En tips (uppgift) för helgen

Igår tipsade maken om en dokumentär som han hade kollat på kvällen före och det är inte särskilt ofta han provar att tipsa mig om tv-program. Det brukar ju liksom vara meningslöst eftersom han gillar svartvitt och andra världskriget och jag … jamen jag gör ju inte det?

Men nu TIPSADE han verkligen. Lyriskt dessutom. Och han lovade att jag skulle gilla den. Dessutom var han lite hemlig av sig. Eller ja, inte hemlig, men han var inte så detaljerad i sin framställan. Han berättade att han hade sett en himla bra dokumentär om en 14-årig tjej från Holland som ville ensamsegla jorden runt och så gjorde hon det. Typ.

Så jag tog med mig dokumentären upp i sängen och tänkte att det kunde bli min godnattsaga.

Har ni inte sett den så avsätt en timma av helgen och kolla på den. Här är länken till “Laura” (gick till och med att se den länken på paddan).

Jag tänker inte heller säga mer.

Jo, jag kan säga att kvaliteten på dokumentären kanske inte är av Oscarklass OCH det första typsnittet som dyker upp är Comic Sans (vilket nästan fick mig att stänga av). Men det är innehållet man är ute efter. Visar det sig.

Resten kan vi diskutera i smågrupper i kommentarsfältet. Efter att ni har kollat.

Jag ser redan fram emot det.

0 thoughts on “En tips (uppgift) för helgen

  • Skit i läsningen. Kolla dokumentären. Jag läste efteråt eftersom jag aldrig hade hört talas om henne innan och det gör henne bara inte rättvisa. Vilken människa! Min nya idol alla kategorier. Du MÅSTE se den. Och ja, väldigt mesig 🙂 Vi har pratat om det i flera år men har inte rätt båt än, snacka om att bådas kommentar var att om hon klarar det med den båten ensam borde vi klara det med större katamaran också och bara sluta vara töntiga och skjuta på det.

 • Jisses vilken brud! Och föräldrar som vågade låta henne ge sig iväg! Fast hon verkade ju vara väldigt målmedveten och inte spec bortskämd heller.
  Jag o sambon satt där och såg våra drömmar segla förbi 🙂 fast vi är nog aningen för gamla och mesiga vid det här laget men visst vore det en dröm att få segla och leva sådär.
  Jag läste om henne när hon gav sig iväg ar jag för mig och blev lika impad då.

  • Nämen precis. Huvudet på spiken. Och så totalt obrydd som man bara kan vara som tonåring även om hon hade respekt för havet och är en fantastiskt duktig seglare. Eller ett med havet. Jag hade gåshud i en timma, sen rusade jag ner till maken istället för att sova och började diskutera. Han sa samma som jag. Klarar hon det ensam borde vi klara det. Börjar bli dags att sluta skjuta det på framtiden och leva livet nu. Upptäckte även att hon har en blogg efter filmen och rart nog har hon gift sig på Nya Zeeland. Bara så coolt dessutom att bara kallt konstatera att hon inte ville hem, hon sket bara i det och drog vidare förbi Holland.

   Ni är väl inte för gamla om inte vi är det. Vi har sagt att vi skall pensionera oss vid 55 och dra. Men efter att ha sett den vet jag inte om jag fixar tio år till. Finns inga garantier att vi orkar då, men nu gör vi det. PEPP.

   • Precis både sambon o jag skrattade rakt ut när hon konstaterade att hon sket i Holland Måste kolla in hennes blogg imorgon.
    Med tanke på pension vid 55 så har ju sambon jobbat på övertid ett par år då 🙂 och jag lär nog få lära mig att segla först innan vi ger oss iväg….. Planen för i år är att kajka runt i Mälaren och lära mig sen drömmer vi om hav sol o salta vindar fast det kräver en lite större båt tror jag. Men jag kan nöja mig med att segla runt i Medelhavet till att börja med bara det är varmt o snöfritt 😀

   • Vad roligt att hon hamnade på Nya Zeeland. verkade ju vara rätt ställe för henne. Är det grabben hon seglade med som gifte sig med? Gillade också att hon sket i Holland och bara seglade vidare.

    • Jamen ja, och bara så coolt att säga som 16-åring efter två år på sjön att “näe, jag skippar att åka hem och fortsätter istället”. Heja henne.

     Näe, det var inte den grabben. Han var väl holländare (pratade iaf flamländska väl)? Det här var en som såg ut som en typisk surfer dude. Kolla hennes blogg, lauradekker.nl 🙂

  • FUSKIS. Du gick in i kommentarsfältet före du såg den 😉 Men ja, du måste faktiskt se den. Även om jag inser att du lider viss tidsbrist nu.

  • Ja jösses. Och i den åldern. När man inte vill vara själv alls. Mina föräldrar fick inte ens iväg mig på ett år i high school för att jag vägrade lämna Gbg. Så himla töntigt av mig.

   • Ja,just det I DEN ÅLDERN….Herregud när jag var 13/14 fick jag vara “ute”till kl 01-02.(men det ändrades ju sedan,haha)Jorden runt resa med båt fanns inte på min karta iaf då,även om det blev så senare.Men inte ens idag skulle jag våga segla jorden runt i en liiiten segelbåt,hatten av för er hoppas ni kommer iväg

     • Det har jag helt glömt att skriva om ju. Javisst hjälpte det. Jag har varit migränfri i fem månader, inte ens spänningshuvudvärk. Förutom i tisdags, då var det ngt migränliknande som lurade bakom ögat men jag tog ingen migränmedicin för att se om det skulle bryta ut eller inte och det gjorde inte det. Jag är så HIMLA glad att jag tog steget och vågade botoxa mig, för herregud så skönt att ha sluppit den förbaskade migränen.

 • Oj oj oj. Och jag som sympatiserar med hennes ständigt sjösjuka mor undrar hur mamman egentligen kände. Och det var precis som du säger, den där tonåriga fokuseringen, ingen tanke på att man kan få blindtarmen eller så, men det fick hon ju inte heller, förstås.
  Och förresten kan jag berätta att jag nämnde din och makens diskussion om farthållare och NU! säger maken att han tyckte illa om den vi hade på en bil han i övrigt älskade, en guldfärgad volvo bentone, som jag hade lite svårt för öht. Men då var allt helt perfekt med denna egendomliga bil. Ja ja.

  • Fniss. Det är nog många som sympatiserar med mamman, oavsett sjösjuka. Men vansinnigt imponerande av mamman att vara på en båt ändå i fem år? Hur tar man sig igenom det undrar jag?

   Män och bilar och farthållare ALLTSÅ. Vi tycker inte att de klarar att köpa kläder på egen hand, de tycker inte att vi klarar att köpa tekniksaker och bilar själva. De vill ha åtminstone ett område som de bemästrar? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.