Det är inte dags för ryssvärme, snarare pälsmössa?

För idag var den stora dagen. Och skrället sjönk inte, allt fungerade om man bortser från att de hade glömt att installera en väldigt viktig del (impellern för de som är intresserade) vilket fick lösas akut. Hon är numera putsad, målad och fejad. En liten man från byn har plastat alla skador någon av oss (vem som åstadkommit vilken skada har vi valt att inte komma ihåg) har gjort under åren. Jag minns bara en av mina skador, och det var när jag blev fartblind i den lilla gula racerbåten och skulle lägga till vid badbryggan på båten när vi låg på svaj.

I tron att min fart var nästan noll och baklänges dammade jag rakt in i ankarspelet i flera knop innan jag fick i backen. Ankarspelet vek sig på mitten och gjorde ett fult hål i skrovet (pyttelitet, det var värre med ankarspelet). Det var vår första skada på alldeles skinande nya båten och maken och jag pratade överhuvudtaget inte med varandra alls på flera dagar. Inget hjälpte, inte ens att jag sa förlåt massvis av gånger, för han hörde det inte över sin tordönstämma fullt upptagen med att banna som en hund. Jag var mest bara spak. För jag gjorde även ett tjusigt bonushål i den lilla gula båten med.

Nu hade vi så många små fiffiga hål och skrapmärken i skrovet att vi till och med blev förvånade över att vi inte riktigt kom ihåg vad vem av oss hade gjort och när.

Vi är i alla fall eniga om att båtar och berg inte är en fantastisk kombination. Men det kommer hända igen. Det finns bara två olika slags sjömän, de som har gått på grund och de som kommer att göra det.

IMG_0545

Givetvis blåser det småjävlar, regnet hänger i luften och jag frös som en liten gås där jag stod på bryggan. Gåshud hade jag i alla fall, det kompletterar mina knottbett så tjusigt.

Med det sagt ber jag om ursäkt på förhand för årtusendets sämsta midsommar. Nu är det slut på 30-gradig värme och bleke, immiga roséglas i motljus och långa grillkvällar.

Någon som känner igen loggan på dörren in mot akterdäck sådär spontant förresten? Orimligt underhållande och det viktigaste vi har, klistermärket beställdes innan bläcket på köpekontraktet hade torkat.

Före det var jag och fick mina naglar omhändertagna av Jessica, som äntligen har kommit tillbaka till stan lite då och då i alla fall. Tillräckligt ofta för att naglarna inte behöver se ut som skräp längre och den här gången blev det en underbar blandning. Plain Vanilla-rosa och ormskinn. Och nu ser jag att det inte syns så tydligt där som i verkligheten, så ni får helt enkelt bara tro mig när jag säger att det är det och dessutom väldigt snyggt.

IMG_0544

Hade jag varit Zlatan hade det även varit en bild med riktigt diskret produktplacering.

Nu är det dags att binga med Psykopaten igen, lyssna på när vinden viner i fönstren, och jag har fått ett okay från kära bokhandeln att lotta ut en signerad psykopat. Boken är till och med redan signerad och redo. Jag måste bara klura på vad vi skall ha för tävling den här gången.

Hur många är med mig på bokbingon förresten?

0 thoughts on “Det är inte dags för ryssvärme, snarare pälsmössa?

 • Bokningen är jag med på. Det där med pälsmössa vägrar jag….. Konstaterade idag när det regnade som värst, att halva sommaren har ju försvunnit i regn o kyla. 🙁
  Inte får vi på seglen för det regnar så förtvivlat. Ingen av oss gillar att stå o fippla med sånt i regn. Det lär bli spännande första gången vi ska hissa dom 🙂

  • Va? Här har det ju varit rena rama Thailandsvärmen sedan i början av maj. På riktigt alltså. Det har varit så bra väder att om vi redan hade haft vår båtsemester skulle vi vara nöjda. Har ni haft så uselt väder?

   • Hm ja och nej vi har haft ca en eller två veckor med kanonväder o då låg båten på land …. Givetvis. Efter det har det varit skitkallt med sol o kalla nordanvindar eller regn och hyfsat varmt :-/
    Det har inte varit sommarvarmt alls på helgerna när jag har varit ledig då har det ju bara varit skitväder “mutter” nu är ju sambon hyfsat nyopererad så det är ju lite problem med lyftande o bära tungt. Förhoppningsvis så får han klartecken på onsdag igen för att leva normalt.

    • Jamen det låter som här, fast vi har haft mer än en eller två veckor. Hela maj och typ början av juni var ju fantastisk. Det har egentligen bara varit svajigt de senaste veckorna.
     Vilken himla otajming och otur att få en operation i juni, herregud, vad hände med den arma karln?

  • Jag har mött min överkvinna. När det gäller kameror. Och jag har bara tagit fina kort på dig?
   Kom upp, åka båt utan krock betyder otur att lova. Han den där är ffa skyldig dig tur i fantastiskt väder där han sköter alla spakar och vi ligger på övervåningen och solar med fruktfat. Typ.

 • Jag anmälde mig till bokbingon (ifall det räckte med att kommentera i bloggen) och så får vi väl se hur bra det går. I natt läste jag till 02.15 i alla fall, kunde inte släppa boken. Bra när man kan ha större bokstäver på Kindlen när man blir trött! 😀 Konstaterade att här är nattsuddandet lika med att fastna i en bok.

  Trevligt med båt utan en massa småhål och jag hoppas att den har bra värme också, för det lär ni väl behöva nu om ni ska ge er ut på sjön. Vi har massor med regn och kyla på den här sidan, skickar gärna över den till er båt för nu har har det vattnats tillräckligt här tycker jag.

  • Det räckte säkert att bara kommentera.

   Men du. Du har alltså också en Kindle nu? Oxå så säger du att du inte har tid att läsa och knappt gör det och sen är du uppe och nattsuddar? Jaha jaha? 😉

   • Kindlen blev det för ett år sedan. Föredrar fortfarande pappersböcker, men den är himla smidig att ha med eller att läsa när man har fel glasögon och vill ha större stil.

    Typiskt mig är att jag “ska bara” en dag när jag har bestämt mig för att det är läsdag och jag är sugen på en bok, sedan går dagen och när jag sätter mig med boken är det kväller och så fastnar jag i boken och när jag tittar upp så är det mitt-i-natta.

     • För att det är så mycket “måsten” och jag är så himla långsam när jag gör saker. 😀 Så det är inte så att jag ransonerar läsandet, utan jag känner mig alltså tvungen att prioritera andra saker högre (ibland).

 • Nu när ni fått båten i sjön menar du alltså att sommar’n är slut och att det bara blir regn och blåst i fortsättningen? Det var ju synd. Jag vill ha meeeeera! 😉

  Bokbingon är jag med på. Får nog börja läsa lite annat parallellt, då faktaboken jag håller på med inte direkt är snabbläst. Brukar göra så för att rensa huvudet och för underhållningen.

  • Japp. Slut. Över. Borta. Välkommen drivis och orkaner.

   Jaa! Urkul! Bokbingo låter verkligen hejdlös roligt och faktaböcker läser man parallellt med annat (vad handlar den om?).

   • Min beredning (politiskt organ i kommunen) har fått i uppdrag att ta fram en strategi för att motverka ensamhet. För att få perspektiv på hur det blivit som det blivit i Sverige (med det stora antalet ensamhushåll, all upplevd ensamhet etc) läser jag boken “Är svensken människa?” av Henrik Berggren och Lars Trägårdh. Jätteintressant. De förklarar hur vårt samhälle utvecklats sedan 1700-talet och Erik Gustaf Geijer fram till idag. Vår självständighet från varandra, oberoende och till viss del självvald isolering är inget nytt fenomen som uppstått i modern tid. Vi la grunden till detta för flera hundra år sedan.

    Hur man sen ska ta sig ur detta och motarbeta de (skadliga) delarna av effekten av den självvalda isoleringen är en annan fråga, som inte är så lätt att svara på. Vi ska i alla fall försöka finna några korn som kan bli en början till ett mera inkluderande samhälle.

     • Ja, det kan ni få, men det lär ta ett tag, för jag läser boken långsamt med många pauser för att reflektera över saker och ting. Resten av kvällen får ägnas åt nån annan bok tror jag. 😉

      Naglarna är förresten übersnygga, fast jag inte gillar djurprint annars.

  • Ja det var enbart tack vare dig. Jösses så tacksam jag är. Och glad att jag hittade det hos dig. Det var verkligen helt nytt för mig 🙂 <3 Hahaha, jag tycker du kan ta ära och smicker utan starstruck light. Är det någon som skall hålla på med sånt är det jag. För övrigt blir "starstruck" enligt autocorrect "storstryk". HAHAHA!
   Och tack - igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.