Det här känns faktiskt pinsamt

NU är videon redigerad och uppladdad (bara det sistnämnda tog en miljon timmar).

Det är pinsamt. Gränslöst pinsamt. Det kändes en smula generande redan när jag satt vid datorn i lördags och spelade in mig själv, men efter att ha redigerat bort och snabbat upp den åtminstone lite grand känns det som om jag rodnar från tårna ända ut i mina kluvna hårtoppar.

Insikten att folk faktiskt inte sitter med glappkäft och sminkar sig framför datorn är värst. Filmen var en och en halv timma från början. Som en spelfilm på bio. Efter att ha speedat de få ögonblick när kakhålet är stängt fick jag ner den till 44 minuter.

Det finns ingen i hela världen som kollar på sjukt oproffsiga sminktipsvideor i så många minuter. Folk kollar inte ens på proffsiga och one of a kind-smink så länge. Men jag, näerå JAG har ingen koll alls så jag sminkar mig precis lika omärkvärdigt som vanligt och babblar som om livet hängde på det. Det enda vettiga i hela videon är pudret. Och att hundarna dyker upp lite då och då.

Ge mig en spade så jag kan gräva ett hål och stoppa ner huvudet i.

Men jag håller vad jag lovar och publicerar såklart.

 

En riktig TJÖTRÖV på ren göteborgska.

Om ni har 44 minuter och sju sekunder att avvara kan ni titta. Man får dock ut mer av att sälja kartor i öknen och is till eskimåer. Det är mer givande att kontrollera målarfärg som torkar.

Vet ni vad de värsta är?

Att jag själv skulle vilja se hur det ser ut när jag filmar sminkning på lite högre nivå än bäbis. Typ sotade ögon. Oroa er inte, det kommer inte hända och om det händer håller jag det för mig själv.

Eller att sätta necessären i näven på maken och låta honom måla mig och gissa sig till vad som är vad av alla mysko grejor man använder.

Det sistnämnda hade i alla fall varit roligt.

Dessutom ser jag ut som en riktig jäkla surkärring HELA tiden. Och så suckar jag.

Drygt och pinsamt.

Ursäkta medan jag går och dör lite.

0 thoughts on “Det här känns faktiskt pinsamt

 • Wooohoo!! Vilken video 🙂
  Själv sminkar jag mig inte… inte ett skit 😛

  Sååååå hur o varför förstörde du tatueringen?

  • Jag glömde att man använder fingrar utan att tänka på det så först tvättade jag händerna som vanligt (inget konstigt) och sedan tog jag handduken och gnuggade tatueringen sårig utan att tänka mig för. Som avslutning, samma dag som den var nygjord, dängde jag handen i ett hörn och slog upp ett stort sår mitt i så den läkte snett och färgerna är helt fel. BLAH. Korkat.

  • Kanske ska förklara “sällskap”; Jag åt middag medan jag tittade på dig, så du var mitt middagssällskap i dag. Ett mycket trevligt sådant. Och snygg både med och utan smink!

   • Jag anade att du menade något sådant. Men det var ju trevligt att veta att någon lyssnade med tanke på hur fånigt det kändes att sitta och prata med … ingen? 🙂 Då sällskapade vi med varandra åtminstone.

    Pudret är KANON. Bästa jag någonsin köpt. Inget syns under det. Idag var näsan alldeles illröd av två strategiska myggbett. Abrakadabra borta och sedan studentkalas.

  • Är inte jag dessutom äldre än du? 😉 Och jo, det har jag. Men jag är extremt rynkfri i pannan by default. Och iofs generellt med, ngt bra skall jag väl ärva av mormor förutom humöret. DU har väl inga rynkor att gny över?

 • En annan Elisabeth says:

  Jag slutade sminka mig för 15 år sedan.(bilköer 17.00 trött i ögonen, gnidagnidagnida, såg ut som en tvättbjörn vid hemkost

  Men nu blev jag nästan sugen på att börja igen.
  Fantastiskt bra gjort.

  • Jag tror att jag kan ha spelat in galaxens längsta sminkvideo. Man får se det som ett avsnitt i någon dålig serie som Glamour? (HAH)

   Det ÄR roligt att sminka sig. Och trots att jag ofta inte träffar ngn alls förutom rådjuren i skogen sminkar jag mig igen för jag blir gladare av att inte se ett vrak i spegeln varje gång jag går förbi. Det är depressionshämmande. 🙂 Gör det! Och tack.

   • jag hade inget hellre velat än att känna dej, men vi gör nog inte det i verkligheten är jag rädd. men jag får beundra din skönhet via nätet iallafall 🙂 tack för det.

    • Skönhet kommer inifrån, jag utgår ifrån att det är den du ser 🙂 Okay, du har samma namn och liknande nickname som en gammal kompis till mig, jag trodde att det möjligen kunde vara så.

     • Tro mej , hadde vi träffats hade jag inte glömt det.
      Och din skönhet är nog både på insidan (tror jag då jag ej träffast dej ) men framför allt på utsidan….

     • Hade du träffat mig hade du inte gått omkring och beundrat min skönhet, det lovar jag. Fråga maken som ser den varje dag 🙂

 • Sensai är verkligen bästa märket. Använder deras foundation de få gånger jag använder nåt mer än bara mascara och det är ren magi.

  Den där ögonbrynspennan + borsten, var hittar man den? Jag har ju samma “problem” som du, har inga ögonbryn och behöver h.j.ä.l.p.

  • Det är Sensai det med. Tror jag. Visst är den magisk? Jag skall dubbelkolla imorgon när jag inte ligger i sängen mer. Men du borde ju prova pudret och strunta i allt vad foundation och krämer heter? Bästa bästa. Har även ansiktskrämen för krokodilhud som jag använder kvällstid. Då har jag min bas gjord för morgonen. Även om det är lite trist, för huden skulle behöva slurpa i sig mycket mer fett. Jag är på riktigt sjukt avis på folk med fet hy.

 • Nu har jag beundrande tittat mig igenom filmen. Och halva nöjet var att lyssna på dig. Sen är jag imponerad av att du kan måla vänster öga med höger hand, det kan inte jag, jag måste tvångsmässigt byta och jag har en aning sämre finmotorik i vänster. Ja ja. Och dottern hudterapeuten skulle säkert applådera det här med puder…I sht kanebo då.

  • Det var tur att det var halva nöjet med tanke på att jag inte har vett på att hålla tyst alls. Men ser du inte hur sur och dryg jag ser ut/låter? *chockad*

   Åh. Fråga dottern om magin i pudret. Och rosacea. Hon kan väl gästinlägga här, jag hatar min hy och rosacea. I-landsproblem.

 • Underbar!! Tack! Här ska dönas in i badrummet genast. Vaknade vid 4 tiden idag och fick remarkabel underhållning på morgonkvisten. Skitkul att kolla på! Men nästa ggn (jorå 😉 får du inte redigera bort! Jag vill ju höra på dig!
  Du blev skitsnygg! Och pudret ska givetvis inköpas. Ha det bäst

  • Hahaha, det är alltså BARA jag som ser att jag är dryg och sur? Eller jag är inte, men det ser ut så för att det var en hejdlöst konstig situation. Köp pudret, det är bara världsbäst. Slutar de någonsin tillverka det kommer jag köpa HELA lagret. Och jag redigerade inte bort ngt prat, den lilla tid jag klarade att hålla käft speedade jag ju bara upp. Vad skall vi prata om nästa gång då?

   • Ja, det är bara du som ser detta. Rent allmänt, jag tittar aldrig på sminkvideos, så jag lärde mig massor. Ska konsultera min kompis som säljer smink om jag ska ha pudret, för det ser sjukt bra ut.

    Längst ner bland sminket hemma hittade jag en ögonbrynspenna (med borste) från Lancôme som jag har på mig idag. Hade glömt att det faktiskt funkar och inte ser nästan naturligt ut på mig. Och ja, jag tycker också att dagens ögonbrynsmode ser sjukt konstigt ut på många. Kan inte sluta stirra heller, när jag möter nån sån här: https://smediacacheak0.pinimg.com/236x/4e/37/60/4e3760948f526f4d6aed76e17d86d2bb.jpg

    Sen fattar jag inte heller grejen med tatuerade ögonbryn. Hur kommer de att se ut om 10-15-20 år?

     • Jag får inte upp något på länkana?

      Och jag kollade brynpennan imorse. Det var Sensai. Det kanske har varit så jättelänge med ögonbrynspennor och jag bara inte har haft koll. Det hade ju inte förvånat mig ett dugg om det var så.

      Alltså, det där med tatuering måste ju sitta där det sitter oavsett om de använder ngn snällare färg. De skär ju med skalpell och går därmed så jävla mycket djupare än en vanlig gadd. Man kan anta att det kommer se ut som en gammal sunkig tatuering om ett par år, men aldrig försvinna helt. Dessutom ser det nästan alltid ut som om folk har en mördarsnigel ovanför ögonen. Det gäller att modet inte ändrar sig nu då? Och det gör det ju aldrig…ehhhh.

     • Och ja, tatueringarna sitter där de sitter. Man måste också ha tålamodet att plocka ögonbrynen typ varje dag för att hålla stilen. Somliga kanske har den tiden och energin, men inte jag.

      Dessutom finns det mycket bättre tatueringar att lägga pengarna på. 😀

     • Sensei hade två färger. En som såg nästan svart ut, mer grå-ish, och en brunröd. Jag tog den mörka, för att expediten sa att den sålde bäst. Misstänker att den andra var för de som drar åt rött och det gör jag inte. Men jag måste ha missuppfattat antal färger eller så har det kommit fler, för jag är ju inte svart om ögonbrynen? Men jag skulle nog kunna bli det om jag målade maaaaassor 🙂 Testa den?

      Och JA. Så ser banne mig alla ut nu. ALLA. Med exakt samma form på ögonbrynen dessutom. Jamen grattis om ett par år då när det sitter sunkig gaddning i pannan? 😉

 • Bästa sminkvideon ever! Okej, kanske inte sett så många, kanske ingen alls när jag tänker efter. Men den var jättebra. Nu ska jag beställa grejor o sedan – simsalabim. Men – inget läppstift??? – bara lite trutvalla???

  • TUR att du inte sett någon innan för då har du inget att jämföra med. 😉 Max tio minuter är ju en bra regel som jag absolut inte följde, den saken är klar. Gå till Kicks och be om hjälp, om det inte är ointresserade tuggummituggande fjåååårtisar som jobbar helger så brukar de har rätt bra koll. Om jag målar massor på ögonen så har jag inte läppstift, har jag däremot neutrala ögon så brassar jag på som en galning med mitt Gunilla Persson-läppstift (som är skitsnyggt, luktar gott och känns som lypsyl). Men det jag har i videon är ju favoriten jag hamstrade på Danmarksbåten. Det har lite färg, men mer åt läppglanshållet.

 • Jag är inte sne, jag har snus. Ha ha, jag älskar dig! Ska erkänna att den var lite väl lång för min smak, så stora delar snabbspolade jag.

  • Du har min fulla förståelse för snabbspolning. Den är ju så orimligt lång. Och jag såg sned ut när jag tittade på skärmen medan jag spelade in 😉
   (Det åkte in en ny snus sen, jag blev på dåligt humör)

 • Tack för underhållningen, 🙂 så kul att lyssna på dig och dina utsvävningar utan att tappa tråden, du lyckas komma tillbaka till ämnet varje gång. Lite kul att du ser ut genom fönstret hela tiden, man tror att det händer massor där utanför som distraherar dig. Såg Hela filmen och håller med dig och övriga, vilket puder!

  • All cred i världen till dig som hängde kvar under hela videon 🙂 jag tror egentligen inte att jag tittar på något, men fastnar ofta med blicken på något när jag tänker. Och det här var ju värsta längsta talet till nationen och det enda jag hade var ett rådjur på utsidan en gång.

 • Alltså, I die… Va fan heter det berömda pudret är fråga nr 1. Sen, ja har inte hunnit kolla mer, MEN..
  Jag skrattar ihjäl mig, älskar DIG! BÄSTA sminkguiden ever, and ever and ever…Tack rara Viktoria, DU är bäst i denna genre! Snygg blir DU!

 • Du är alldeles under Victoria! Jag är helt tagen och inspirerad, vilket jobb du lagt ner. Vid ca 38:30 där du fryser bilden efter att ha satt på ögonbryn är du så otroligt lik en ung Liv Ullman. Nu tycker jag du är lika fin utan smink men fy bubblan vilken sköning efter att ha förstärkt dina drag, så snyggt! Sen måste jag säga att du låter så otroligt sympatisk och har en riktigt härlig röst. 1000-tack för dina sminktips!

  • Oj. Tack! Nu blev jag gråtnödig. För alla snällheter men mest för att jag låter sympatisk och har härlig röst. Här har jag gått med röstkomplex i 20 år. <3

   • Såg att jag skrev fel igår “under” ska naturligtvis vara “underbar” :-). Så jäkla onödigt att du spillt 20 år med att gå med röstkomplex. Fast jag förstår dig för jag har samma problem. Får jag höra min röst t. ex. vid rundgång i telefonen så blir jag chockad över hur dryg jag låter. I mitt huvud låter jag mycket mer varm och empatisk. Varför låter man som en helt annan person när man hör sin egen röst inspelad?! Jag vänjer vid aldrig vid det.

    • Hahahha som jag håller med dig. Det där med varm och empatisk är ju en dröm. Sen hör man hur man låter. Stackars stackars oss.

 • Har provat en del puder dock inte detta, är ljus och aningens röd i hudtonen även fast jag inte rodnar speciellt ofta.
  Är torr i hyn och även fast jag har väldigt bra dag och nattkräm upplever jag att de puder jag provat lägger sig i porerna , inte så snyggt direkt!

  Men ska absolut prova ” ditt” tack för tipset!
  Trevlig helg

  • Jag vet vad du menar, du kommer ÄLSKA pudret. Jag är ju så torr att jag mjällar från pannan och jag dissade det först i tron att det var ett läskigt krämpuder som skulle fastna. Och så är det bara magiskt. Du som bor på rätt ställe, gå in på Åhlens eller Kicks och be om hjälp i rätt disk. Du kommer bli beroende. På riktigt. Helt plötsligt går man från röd och rödprickig till retusherad fotomodell utan att det ser ut som om man har en kaka i ansiktet. Berätta hur det gick. Trevlig helg på dig med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.