När man inte är deprimerande deppig

Då är det här värsta i-landsproblemet.


När man inte HINNER ta transferra pokémons i samma takt som de väller in och ständigt har fullt i Pokémonväskan så man är rädd att missa någon superviktig och extra ovanlig.

Jag säger bara Trygg Hansa på Kungsholmen.


Fyra ständigt “lurade” pokéstops, fritt wi-fi, massor av bänkar att sitta på och laddstationer utplacerade. Gissa om det alltid är mycket folk där?

Tre saker:

1. Orup får revidera sin låt. Stockholm har inte blivit kallt. Nu är det varmt och folk UTROPAR saker till främlingar.

2. Man måste hit om man turistar i Sthlm. Måste faktiskt. I alla fall om man spelar eller har spelande barn. Tjena mittbena så bra det är.

3. De som arbetar i Trygg Hansa-huset och är beroende av samla på de små stjärnögda raringarna. Hur får de öht något arbete gjort när det finns så mycket viktigare saker att hålla reda på. Samla bollar, kasta bollar och springa runt i huset och värpa ägg?

Mina favoriter Slowpoke och Jigglypuff. Vilka är era?

0 thoughts on “När man inte är deprimerande deppig

 • Nja. Jag undrar förstås vad i all världen du menar, jag spelar inte själv. Säger man spelar f ö? Men på gatan jag tar mig till parkeringen på strövar folk – gärna den lite mindre varianten – med koncentrerat uttryck och tittar ner i sina mobiler. Häromdagen skrek någon, när han tittade längre bort – ‘han är gul’, så jag antar att det hade något med detta att göra?

  • Jodå, man säger att man spelar. Och utrop av gulingar brukar vara positivt eftersom en av de mest eftertraktade är just gula. Jag gillar gula och rosa och inte så mycket lila pokemons, vilket antagligen betyder att jag är någon slags pokemonrasist? 🙂 Börja spela är mitt tips, det är faktiskt kul. Mycket kuligare än jag trodde. Promenader och egentligen all form av rörelse blir enormt mycket mer spännande än i vanliga fall.

  • MEN HERREGUD! Om du har ett pokestop utanför jobbet så måste ju ju spela! Kom igen. Gör det bara. Jag tror till och med att det här kan hjälpa till att göra hösten mindre pestig.

  • HAR DU SNORLAX???? Den vill jag ha så mycket att jag nästan dånar vid bara tanken. Mer än vad jag ville ha Pikachu. Som jag faktiskt hittade på Grand Hotel och inte i ett ägg som de flesta gör. Mina kläckta ägg har varit rena rama skämtet, för jag har fått Rattatas, Zubats och bara ren dynga.

 • Hmmm du får nog ha kurs för ett antal av oss verkar det som. Tom min mor spelar och jag har inte en susning….. (Mamma gör det med barnbarnen så funderingen är om man ska ladda ner och aktiverade det på hennes egna telefon när hon fyller 70. Kan barnbarnen fixa det tro?)

  • Va? Går hon bara runt med barnbarnen utan att spela själv? Du har en orimligt tålmodig mamma, för OM man spelar kan man sitta på en och samma plats i drivis och hagel tills man får urinvägsinfektion och stelfrusen hand. Hade jag inte spelat hade jag inte suttit still eller gått runt på samma ställe frivilligt i mer än max tre minuter. Om ens det. Klart mamma skall ha det nedladdat? Både hon och barnbarnen borde ju tycka att det är extra kul om hon är med och spelar också?

   • Fast hon går med dem och när de hittar en så lämnar de över telefonen så hon kan kasta bollarna på dem så de får de däringar figurerna….. Tålamod? Och min mamma?? Inte i samma vecka om vi pratar oss barn men barnbarn då är det en annan sak…..

  • 1. Du är avis 2. Du kommer sätta dig utanför Trygg Hansa på Kungsholmen så fort du har nästa jobbresa till Stockholm. Kanske till och med boka hotell i närheten (om det finns). Annars kan jag verkligen rekommendera Cadierbaren på Grand. Två pokestops utanför och MÄNGDER av både vatten- och landburna Pokémons. Grand har helt klart varit bästa stället. Kanske för att det var där jag fångade Pikachu.

   Ett pokéliv är också ett liv.

  • Men det är ju ett positivt spel att bli beroende av? Man måste gå mycket för att kläcka ägg? Man måste gå på olika ställen för att hitta bra pokéställen? Kantarellplockning framstår ju som rena rama amatörsysslan i jämförelse med motionen man får av att plocka Pokémons? Och man kan liksom inte bli överdrivet beroende för man vet ju ändå inte vad man missar när man är hemma, det värsta som kan hända är att man verkligen aldrig glömmer sin telefon oavsett vart man än skall. Och så är det socialt, hittar man ett bra ställe blir vi svennar lite sydländska och pratar med varandra. Ge det ett år så kommer vi se de första Pokébäbisarna födas och bröllop vid Pokéstoppet där föräldrarna träffades. Så himla gölligt. 🙂

  • Du SKOJAR??? Går det verkligen att låta bli att spela? Och att samla bollar? Även om jag är less på Magnemites och Voltorbs så kommer ju faktiskt en och annan ovanlig ibland och det är ju…obeskrivligt för vilopulsen. Du har väl åtminstone på telefonen så du kan ta just bollar och kolla om det kommer några ovanliga? Det GÖR DU VÄL? Tänk på mig som bor i skogen och har två mil till närmsta Pokéstop, DET är tortyr.

 • Hittills har jag klarat mig på min mobilsurf
  Har 9 gb kvar och ny om 2 dagar sen har jag även 100gb i surfpotten 🙂

  vi har ett ställe nere i stan där Telia har gratis wifi men tyvärr ingen laddning

  Sen vid mina jobbkontor och vid skolorna har kommunen wifi

  • Nix pix. Det har inte behövts även om jag har lite dåligt med bollar ibland. De som är svårfångade matar jag med razzberrys så känns de lättare att ta och man lär ju sig hur man skall kasta på vilka Pokémons. Men jag HATAR Zubats. Som värst har jag nog ödslat sisådär 50 bollar på EN. Nu struntar jag i dem om jag inte har fångat dem på de första fem bollarna, där har jag inte fått in rätta snitsen än.

 • Min favorit är Eevee och jag har såklart lärt mig hur man evolvar den till specifika Pokémons. Vi når 3 Pokéstops från våran lägenhet och ofta sitter det lures i dom också, älska att bo centralt! När vi är i stugan finns knappt ens en liten weedle i närheten så när vi är där blir det lite fattigare med spelandet.

  • Jaaaa! Jag glömde Eevee. Men den är ju så rackarns svår att hitta, jag tror jag har tre stycken och jag vet inte var det finns gott om dem. Har också klurat ut hur man evolvar “rätt” och jag vill ju så himla gärna ha en Vaporeon, men det kräver ju att jag hittar fler Eevees. Hemma på torpet är det ju stendött. I lägenheten finns åtminstone ett pokéstopp som jag når, men där har jag knappt varit sedan spelet kom ut. Nu har jag däremot järnkoll på Stockholm. Jag har alltså spelat alldeles för lite totalt sett pga brist på torppokémons. Yl, yl och gråt. Att bo centralt ÄR ju underbart för speltarmen, MEN där Johanna och Céline bor är det precis så man inte når det närmsta pokéstoppet. Om man inte springer som en galning genom lägenheten och viftar med telefonen för att kollra bort GPS:en. Och det gör man. Galenspringer. Lite för ofta. Så man är glad att ingen ser förutom de som faktiskt bor i lägenheten och gör samma sak eftersom de spelar de med.

   • Fångar massor av Eevees varje dag här hemma i lägenheten. Har två vardera av Vaporeon, Jolteon och Flareon och då har jag dessutom transferrat några som haft för låg CP.

    Snorlaxar och Magikarps ska också finnas här, själv har jag dock bara fångat ett fåtal karpar och Snorlaxen smet, men jag vet var den brukar spawna så nån dag snart ska jag ta den.

    • Men var bor du? Här finns bara råttor och duvor. Precis som sig bör mitt i Stockholm med närhet till sopkärlen på gården. Eevees är vansinnigt rare för mig. Men jag kanske har gott om pockisar som du inte har?

     • Bor i centrala Östersund. Jo, visst har du såna som jag inte har. Jag har bara fått nån enstaka Magnemite och ingen Voltorb. Råttor, maskar och duvor finns det i överflöd, är så less på dom!

 • Fast jag har inte gått så mycket egentligen, utan cyklar mest omvägar hem från jobbet lr om jag vart nånstans så cyklar jag omvägar förbi ett antal pokestop

 • Man blir knäpp. Satt med ett projekt med stadsbyggnadsförvaltningen och vi pratade om ett projekt där vi behövde lista ut hur folk går över torget. De går åt alla håll oftast. Men nu är det ju tre pokestops här, säger jag och pekar, och ett där, så trafiken är antagligen större just den här sträckan nu. Övriga i mötet fnissade och sedan fick jag peka ut övriga pokestops i omgivningen. Alltså vi måste se över stadsplaneringen utifrån det här nu.

  • Hahaha, men det är ju helt sant. Lite som trängselavgiftstationerna fast positivt. Och det finns tack och lov många fler Pokéstop. Men det är klart att man måste ta hänsyn till dem, det är ju verkligen bara att kolla på Trygg Hansa-huset på Kungsholmen som var inget alls förut. Helt ny stadsplanering. Här är det dock ett stopp som jag undrar över, Betonad Karm heter det. Med en bild på ett lägehetsfönster. Man undrar hur en del av översättningen har funkat 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.