Dagen före DAGEN

Och igår var jag och Imitthuvud hos Kicki Husfruen där det serverades både mat, hundkel och lösningar på världsfred. Eller tvärtom. Lite oklart vad vi kom fram till, men trevligt var det. Jag dyrkade herrn i huset, den lille lurvige, vilket fick mig att längta ihjäl mig efter de två svartlurvarna hemmavid.

Men! Och det här är lite coolt faktiskt. Kicki och hennes man är från Norge. De pratar norska med varandra. Snacka om en västkust på östkusten när jag hörde norska i hufvudstaden OCH fick kela med den unge herrn.

12167875_10153427765827634_475355541_n

(Väldigt oklar sysselsättning på bilden)

I morse hjälpte Kicki mig tillsammans med alla hållna tummar. Tummarna funkade fantastiskt. Tack och bock.

SEDAN LADE ALL TUR I HELA VÄRLDEN AV SAMTIDIGT!!!

Och NU är det läge att läsa noga.

Jag fick ett sms av Enlisailivet.

IMG_8731

Där och då DOG JAG. Jag hade en tågbiljett, maken skulle köra ner med hundarna och hämta mig, vi skulle åka till mamma och sova över och sedan lämna hundarna i ömma moderns vård och dra till Ullared kvickt som ögat imorgon bitti. Efter att jag hade dött av nyheten fick jag spänningshuvudvärk för första gången sedan jag botoxade bort migränen.

Jag gick med mitt pick och pack till centralen för att kolla läget när det var dags för avgång. Det var cirka det mest meningslösa jag gjort. Sedan lyssnade jag på livenyheterna från det brunna tåget (HUR ÄR DET ENS MÖJLIGT ATT ETT TÅG KAN BRINNA???) och fick reda på att det var totalstopp i båda riktningarna Stockholm-Göteborg. Slutligen ringde jag till SJ. För att fråga hur det egentligen fungerar när tåg envisas med att brinna och ingen vet något och man har biljett som inte är ombokningsbar och om de möjligen har tänkt att köra bort det trasiga tåget från rälsen så det slutar vara i vägen. Rimligtvis borde det ju finnas någon tågväxel som kan flytta tåget och ställa det i skogen medan de andra passerar i tid och så kan tåget stå i skogen medan någon lagar det.

Så var det tydligen inte. SJ ställer inte brunna tåg i skogen. Vad de gör med dem vet jag fortfarande inte, men jag VET att det inte finns några snabba backupplaner för infrastrukturen i det här landet.

En fredagseftermiddag alltså. I rusningstrafik.

Med det sagt. Jag är fortfarande fast i Stockholm. Men jag kommer SJÄLVKLART till Ullared imorgon om jag så skall promenera. Däremot kanske jag inte är på plats före tolv. Eftersom jag fortfarande inte riktigt vet vilket transportsätt det blir till slut och så skall hund- och manslogistiken lösas också.

Så jag önskar mig en sak. Kan alla som skall med ha lite koll på sin mail under kvällen?

Jag kommer maila alla och lämna mitt telefonnummer och jag vill gärna ha era telefonnummer så vi kan ha någon slags telefonkedja?

HUR ÄR DET MÖÖÖÖJLIGT ATT TÅG BRINNER SÅ DET BLIR TOTALSTOPP?

(Ja, jag vet att jag redan frågat det, men jag FATTAR verkligen inte?)

// Logistikhuvudvärken goes Ullared

0 thoughts on “Dagen före DAGEN

 • Åhjo, det var ju så jag och Junior (eller var det Minior?) fick tillbringa ett antal timmar i Töreboda by night. Det är flera år sen och SJ har uppenbarligen inte lärt sig ett skvatt.

  Till imorrn lär det ha brunnit klart och blivit ivägbogserat, jag håller tummarna att du får plats på något snortidigt tåg så du hinner ner! Och att ni får det helt toppen där nere förstås. Jag tänkte tanken lite hastigt att nu när jag är sjukskriven så har jag ju faktiskt en ledig helg, men eftersom jag inte kan stå på vänster ben så är Ullared en synnerligen korkad idé, tågbrand eller ej, så jag fortsätter vänta på nästa tillfälle.

  • Ja JUST DET. Alltså, jag har haft tur med SJ och X2000. Hittills. Om man skall se det från den ljusa sidan satt jag inte på tåget som brann i alla fall. ELler tågen som fastnade direkt efter. Med tjugo minuters marginal fick jag reda på ATT det brann innan mitt tåg gick.

   Du skall inte stå på något ben alls! Högläge och vila! Fy vad jag tycker synd om dig.

   • Inte en ersättningsbuss så långt ögat har nått. Första tåget som avgick gick 18:40. En och en halv timma efter utsatt tid och då är inte ens vraket bortplockat än så det finns öht ingen estimerad ankomsttid. DET åkte jag inte med. Det får bli första tåget imorgon, vågar inte chansa på att spendera nattten i skogen på västgötaslätten. Fy så hemskt.

   • Jag med lite faktiskt. Och samtidigt njuter jag av att jag var rätt bra på att slappa när det väl kom till kritan. Men snart har jag sittsår och blir väl inlagd för _det_ istället…

    Jag antar att S visade bild? *s* Hon tjatade hål i huvudet på mig för att få en…

     • Jo. Det känns ungefär som det ser ut. Och man ska inte läsa Amelia nr 4. Där är det en artikel om en kvinna som fått samma och fått kapa armarna vid armbågarna och benen vid knäna. Jag läste ingressen och lade undan tidningen tills jag är frisk.

      Under tiden övar jag på att sitta still.

   • Hade jag kunnat. Men fatta hur svårt det hade varit att shoppa! Och inget vin får jag dricka eftersom jag äter hästkur pc.

    Vi får göra om det! En helg jag _INTE_ jobbar. (Vilket är 50/50 om man chansar…)

    • Fast o andra sidan hade funnits särskild kundvagn till rullstolar och jag hade varit van vid att räjsa med de flesta rullstolar och är ju där så ofta så hade kunnat drajva runt dig 😀 😀

     Enda e att vila och högläge hade det nog blivit värre med 🙂

  • Jag såg 🙂 Jag är så sönderstressad att min mentala logistikhälsa håller på att rasa sönder och samman. Vilken sjukt bra tajming med tågbrand.

 • NU
  blev det synd om er alla – på riktigt!!!
  Fifan vilken otur!
  Meeen å andra sidan kan det bara bli bättre härifrån och framåt!

  Eventuellt vågar jag hänga på nästa, eller näst-nästa gång.
  Alternativt tjuvkika på er från “sidlinjen”.

  Ha det så skitkul såsmåningsom!

  • Alltså, dåliga nyheter är dåliga nyheter. De blir inte bättre för att någon annan har det sämre och det suger med dåliga nyheter 🙁 Jag beklagar. Men naglar däremot är intressant. Och trevligare än att fokusera på tågbrand och tider.

 • Lagen om alltings jävlighet slog till med kraft.
  Ber om ursäkt att jag inte kunde hänga på den här helgen för i så fall hade du kunnat åkt med mig. Hoppas det löser sig å det snaraste för dig och att du trots allt får en toppenhelg.
  Kramis

  • Murphy gjorde förmiddagen bra och eftermiddagen till BAJS. Och ja! Synd att du inte skall med oavsett. Men det hade varit mycket roligare att åka med dig än med jäkla SJ.

  • Är alldeles för många tåg som är drabbade för att de ska få ihop bussar tror jag. Tar ju en stund att få ihop bussarna också. Men nu rullar det igen. Även om det går saktare än vad det brukar

 • Men nu rullar det på ett av spåren i alla fall och tåget med det brända loket är flyttat. Jag håller på och tar mig från Göteborg till Borlänge med tåg och lär väl bli 5-6 timmar sen. Har tillbringat 4 timmar i Floby i väntan på att ett spår skulle öppna. Har jag tur så hinner jag hem den här sidan midnatt.
  Så du kommer säkert till Ullared i morgon 🙂

 • Om du är i Södertälje runt 5.30 i morgonbitti kan du få åka bil med maken och mig ned. 🙂 Har inte hängt med på att ni åker denna helg och vi spontan bestämde oss igår att vi drar dit över dagen 🙂

  //Hon som kommenterar för andra gången på denna blogg 🙂

  • OM Vic är i Södertälje halv sex imorrn bitti så vill jag prompt se bilder på hur hon ser ut då. Jag har lite svårt att tänka mig att det öht är fysiskt möjligt. Men jag kan ha fel och en tågbrand kan ändra massor… 😉

   • Haha,, Det förutsätter ju att Vic ser detta och vill åka med oss ned. Då lovar jag att ta ett kort!
    Men trafiken har väl kommit igång lite nu om jag fattat saken rätt?
    //Ia

    • Första gången jag träffade damen i fråga var ca 05:30 på morgonen (Samåkning till Fribergh för några år sen)..
     Hon såg/var förvånansvärt pigg, frågan är OM det kommer hända en gång till.
     En gång, ingen gång
     Blir det inte Södertälje imorgon så kan vi väl se på söndag morgon he he He 😉

    • Haha! Jag är inte pigg på morgonen, men när jag åkte med Fru M var jag tvungen att spärra upp både ögon och öron eftersom hon övervägde att råna mig och dumpa mig efter vägen 😉

     Det var ju skit att jag hann däcka igår innan jag såg kommentaren. Hade gärna åkt med. Men nu hoppas jag att det snart bär iväg (har inte vågat kolla tågen än, man kanske skulle göra det).

     Men du gömmer dig väl inte inne på Ullared Ia?

     • Ja, nu är det frukoststopp i Jönköping.. Har varit på väg ett tag nu. Håller mig nog undan på Ullared om vi inte springer på varandra på djuravdelningen eller så! 😉 eller så hoppar jag fram när ni minst anar det.. Vem vet!

 • Nja….det var väl efter stoppet i Skara som funderade på att dumpa dig längs vägen
  Innan dess pimplade du väl Cola el ngt 😉

  Du hör Ia…Vi är nästan alla helt ofarliga!

  • Annars kan du ju passa på och göra saker som normala människor gör. Du vet sådana som inte står med ena benet på jobbet, det andra bakar sju sorters kakor och dekorerar en tårta medan tredje (?) benet ystar mjölk och plockar ägg i hönshuset. Fniss. Jag är sjukt bra på att vila. Ljudbok, böcker och Netflix.

   Men jag är PÅ VÄÄÄÄÄG. Sitter trött tillbakalutad på ett tåg söderöver och käkar frulle. Det var tur att jag inte åkte igår för då hade jag fastnat. Allt var skitsent och inställt igår. Idag har det i alla fall varken varit sent eller inställt från start. Spänningen är olidlig?

   • När är du i Gbg då ??

    Själv har jag vädergudarna mot mig, då mamma inte satt på vinterdäcken

    Har ifs året runt däck fast de är inte de bästa heller, så blir till o krypköra

    Och eftersom målaren inte dykt upp ännu som skulle komma vid 8-9 snåret så har jag inte masat mig upp ur soffan ännu utan tänkte väntat med dusch o så tills han var klar för idag, han brukar ju bara stanna runt en 1 timme

    Så jag hinner inte till Ullared till 12 utan hör av mig när jag kommit fram o möter upp er nånstans i Ullared City 😉

    • Alla på västkusten verkar ha vädergudarna emot sig. Maken kör från lilla staden nu och där är det skitväder också.

     Jag har skickat allas telefonnummer till alla. Så det borde ju lösa sig. Kör försiktigt. Tåget skall landa i Gbg 11:30 enligt tidtabell och det var det första tåget som avgick Sthlm. Planen och önskemålet är att inte bli överdrivet sen i alla fall. Kör försiktigt, vi ses snart 🙂

 • Jag håller alla tummar och tår!
  Missar det jag skulle göra i helgen, så jag kan hålla tummar och tår hela förmiddagen. Hoppas du kommer fram utan problem och att ni får en härlig dag-kväll. Nästa gång vill jag också följa med!

 • Här e uppdateringen från mitt läge att målaren var här en sväng, men han återkommer om en stund igen

  Eftersom han gör detta på sin fritid, så blir det att han kommer och går lite som han vill :p

  Så vet inte när jag kommer iväg, men som sagt hör av mig när jag e där

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.