Lördagspyssel i skogen

Man kan tro att det här är ett aprilskämt, en dag för sent. Jag tror nästan inte på det trots att jag upplever det.

Det blev ju inte fint väder idag, trots att lögnaktiga meteorologer utlovade solig prognos. Jag vaknade till hällregn och 50 nyanser av grått. Humöret blev raskt lika surmulet som himlen.

Just väder och humör ingår inte i troligt aprilskämt. Att båda delarna är minst sagt svajiga oavsett yttre påverkan vet vi ju redan.

Då utnämndes andra april till deppigt degig divandag. Först läste jag och åt alldeles för mycket godis och sedan letade vi filmer att slökolla på. När vi letade film hände något som inte hänt på väldigt länge, maken frågade om jag kunde pyssla med hans fötter (just frågan är inte ovanlig eftersom han ständigt går med onda självsprickor i samma storlek som Grand Canyon, men att mitt svar var jakande utan tveksamheter var däremot något att skriva hem om).

Handduk i knät, filapparat i handen och första avsnittet av Springfloden på teven.

IMG_9169

Jag är en helt fantastisk fru. Men det blir rarare och mer aprilskämsamt.

Förresten, om ni inte har sett Springfloden (väldigt vackert ord) kan ni skippa det. I alla fall om ni är kända i krokarna. Vi ville se den för att den handlade om ett mord på Nordkoster och då utgår man från att den faktiskt spelas in på just Nordkoster. Det gjorde den inte. Tålamodet tröt någonstans i mitten av andra avsnittet och jag är sjukt tveksam till om manusförfattaren hade gjort någon slags research. Författarfrihet i all ära, men inte i sådan utsträckning att varken manus, bakgrund eller geografisk plats stämmer. Paradise Hotel kändes högkvalitativt i jämförelse.

En timma gullade jag med makens fötter. 30 minuter på varje 45:a.

Sen tog han mina rara små fossingar. Han klippte TILL OCH MED naglarna. Det har aldrig någonsin hänt.

Då började jag sjunga på den gamla 90-talsdängan av Just D. Minns ni? Hubba Bubba-låten?

“Din polare har skaffat sig en rutten brud …
… varenda gång man ringer e det hon som svarar,
en obehaglig röst i andra änden som förklarar;
nej han kan inte komma han ska klippa mina tår
d här e vad jag föreslår …
hon har ett sätt som får alla män (aaaalla määään) att tro dom e i helvetet

Subba (subba), hon e som ett Hubbabubbaaaa”

Fantastiskt bra låt. Fantastiskt bra text. Särskilt om man jämför med Springfloden.

Det här är så rart att jag dör lite inombords.

IMG_9175

Han klippte lite ojämnt så jag fick sätta en fil i näven på honom och lära honom hur man använder en nagelfil. Det var också första gången. Notera djupa veck i pannan och total koncentration.

Nu halvligger jag i soffan med filade fötter, filade och polerfilade tånaglar och undrar vad han har gjort eller vad han tänker göra som jag kommer bli arg över.

Jamen det här var vår lördag. Som faktiskt låter lite osannolik.

Har ni också fått fotvård ikväll?

// Hubbabubban

0 thoughts on “Lördagspyssel i skogen

 • Över min döda kropp skulle jag ta i makens eller någon annans fötter- oavsett skick!!! (Dessutom lyckades jag nu klicka upp bilden på en av de onämnbara och filen på “storbild”!)
  *sitter o hulkar i soffan*

  Vissa blogginlägg borde beläggas med varningstext 😉

 • Haha,nej det kommer aldrig att hända i det här hemmet(om man inte pysslar lite själv)Däremot har jag varit i Vitoria idag(och då tänkte jag lite på dig….)

 • Jag är förbjuden av hansominte att säga det högt, men typ två gånger i månaden frågar han “Får jag fila dina fötter?” och jag brukar svara med “Okej. Om jag får en Bailey’s också”. Men han vill för död och pina inte att det blir allmänt känt. (Å andra sidan får han hembakt bröd minst lika ofta och mat serverad sju kvällar i veckan. Det är väl minst lika mesigt, fast i andra riktningen?)

 • Det kommer nog aldrig att inträffa! Inte i detta livet iaf. Jag skulle möjligen kunna fixa sambons fötter men tvärtom no way! Enligt sambon då. Han kan med viss tvekan smörja in dom åt mig 🙂
  För övrigt består helgen mest av jobb jobb och åter jobb så jag skulle möjligen behöva lite fotpyssel 🙂

 • Tyvärr ingen som kan fixa mina fötter här, och jag är för stel (och tjock) för att vara bekväm med att fixa dem själv, så de skulle behöva en omgång. Men vad jag framför allt längtar efter är en fotmassage.

 • Hmmm, får testa om jag kan få maken till detta. Min lördag gick till att få fart på nämnda make samt köra skottkärror med sten som jag själv fick både ta fram och lyfta i kärrorna…..

 • Fotvården skötes av var och en i den här familjen. Möjligen kan jag få en och annan fotmassage om jag ber om det.
  Min lördag bestod av inhandling och städning. På kvällen belönade jag mig själv med ett glas champagne. Efter fyra år av ofrivillig torrläggning så tycker jag att jag kan unna mig det.
  Angående de däringa sprickorna i fötterna så har jag hittat världens bästa fotsalva för det. Scholls Kräm för spruckna hälar. Den fungerar! Jag har i många år gått omkring med stora sprickor i fötterna, inte så att det börjat blöda men nästan. Testade den här i början av året och smorde fötterna var och varannan kväll och efter en vecka var de borta. Mirakel.

   • Men gud vad vissa karlar ska sjåpa sig. Jag slår vad om att han inte har något emot sån där smörja som rörpularna använder när de ska skjuta ihop rör eller olja och fett till diverse motorer? Fjantnissen går tydligen hellre med djupa sprickor i fötterna. Suck!

   • Från en som också har spruckna hälar så tipsar jag om Allpresan diabetic. Det är skum istället för salva och går in fort i huden och kladdar inte. Enl. skokmakaren jag köpte den av så brukar karlar gilla den just för att inte är kladdig. (man behöver inte bry sig om att det står diabetic, det går jättebra att använda den ändå)

    • Får helt enkelt köpa ytterligare ett medikament till hans fötter och se om kletighetsgraden är okay. Han klarar stift och roller, jag har övervägt att lägga över all salva jag någonsin köpt till honom i någon slags spritser så han kan använda det. (Det gör heller inte saken bättre att han har rosacea och verkligen skulle behöva smörja sig i ansiktet)

 • Inte sett springfloden men hörde att den skulle vara inspelad här på Mollösund delvis.
  Fotvård har jag aldrig fått här i hemmet och inte gubben heller;-))
  Med hade inte varit så dumt men det över lämnar jag till dom som kan det på riktigt;-)

  • Har de spelat in den på Mollösund istället för Koster? Det är ju ännu dummare, när de ändå orkat ta sig till västkusten *tar sig för pannan*

   Det var väldigt vänligt med fotvården för all del, men jag har fortfarande ont i stortårna, så fortsättningsvis blir det proffs för min del med 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.