Fanfarer och trumpeter

 

Idag fyller min mormor 100 år!

fyrverkeri

Hon har levt ett helt sekel och gått från att vara piga i tjusig familj till piffig pensionär. Det är coolt. Mer än coolt faktiskt.

Vi skall fira med kalas hemma hos henne, ett kalas som såg en aning ovisst ut i början av veckan. Eftersom hon inte kan låta bli att städa. Trots yrsel. I tisdags trillade hon och dammade ansiktet rakt i rullatorn och fick åka till sjukhus där de kollade allt. Verkligen allt. Hon hade tur som en tokig som inte bröt något, så några blåtiror är helt okay.

Då fick hon städförbud. Som hon inte lydde. Igår trillade hon igen, för att hon inte kunde låta bli de tre tidningarna i pappersåtervinningen som låg och stökade ner och växte över huvudet på henne. Då satte hon sig på ändan och hade ännu mer tur, för just inget alls hände med henne.

Hon har varit fullkomligt sönderstressad de senaste tre veckorna, över så många saker. Stressad pga allt från oväntat besök till att hon inte skall må bra och orka och att det inte skall vara tillräckligt städat. Det där med tillräckligt städat är en definitionsfråga. Jag gissar att hennes lägenhet är mer eller mindre steril och att det går att utföra operationer på diskbänken utan risk för bakterier. Det var tillräckligt städat redan för tre veckor sedan när hon började städa.

Idag smäller det.

100 år. Det är stort.

Nu kör vi.

Jag återkommer i ärendet.

Ha en fantastisk lördag allihop.

0 thoughts on “Fanfarer och trumpeter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.