Vi har tydligen en ny hobby?

Och jag ORKAR inte med alla dessa påhitt.

Den stora tröttman på så många plan alltså. Först var jag sömnigt trött. Sådär tändstickor i ögonlocken-trött när klockan ringde vid sju imorse. Liten och jag hasade upp, käkade frulle respektive slickade färdig tallrik och så insåg vi unisont att det var helt omöjligt att hålla sig uppe. Liten utövade dessutom vissa påtryckningar. Han påstod att han inte hade fått vara Lilla Skeden på flera dagar. Vilket såklart var en lögn, eftersom pappan är en superbra stor sked till fyrbeningarna, men jag var inte nödbedd. Klockan nio var vi tillbaka i sängen igen och herregudihimmelen så skönt det var.

Sen gick vi upp. Allihop. Maken drog till svärfar för att utföra husmoderliga plikter i något frimärksrelaterat akutärende.

När han kom hem såg han mystisk ut. Lite dryg, hemlighetsfull och uppkäftig samtidigt. Jag vet inte riktigt hur man skall förklara utseendet, men det är så han ser ut när han har fuffens för sig och inte riktigt vill tala om det.

Jag vill nästan inte berätta det, för det är så märkligt att jag själv inser bristen på trovärdighet och att jag enbart har fabricerat det för att komma med en bra story. Så är det inte, beklagligt nog. Det här är, som vanligt, scener ur ett äktenskap på ett torp. I realtid.

Maken hämtade de här i bilen.

IMG_8970 copy IMG_8971 copy

Glatt meddelade maken att han hade tänkt att vi skulle testa en ny hobby. Något jag aldrig någonsin hört honom nämna tidigare. Inget genomtänkt alltså, han har bara fått en av sina snilleblixtar och köpt formar.

Gips, tänkte jag såklart. Icke då. Betong var rätt svar. Vilket fick mig att sucka så djupt att jag inhalerade varenda dammråtta inom en radie av fem meter.

Givetvis hade han gått all in och när jag avfärdade det med ett “ja ja, vi tar det en annan gång” visade det sig att det även låg en säck betong i bilen. “Som bara behöver blandas med vatten, sedan kan vi göra det och det blir väl roligt?”.

Kan man aldrig göra klart ett hobbyprojekt innan man påbörjar ett nytt OCH VARFÖR HAR VI TVÅ FORMAR MED LEJON OCH EN MED EN HAND?

Så sent som igår hånade jag lejonstatyer i Norrköping. Idag landade det två lejon i knät på mig. Om man nu, helt plötsligt, får ett akut behov av att gjuta betong finns det gissningsvis tusen miljoners miljarder finare saker att göra? Men näe, vi är stolta ägare till just de här tre formarna sedan idag.

Imorgon skall han åka till Jönköping och inspektera en traktor. Blev jag nyss informerad om. Som han givetvis redan har köpt och det där med att åka och kolla på den är bara en förevändning för … ja … ingen aning?

Jag är för trött för att vara gift med Professor Balthazar just idag.

Det vara nog bara det jag ville tala om. För det kändes viktigt.

Hur spenderar alla hyfsat normala sitt fredagsmys?

0 thoughts on “Vi har tydligen en ny hobby?

 • Då var den här fredagkvällen räddad …. skrattar så jag grinar- när jag tänker på ett vackert gammeldags torp- med betonglejon och händer på ytterväggarna 😀

 • Heja maken! Jag har köpt en säck betong och har nu en kubikmeter formar mitt i matrummet. Försöker få igenom eget pysseluthus så jag får testa.

  Kim och jag får bilda klubb för utbyte av fiffiga tips och nybörjarmisstag 🙂 Vi kommer att bli grymma!

  • Ha ha ha ha!!!
   Tänkte att NU kommer Birgit bli lycklig och finna en betongkompis till! =)
   (Och här är en till som suktat efter betong ett tag 😉 )

   • Familjen bara suckar för att de måste gå runt min hög med nya formar, gamla yoghurtburkar, fiffiga matlådor i plast. Akademiserar betonggjutning just nu genom att googla, läsa, kolla på film. Du kan få vara med i Kims och min klubb 😉

  • Mmmhmmmm. Det kommer ni säkert bli. Vill du ha hans tips om var man hittar löjligt billiga lejonformar att köpa. (Jag muttrar inombords)

 • Haha! Arbetet med att matcha zombien med lejonen blir sommarens projekt. 😀

  Det här är första lediga helgen i år (föruom Ullared), så jag ska göra i n g e n t i n g – eller nästan ingenting. Huset skriker “städa mig!”, men jag har öronproppar, så vi får se vem som vinner.

  • Sommarens? Det lät som om han ville börja redan ikväll? Men det får väl bli på söndag då, eftersom traktorn kom i vägen 😉

   • Men matchandet tar tiiiid, vettu? Ska de titta på varann eller möta gästernas ögon? Ska de vakta mot skogsknytt kanske? De får ju inte sitta så att de stör utsikten mot grushögen utanför ladan och inte heller hamna så mycket i skymundan att inte alla ser dem det första de gör när de anländer. Du ser? Frågorna är många…

    Nu med betonggjutarklubbmöten dessutom. Det kommer att bli mååånga installationer runt torpet. Nästa bloggträff kanske blir på plats så att vi kan beundra alltihop? 😀

 • Asgarvar högt o länge till sambons förvåning. Betonggjutning i all ära det måtte väl finnas bättre motiv?
  Traktor? Jaha då har ni snart en ny liten sötnos med fyra ben o svans i huset 🙂

  • DET har du helt rätt i. Vi kommer få en liten och ny kissdoftande fyrbening när det är dags för nästa kull, eller om någon tingad hoppar av. Och lite andra djur som jag måste googla lite på.

   Och ja. Hur tänkte han med de motiven???

 • Tja, skulle jag bli trött på min man kan jag alltid läsa om din och komma på att min inte är så dum egentligen.
  Sitter och försöker lära mig min nya telefon som jag nu har haft i snart 6 timmar. Här har den tröttsamme maken fått plocka ihop det viktigaste medan jag roade mig att sova en stund…..

  • Smart. Jag måste alltså hitta en blogg med konstigare man. Det skall jag leta efter.

   Grattis till telefon. Vad blev det? Att pilla med sådant är ju fredagsmys på riktigt.

 • Varför? Vad ska han ha dem någonstans? Varför, igen? Hur kommer han på sina “briljanta” idéer? ??????
  Han måste vara ett drömprojekt för någon som ska doktorera i psykologi.

 • Han kan inte komma på någon mindre skrymmande hobby? Betonggjutning, traktorer, dammsugare …. En liten stillsam frimärkssamling eller miniatyrmålningar är inget för maken?

 • Men alltså älsk på den, betongjutningen altså, inte precis lejongrejerna…
  Har sedan sent -90 tal velat betonggjuta något, nästan vadsomhelst, dock inte rabarberblad 😉
  Säg till när det ska gjutas lite roligare grejjer så kanske lusten måste tillfredsställas.

 • Mennnn!!!! Hahahaha! Förlåt… Har en bekant som gjöt rabarberblad och annat tjafs. Jag beställde en dalahäst och då la hon ner. Mohahaha!

 • Ville bara flika in att det finns en tanka med lejonet! Och NEJ ni kommer inte få reda på det innan allt är klart
  Hmm, första inlägget va ju inte så svårt…

  • Nämen Välkommen K! =)

   Fast du kallar dig “Dammsugaren”?
   Med tanke på din kollektion så skulle du väl kunna precisera vilket märke/modell och prestanda du iaf 😉 😛

   Eller kanske “En Man och hans Dammsugare” (TLC’s “En man och hans fruar”/”Sisterwives)

   Ser fram emot ditt betongprojektet iaf, hälsa den blå traktorn!

  • Välkommen ut ur garderoben då 🙂
   Äventyr med spänning på vad det ska bli :p

   Väntar även på att få se zoologizoombie landet 😀

 • Ha ha…… Han är bara så
  jäkla skön din man iaf när
  man får hänga med hans
  idéer och hyss på avstånd.
  En sak är då tvärsäkert, leva
  under samma tak som den
  mannen kan a l d r i g
  bli varken förutsägbart eller
  tråkigt

  • Det är helt sant att det aldrig är förutsägbart eller tråkigt, för det är det inte. Men vissa dagar skulle jag ge ett kungarike och allt smör i Småland för just lite förutsägbarhet 🙂

 • Med detta lär du dig alltså “Du ska icke håna lejon, då får du dem i knät” men med tanke på besök av okända vita skåpbilar så kanske han kan gjuta något som avskräcker ovälkomna besökare?
  Själv förknippar jag betong med betongförort. Grått, fult, kallt, deprimerande … och jag har Nästan aldrig sett något jag gillar.

 • Jag skrattar så jag nästan trillar av löpbandet (multitasking). Fingret? Vad i hela friden … Visa vägen? Hade varit kuligare med raised middle finger

  • Jamen jag vet inte? Jag fattar inte alls vitsen med fingret? Vad skall man ha det till? Det enda jag kan tänka mig är ett antal målade fingrar som vägbeskrivning till skogstorpet? Allså? (Alla dessa frågetecken) 🙂

 • Fast finns fina betong saker att gjuta

  En nätkompis har gjutet mycket i betong, även gjort vinglas tror jag det var

  Får nog leta upp hennes blogg o kolla så Dammsugaren kan få lite roligare tips än en hand och lejon :p

 • Ska jag inflika att Toker tittar väldigt konstigt på mig och undrar varför jag skrattar ????

  Fast den ungen ska ifs inte säg något, för han e inte som normala 7-åringar som köper leksak lr god när de får välja vad de vill, den här ungen köper 3 st wunderbaum, när han var runt 4 år plockade han först lite godis i en påse och fick sen syn på wunderbaum och fick då välja godis lr wunderbaum ….gissa vad han valde ?! 😀

 • Herregud! Betonglejon?!?! 😀

  Min första tanke var om du varit på besök i min Hood (Rambodal) i Norrköping? Här finns ett (nybyggt) hus som någon döpt till “Stonehouse” och för säkerhets skull gjutit på huset )ovanför de överdimensionerade stenpelarna vid ytterdörren). Det har inte mindre än fyra (FYRA I tell you!) stenlejon som bevakar varje väderstreck. Passar verkligen jättebra in i Hooden av för stora hus på för små tomter av inte så jätteexklusivt stuk. 🙂

  • Men herregud är det SÅ poppis med lejon i Norrköping? För det var ju i Norrköping jag såg lejonen. Men inte samma lejon som dina. De stod inte på samma plats i alla fall. Vad ÄR det för konstigt som är typ modernt som bara Norrköping och maken har hajat? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.