Fortfarande en smula folkilsken

Men kanske mest lite trött egentligen. Gissar jag. Och väldigt sugen på milkshake.

Det här med klimakteriet genererar verkligen väldigt underliga känslokombinationer.

När jag har slutat vilja bita folk i hälsenan (vilket jag trodde skulle vara idag men tydligen inte?) har jag massor att berätta ju. Jag punktade ju bara upp grejorna i föregående inlägg lite snabbt och det finns ju massvis att prata detaljerat om. Men eftersom jag inte har någon som helst kontroll över mitt humör får det vänta till imorgon. Eventuellt behöver jag lite meditativ målarboksmålning för att bli sådär käck igen. Eller en kopp sprit. Eller båda?

I alla fall, så här i juletider, jag hittade biobiljetter när jag letade efter något helt annat på köksbordet förut och vi har ju ingen SF-biograf i småstaden. Vår bio är ju en väldigt modern, men fristående biograf och jag kan därmed inte använda dem. Om jag inte åker till Göteborg enbart för att gå på bio. Vilket jag absolut inte kommer göra med tanke på att det faktiskt är helt ljuvligt och busenkelt att gå på bio när den ligger ett par hundra meter från hemmet.

Knepigt det där. Jag har aldrig varit på bio ensam någonsin förrän vi flyttade upp till småstaden på heltid, men här är det helt naturligt för att det är så himla obesvärligt. Man slänger på sig jackan ovanför onepiecen, knatar ner i ett par trötta ladder (skor för de som inte har det ordet i slangvokabuläret), köper nypoppade popcorn och sprider ut sig över ett par säten. Är filmen bra sitter man kvar, är den inte bra knatar man hem igen.

Det är även en av de få biografer som faktiskt poppar sina egna popcorn på plats har jag lärt mig. De flesta biografer, inklusive och särskilt de stora, som Biopalatset och Heron City och allt vad de nu heter köper FÄRDIGPOPPADE. I stora påsar som körs på lastbil. Låter inte det väldigt märkligt och omiljövänligt? Det förstår ju vem som helst att en påse majskorn tar väldigt mycket mindre plats än en påse popcorn och blir dessutom skitmycket dyrare att transportera land och rike runt. Jag får inte riktigt ihop logistiken där. Om någon råkar ha känningar i biobranschen får ni gärna undersöka saken och förklara för mig varför man transporterar mest … jamen luft?

Nåväl. Det var ju det där med juletid och julefrid (HAH). Och jag tappade som vanligt tråden några paragrafer här ovanför när jag började skriva om det.

Jag har två biobiljetter till SF-biografer.

IMG_8430 copy

Som har ett bäst före-datum skitlångt fram i tiden.

Bio är ju något man brukar göra i mellandagarna. Eller har det ändrats sedan jag bodde i Göteborg? Då var det ju alltid en hel drös med premiärer i jultid och jag gick alltid på annandagsbio.

Skall vi ha en liten tävling om biobiljetterna så att någon av er kan gå på mellandagsbio eller kanske gå på bio i mitten av oktober 2016? En vinnare av båda biljetterna alltså.

Vad tror ni om det?

Och jag antar att jag inte behöver säga att jag inte är sponsrad av bioföretaget? Det är jag ju som vanligt inte. Biljetterna är min högst privata egendom, men jag har ju som sagt ingenstans att använda dem.

Om ni skulle råka tycka att det är en fiffig idé så tala om det för mig, så skall jag fnula på någon slags tävling som kan äga rum imorgon.

Då har vi fortfarande gott om tid till juletid och julefrid (HAH igen).

0 thoughts on “Fortfarande en smula folkilsken

 • Har inte heller nån SF bio här, närmsta ligger ifs bara 4 mil härifrån men har man ingen bil är 4 mil långt och bussar går inte så det passar några bio tider heller, så den här tävlingen är inget för mig 🙂

 • Det blir säkert en bra ide’ om det vore så där enkelt att gå på bio som i småstaden.
  Tänkte meddela att jag lever och har jäkligt ont. Morfinet är min bästa vän ju nu.

 • Vilken bra idé! Tror bestämt jag ska ta med maken på bio när vi är hos mor o har barnvakt, tror vi senast var på bio när senaste star tjej kom för ca 6-7 år sen… Tror dock inte jag är så snäll att vi går på star wars, den får han se själv senare.

 • Bio var alldeles för längesen fast jag bor i storstaden o det egentligen inte är nått krångligt. Tävling låter som en lysande ide’.

 • Bra idé, men jag går inte på bio (har inte varit på 25 år, tror jag), annars finns det väl alla sorters biografer i den här stan.
  Håller med dig om att det låter dumt att köpa färdiga popcorn, det är ju nypoppade popcorn man vill ha! Dessutom låter det trevligt att faktiskt kunna resa på sig och gå (eller bara stå upp en stund för att man inte kan sitta), en sådan biograf skulle nog jag också kunna besöka. Kanske! 🙂

  Det där humöret låter inte roligt, varken att ha eller att råka ut för, hoppas målarboken kan hjälpa lite!

 • Jaaaaaa- jag som kommenterar nästan aldrig fast läser mest hela tiden tycker idén är kanon. Bor förvisso utanför Gbg men jobbar där så det finns gott om biografer!
  Jag röstar för tävling (om inte det har framgått….) 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.