Status Standoff

Är vad det är här såklart.

Vi åkte in till bilhandlaren tillsammans förut och efter makens rigorösa letande på internet där han hittade likadan bil fullmatad med lullull i Kristianstad för samma pris fick vi ner priset på bilen här, samt att de faktiskt installerar en backkamera. DET ville jag verkligen ha för det är jag van vid. Det var jättebra och det är jag glad över att maken var med och diskuterade fram, jag hade missat det annars. Eftersom det stod att det inte gick att eftermontera backkameror på Volvos hemsida. Men den har ju fortfarande inte den där magiska farthållaren. Som jag inte vill ha.

Nu har jag i alla fall bestämt mig. Jag vill verkligen ha bilen här, nu är den perfekt. Maken tjatar om att vi skall ta en dagstur till Skåne för att kolla på lullull-bilen imorgon. Jag vägrar och säger att då skiter jag i allt och behåller Corsan.

Det betyder standoff. Stämningen går att skära i med slö smörkniv. Jag kommer dock inte att ge mig, vilket antingen blir jättebra eller så blir det Corsa.

Såatteh. Maken har köpt den här.

IMG_8514

En kinesisk mick med flåsfilter. Som man hade på radion för hundra år sedan ungefär. Fast billigare.

Gissningsvis något liknande fast finare som poddare använder, men han skall ha den till att intervjua sin pappa om sin släkt innan han (pappan alltså) faktiskt glömmer allt. Och jag har tänkt att ta mormor.

Vi kanske skulle ta och starta en relationspodd istället. Med inspelningsstart ikväll?

En podd som botar alla från eventuella giftermålstankar. Och bilköp.

Morr.

0 thoughts on “Status Standoff

 • Tina Johansson says:

  Synd att vi är näradödensjuka i detta huset, annars bor ju jag bara sådär 8 mil från Kristianstad… men nej just. Ni skulle ju ändå inte dit 😉

   • Tina Johansson says:

    Yes. Rena sjukstugan här hemma. Han har till och med varit hemma från jobbet, och det är han aldrig… vi är inget roliga alls nu (..om vi är det annars vet jag inte..)
    Djuren däremot är alltid lika roliga, och vetduvad? Lillvalpen o katten är också kompisar, jisses vad de busar tillsammans!

 • Petra fd fot-petra med nimbusen says:

  Jag vill oxå ha en sån bil du tittar på, med rattvärme och med VOC så man kan starta värmaren via appen och gärna AWD om plånboken tillåter. Men VOC är viktigast! Trots att jag gillar kyla och massor av snö!!

  • Ja! VOC är faktiskt viktigast. Sjukt bra när man bor i skogen om olyckan skulle vara framme. Och när man får soppatorsk. Jag är duktig på soppatorsk. 🙂

   • Petra fd fot-petra med nimbusen says:

    Snygga fälgar hade din bil också! Men var det sommardäcken kanske (hur snygga är annars sommarfälgarna?!?)?

    • Jag instämmer. Men det är sommarsulorna, vilket inte har varit jättepraktiskt de här dagarna pga just sommardäck och lågprofil 🙂 Tror det är standardfälgarna för sportpaketet (eller vad det nu kan tänkas heta), men jag reagerade också på den enorma snyggheten.

  • Vi har dessvärre extremt gemensam ekonomi, med varsitt kort. Men han får jättegärna byta in sin bil och köpa en ny, jag hade inte sagt kvastskaft om det faktiskt. Och det här verkar han ha fått bakom foten. Hans bil har varit hans bil i fem år. Volvon är tydligen vår. Och sedan två dagar tillbaka är ju då också hans bil vår bil. Sjukt förvirrande med män och bilar.

 • Dessa bilar o leksaker som vissa män gillar. Här förs ju som bekant ungefär samma diskussion. Vi har en Audi nånting, hyfsat ny typ tre år eller nåt. Nu har sambon börjat kolla på nya bilar (igen) för att det saknas vissa grejer på den vi har, anser han. Som backkamera bättre farthållare osv osv. Tack o lov sålde jag min bil när vi flyttade in till stan så jag vägrar att ens ta diskussionen om ny o bättre? Bil.
  Heja dig!

  • Backkamera är faktiskt vansinnigt praktiskt. Har man vant sig vid det är det hopplöst att parkera utan.

   Hahaha, alltså podd (heter det pod eller podd?). Jag har lyssnat väldigt lite på poddar. Några Värvet och några från Maggan, men inget mer. Jag misstänker att de är väldigt roliga att spela in men inte lika kul för andra att lyssna på?

 • Min/Din/Vår…
  För många många år sedan innan jag hade körkort hade jag en pojkvän som köpte en bil av en till mig nära släkting. HAN köpte en bil.
  Vi studerade och bodde på olika orter, HAN disponerade/misskötte/lånade ut bilen till höger o vänster då det var HANS bil och jag saknade körkort.
  Så långt allt solklart..
  Efter en 6mån började han tröttna på bilen, åkte iväg en sväng en helg och kom hem med en till!!! Anledningen till alla “!!!” att han inte hade börjat betala av den första bilen..med en endaste kr!
  Helt plötsligt blev jag inblandad, nu skulle vi ju sälja av VÅR gamla bil. Ok?
  Bilen såldes av billigare än den summan vad han var skyldig min släkting.
  JAG skulle nu pruta ner priset på den aldrig betalda nu sålda bilen…ung och dum så fick jag ner priset till det HAN fick för den. Allt ok nu då (förutom hur jobbig jag kände situationen var med släkten)?
  Nä, nu skulle jag hosta fram halva nedprutade summan till släktningen som betalning för VÅR bil!!
  Nej, tankeverksamhet var inte hans starka sida men han var väldans fin att titta på 😉
  Nä, jag betalade inte ett öre och det tog slut ganska snart därefter.

  Lycka till med DIN bil, för övrigt håller jag med andra härinne att du inte sköter din mess ordentligt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.