåda faktiskt, finns det en av nåt slag. Jag bor vid en fin sjö här i Falun och det cyklas, åks rullskidor och gås runt den hela tiden (15 km) och vid vår postlåda TVÄRNITAS det dagligen, sjukt kul att se! Nä nu måste jag fortsätta jobba. Tiden går baklänges här idag.

  • Men hallååååå. Varför spelar du inte med din dotter? 86 olika sorter och level 20 är jättebra. Sjukt mycket bättre än jag. Och idag rymde en ny från mig igen, en Bellsprout, jag blir så jävla arg att hela dagen blir förstörd när det händer. Fy. Fy. Fy. Och seså, börja spela nu. Om ni har tvärnitare vid brevlådan borgar det ju för en sjukt bra spelplan 🙂

 • Fast det stora problemet är ju hur jag ska lyckas motivera mamma o syrran att vi ska ta in på hotell med gratis Wifi på hela hotellet och gärna ett hotell vid stranden, så jag kan fånga pokemons när vi åker på semester ni slutet av sep början på okt i 2 veckor :p

 • Spelar inte själv, men tolvårige sonen har helt greppat det här! Sen han började för en månad sen har han gått snart nio mil för att fånga pokemons och kläcka ägg, underbart för en mor att se att han ger sig ut självmant istället för att sitta hemma. Han tillhör dessutom den gruppen av oss som har lite för många kilon på kroppen så all aktivitet behövs! Så jag gillar också pokemon!!!

  • Jamen det är ju fantastiskt med åtminstone ett spel där man måste ge sig ut. Inte bara det, det är ju snällt eftersom det inte finns ngn chattfunktion (än?!) och irl är ju åtminstone nästan alla trevliga. Hur bra som helst för både barn och vuxna OCH VAD ÄR DIN URSÄKT FÖR ATT INTE SPELA? Va VA VAAAA? 😉

 • Äntligen fick jag en picachu, var på väg hem från mamma o h hade bestämt att jag skulle cykla omvägen via ätran, skogen och vallarna flr då passerar jag 10 pokestops 😉

  När jag hade passerat sista, var jag i valet och kvalet om vilken väg jag skulle ta, antikviteter ytterligare ett pokestop lr vanliga vägen hem, men som tur var tog jag vägen via Pokestopet och hittade Picachu där som jag fick på 4:e kastet 😉

  Sen fick jag även en Porygon i ett 5 km ägg 🙂

  • Wooohoooo. Grattis! Verkligen.

   Men du, varför måste du förklara semesterplanerna? Det är väl bara att leta upp ett perfekt pokémonhotell och sedan hitta på andra och godkända anledningar till att ni måste bo just där?

   • Eftersom det är mamma som bjuder på resan och hon vill ha en billig resa vilket oftast blir lite sämre hotell.

    Dessutom spelar varken hon lr syrran pokemon, nu har ifs mamma en mobil men den kan man inte ladda hem appar till och syrran äger inte ens en mobil.

    Men ska försöka leta upp ett hotell med wifi sen hoppas jag det finns pokestop i närheten

    Blir nog neråt gran canaria lr Grekland

 • Team Valor, level 22, fångat 75 och sett 78. Har tydligen fångat 6 karpar, men jag vet flera som fångat så många att de evolvat. Har sett Gyarados i gym här i stan också, så visst finns dom.

 • Team Instinct, lvl 20 (soon to be 21), fångat 76 sett 79 (senast idag kastade jag för fullt på en jävel jag inte hade och så smet den efter fyra lyckade rymningar från mina bollar!). Gymmar aldrig och sådär. Det har jag inte ork eller tålamod till. Jag går inte ut enbart för att fånga pokémons osv, startar appen där jag vet att det finns många. I stallet (!) till exempel, där har jag fångat mina mest udda “monster”. Brukar ha appen igång när jag rider så samlar jag ihop km till att kläcka ägg. 😉

  Jag hade en snubba som jag levlade till 16. Hon var team Mystic. Sen kom en uppdatering 31/7 och då försvann hon och kom aldrig åter så startade upp en ny och det är alltså hon som nu är lvl 20.

  Min favorit är Lickitung. För den har skitlång tunga och ser efterbliven ut. Den är rosa. Det är 1 av 3 som jag sett men inte lyckats fånga (den rymde SEX ggr och försvann sedan i ett rökmoln. HATAR när det händer!).

  • Hon försvann i uppdateringen? Jag får rysningar av ilska av att bara tänka på det och alla osande mail jag hade skrivit till Niantic om det hade hänt! Det är snäppet värre än de pokémons som rymmer för evigt och man bara ser fartfisen de lämnar efter sig för det är precis som du säger, ett stort jävla HAT på det!

   Nu har jag en teori tack vare dig. Tror ni inte att hålögda dataspelskids är de som går ut enbart för att spela (annars hade de liksom inte gått ut alls?) medan vi (?!) gör turen till Ica lite roligare genom att ha spelet igång samtidigt. Det var exempelvis mycket roligare att gå den aptrista vägen från tågperrong till långtidsparkeringen med spelet än utan.

   OCH SÅ ÄR JAG OBESKRIVLIGT AVIS PÅ ATT DU KAN SAMLA KILOMETER PÅ HÄSTRYGGEN 🙂

   • Tror du har helt rätt i dina funderingar, för jag tar ofta omvägar när jag ska hem från jobbet lr om jag ska någonstans ( oftast inte om jag börjar kl 7 för e ingen morgonmänniska ) men slutar jag mellan 13-16 så cyklar jag runt olika pokestop lr sätter mig nånstans vid ett pokestop istället för att cykla direkt hem till soffan

   • Jag har givetvis kontaktat dem men inte hört ett ord. Nåja. Jag är inte bitter (längre….).

    Vet flera vuxna (ensamma eller med sina barn) och barn som går ut på Pokénad enbart för att fånga Pokémons och traska förbi pokestops. Inte bara nördar alltså.

    Själv ids jag inte.

    Mådde dåligt (depression som spökar) några veckor sedan och gick till och från stallet, red dessutom. Blev totalt 16,5km promenerade och så ett par km ridtur men eftersom jag mådde så pass dåligt så startade jag inte ens appen den dagen eller dagen efter heller för den delen..

    … Såhär i efterhand kan jag ångra det en gnutta. Hade kläckt tre 5km-ägg på det där. Hmpf

 • E sur som bara den på mig själv, fick ju min första Lapras igår, sen på kvällen när jag skulle kolla analysen på den så råkade jag radera den ;(

  • Jag lider med dig. Och gråter vid blotta tanken. Det har slagit mig många gånger, men hittills har jag gjort fel åt andra hållet. Analysera istället för radera. Lite oklokt att sätta just de på samma ställe. Stackars stackars dig 🙁

   • Ja, var nära o slänga mobilen i väggen och radera spelet ;(

    Men men förhoppningsvis får jag en ny nån dag, får ut o jaga magikarps o lapras på lör när jag e ledig och hoppas på tur

    • Jag förstår dig till fullo. Och nu har jag lärt mig av din läxa. Har ägnat en halvtimma åt att sätta ALLA jag inte vill råka slänga som favorit. Då kan man inte slänga dem. Gör det du med. Nu. Jag hade gjort det med några, men långt ifrån alla, för jag “tänkte göra det sen när jag har tid att gå igenom alla”. Nu är det gjort. Uff.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.