Fantastiskt lyckat kalas

Och mormor trillade inte en endaste gång igår. Hon var i sitt esse hela dagen, medan jag och mamma hade kökstjänst.

Det var hejdlöst lyckat med otroligt god mat från Laxbutiken. Men jag kan ju tipsa om mängden man får när man beställer. Vi beställde varmrök lax, kallrökt lax, dillstuvad potatis och två såser till för 15 personer. Vi var 14 personer och mormor bekymrade sig över att det kanske inte skulle räcka, det är ju oerhört pinsamt när maten tar slut.

Här fanns det inte en janne att maten kunde ta slut, trots att alla åt med god aptit och tog minst två gånger. Det blev ett helt laxfat över (av tre totalt) och säkert två tredjedelar av potatisen. Dessutom kan hon skänka bort hektovis av romsås och hovmästarsås idag om hon vill.

Vi drog hemifrån vid tiotiden igår. Jag skulle ju åka en liten omväg för att hämta krubbet. Då började hundraårsdagen.

Tolv timmar senare satt mormor fortfarande och höll hov med sina historier. Till skillnad från sitt barnbarn är hon en rackarns bra berättare. Hon var inte det minsta trött, men jag hade gäspat i minst två timmar.

Då åkte jag hem. Det är trots allt ett gäng mil att köra. När jag kom hem klev jag över glada hundar, matade dem och kissade dem nästan i sömnen och sedan gick jag raka spåret upp till sängen och lade mig.

Kalas med kökstjänst är utmattande, trots att det är skitroligt.

Maken åkte till traktorn i Mellerud för att spendera natten. Givetvis ligger alla foton på makens telefon.

Jag får helt enkelt göra en del två när maken har behagat vakna så jag kan be honom skicka över några foton.

Idag tycker mormor att det är VANSINNIGT rörigt hemma. Trots att vi städade och diskade hela dagen. Men det låg visst några skor och kläder i en garderob, hennes egna grejor alltså, som vi flyttade från hallen för att göra plats för alla gästkläder. Givetvis glömde vi flytta tillbaka dem till ursprunglig plats, thus den vansinniga röran.

Hade jag haft så “rörigt” hemma hade jag kunnat vara med i ett inredninsmagasin.

Var och en blir salig … etc.

Men det var verkligen ett fantastiskt lyckat kalas. För alla, och framför allt för mormor.

0 thoughts on “Fantastiskt lyckat kalas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.