Vi kör biotävling nu då :)

Och om det inte framgick under mitt folkilskna inlägg så är det en som vinner båda biljetterna. Eftersom det bara är småstadsbor utan SF-bio som verkar knata på bio själv. Jag hade i alla fall inte kommit på tanken att ta bilen in till stan i Göteborg för att gå på bio själv. Urjobbigt. Först köra i 20 minuter, leta parkering, betala parkering, gå till bion, köpa lastbilslevererade popcorn och biljett och slutligen hamna i biostolen. Jag hade somnat innan reklamen var slut om jag var ensam och ingen pratade med mig. Det är ofta ett smärre mirakel om jag inte somnar när jag har någon med mig efter dylikt stordåd.

Jag är ju född nyfiken. Så vi kör en tävlingsvariant som kanske är lite annorlunda. Jag vill veta vilka era tre snyggaste/bästa skådisar är. Kön, ålder och nationalitet spelar ju såklart ingen roll. Och gärna en förklaring. Själv har jag ju mina egna favoriter som är en blandad kompott. Men jag tänker inte tala om vilka. Än.

Om någon prickar in en eller flera av mina blir jag extremt imponerad och då får den personen två “lotter”. Sen får hundarna hjälpa till att dra vinnaren. De har ju varit hjälpsamma förr och även om jag inte kommer rista namn i hundkex den här gången så vet vi ju med all oönskvärd tydlighet att de är bra på att söndra och härska.

Jag kommer skriva på kartong. De älskar kartong. Första hund som norpar kartongbit och drar iväg för att massakera den vinner.

Inte hunden alltså. Namnet som står på kartongbiten. Och jag lovar att filma massakern.

Tre skådisar alltså. Och tala om varför.

Och så avslutar vi 23.59 imorgon måndag. Då hinner jag med massaker på tisdag och biljetterna är framme hos vinnaren före jul.

God tur 🙂

(Näe, jag är inte riktigt lika folkilsken längre, det börjar lägga sig)

0 thoughts on “Vi kör biotävling nu då :)

 • Åh, det HÄR är en tävling jag vill vinna! Jag har nämligen förstått storheten i att gå på bio själv och här tar det tio minuter blankt från garage till biostol, inklusive lastbilspopcorn och biljett på vägen (dock ingen dricka eftersom jag blir kissnödig bara av tanken) – och det är en stund IFRED.

  Mina bästa är Sean Connery för hans hejdlösa sex appeal. Jag VET att han är en bit äldre än min farsa (skulle ha varit) men det kvittar. Hade han fyrat av Ett Sånt Där Leende så hade jag blivit en blöt fläck hela jag.

  Keira Knightley för hennes intensiva blick och närvaro.

  Och Helena Bonham Carter – enbart baserat på den fullständigt enastående tolkningen av Hermione som druckit polyjuiceelixir och spelar Bellatrix Lestrange. Hur man så exceptionellt bra kan spela någon annan som spelar en själv begriper jag inte, för man ser i varje rörelse, varje ansiktsmuskel, varje tonfall att det är Hermione som helt obekvämt hamnat i Bellatrix’ kropp.

  Får man ha en till så säger jag George Clooney. För det var hårfint mellan honom och Knightley.

  Betvivlar att jag prickat någon av dina, men det här är definitivt mina.

 • Helen Mirren för att hon kan gestalta nästan vilken karaktär som helst. Meryl Streep samma motivering som för Helen Mirren. Julia Roberts för att hon åldrats med behag och har glimten i ögat. Så där…detta är mitt bidrag till tävlingen.

 • Marie i skåne says:

  Sam Elliot. Ögonen, jag säger bara ögonen. Nils Poppe- han fick en att skratta så det gjorde ont i magen, och Helen Sjöholm, röst o skådespeleri.

 • Eftersom jag såg en fråga på fejjan igår om SF biljetter funkar på vår bio (Eurostar ) vilket de gjorde så får jag väl hoppa in i tävlingen iaf

  Först e ju min tonårsidol Tom Cruise från Top Gun vilken vi tittade på femhundrafemtioelva ggr när jag var tonåring en gång i tiden ( sen att han e lite weird nu för tiden är ju en annan femma) han e snygg iaf

  Sen måste ju Lucas Scott/ Chad Michael Murray min favvo från one tree till vara med, för han har nåt med blicken som gör att jag e lite småkär i honom

  Sen får det bli Jesse Williams/ Jackson Avery i Greys som oxå har en blick som jag fastnar för fast för, sen är ju även Eric Dane alias Dr Mark Sloan fast från Grey’s gillar jag även Justin Chambers/Lex Karev som har något jag fastnar för

  Måste man bara ta 3 så slänger även in en bonus skådis här som inte behöver en motivering Jason Dohring alias Logan Echolls

 • Åh, vilken fin julklapp det vore för mig och min son.
  Här är mina favoriter:
  Alex O’Loughlin – hans fina ögon, hans australiensiska dialekt, hans coola rollfigur i Hawaii five-o…
  Bradley Cooper – ögonen, humorn, alla bra filmer han gör…
  Anthony Quinlan – ögonen, hans fina rollkaraktär i Hem till gården…

  (sa jag att jag är svag för fina ögon? haha)

 • Sean Connery för att jag gillar hans utseende en man som har blivit både bättre o snyggare ju äldre han blivit.
  Sam Elliott: dregelvarning på den karlen trots (eller kanske på grund av?) mustaschen
  Cameron Diaz för hennes otroligt breda charmiga leende och utstrålning

  Jag skulle kunna räkna upp fler men tre var det så de tre fick det bli efter lite vånda och tankemöda
  Nu ska jag ägna mig åt soffan och ta igen mig inför maratonstädningen på min lediga dag. Ett nödvändigt ont innan päronen dyker upp den 23 för att fira jul

 • Keira Knightley – vacker som en dag och en suveränt duktig skådis

  Hugh Grant – kanske inte nån av de bästa skådisarna, men charmen är svårslagen

  Jack Nicholson – den bäste nånsin, jag kan se As Good As It Gets (där Helen Hunt också gör en fenomenal insats) hur många gånger som helst

 • Åh jag vill också vara med och tävla. Mina favoriter är:

  Susan Sarandon/Thelma & Louise (vilken rollprestation)
  Morgan Freeman/Nyckeln till frihet (vilken berättarröst karln har)
  Tom Hanks/Forrest Gump (lysande rollprestation)

  Däremot har jag ingen aning om vilka favoriter du har men en kvalificerad gissning kan vara Sean Connery.

 • Jag antar att jag inte får skriva Sean Connery, Sean Connery, Sean Connery?? Jag gillar rösten, den är helt underbar. Sen är han bra också gör inte saken sämre. Vill du ha två till får du hojta till. För min del räcker det med bärsta rösten Sean Connery, Bästa skådis Sean Connery och bästa charm Sean Connery

 • Sean Connery – Ja han är gammal som gatan men snygg iaf. Karla karl på nått sätt

  Gerard Butler – Dösnygg med ögon som åååååååääää

  Tommy Flanagan – I love that scotisch accent.

  Och bio har jag en kvarttjugo minuter bort med bussen.

 • Sullivan Stapleton, blindspot och Strike Back – Ögonen oj oj oj oj
  Luke Evans. Dracula untold och Hobbit, Rösten, ögonen och håret.
  Och så sist men inte minst……
  Gustaf Skarsgård, Vikings, FLOKI, fnittret och så de ÖGONEN, yummy
  Misstänker att jag också gillar !
  Bästa skådisen är utan tvekan Gustaf Skarsgård, vilka rolltolkningar den mannen kan göra….

 • Oookej nu har jag funderat lite här. Kör en variant med lite tidsperspektiv, idag samt för 10, 20 och 30 år sedan.

  1985: Jag var ett år. Har inte så klara minnen från den tiden. Den epoken stryks.

  1995. Hade en hemlig crush på Robert Grubb, som spelade Geoff i “Doktorn kan komma”. Reflektion om det idag: Pre-teen är en konstig ålder med många känslor. Not so fresh att dregla över typ 40-åring när man är elva…
  Bonus; Bengt Dahlqvist, Daniel i skilda världar. Hur tänkte jag där?! Tja, ska jag hitta något positivt så var han ju i alla fall inte i mina föräldrars ålder, som Geoff…

  2005: Hörde jag Dominic Monaghan, aka Charlie i Lost?! Första valet jag fortfarande kan stå för! Dialekten, looken, gulligheten… Mmm, me like!

  2015: Liam Hemsworth, aka Gale i Hunger Games. Vad hände, är det 30-årskris? Nu har jag istället bytt till lammkött som är sex år yngre än mig? Skit samma, fin är han! #teamgale!

  (Skulle ju såklart kunnat byta ut nån mot Robbie för att få en extralott, men det vore dels omoraliskt, dels att sparka in en öppen dörr och dessutom lögn… Du får behålla honom för dig själv Victoria! 😉 )

  • Doktorn kan komma hade jag helt glömt! Vill minnas att jag uppskattade Geoff. Men ja, var kom det ifrån…. Trygg, räddare i nöden (för sjuka)- vad mer behöver man Mer?!

 • Johnny Depp i Pirates of the Carrabeans, Johnny Depp i Edward scissorhands, Johhny Depp i Kalle och chokladfrabiken – helt enkelt Johnny Depp!!!

 • Jag älskar att gå på bio, och gärna själv!!
  Och snyggaste skådis, utan konkurrens, är ju Richard Gere!!!!! Jösses, med honom och en påse apelsiner blev det inte mycket skalat! 😉 Dessutom är han en bra skådis, tycker jag.
  Kvinnlig skådis, då gillar jag Susan Sarandon och Meryl Streep. Duktiga och vackra båda två! Kan spela så olika slags karaktärer trovärdigt!

 • Måste instämma med det någon skrivit tidigare, Johnny Depp är en favorit, det har han varit ända sedan jag såg Gilbert Grape.
  Alltså det här var sjukt svårt, jag gillar några gamla av de gamla gubbarna, back-in-the days så var de nog inte att leka med; Robert Redford och Clintan, men jag skippar att ha med dem på min lista och går istället på Leo DeCaprio framförallt i Blood diamond. Han har ju lite av ett babyface för han är med framförallt för sin skådistalang. Sen vill jag ha med en kvinna också, och då får det bli Jennifer Lawrence. Cool i Hunger games, snygg som bara den och feminist. What not to like, liksom?

 • Patrick Swayze “Nobody puts Baby in a corner”. Åh, jag kan se den filmen hur många gånger som helst.
  Rickard Gere…..!!!
  Tom Hanks, fantastisk skådespelare.

 • Johnny Depp – 21 Jump Street and forever liksom
  Jensen Ackles – jag säger bara Dean Winchester!
  Ian Somerhalder – Boone, Damon (som jag är mest förtjust i som han framställs i böckerna) = ögongodis

 • Åh.. gillar o gå på bio..men jar inte råd för e arbetslös..
  Men diggar:
  – Anthony Stewart Head ( brittisk skådis som spelade giles i buffy-serien, m.m.. underbar leeende o fina ögon)
  -Helen Mirren.hon utstrålar sån sexapple o självsäkerhet o så…
  – Jonathan Rhys Meyer.. kolla hans läckra läppar o hans ögon.. oohhh…
  Har märkt att jag gillar brittisk/skottsk/irlänska skådisar…

 • Jag kör på snyggast/sexigast; de bästa är för många att välja på 🙂 (nu gjorde jag en glad smiley ifall det inte syns)
  Johnny Depp: Ingen kan göra knasiga roller som han. Älskar sexiga pirater med glimten i ögat!
  Sam Elliott: Den enda mannen med mustasch som är sexig. Hans sneda leende och supersnälla ögon!
  Halle Berry: Supersexig, Supervacker

 • Marlon Brando; han var den bäste och ingen, ingen har överträffat honom! Maggie Smith har hållit på och hållit i decennier och är makalös. Kevin Spacey; han får min tredje röst för Richard lll, suveränt skådespeleri.

 • Oerhört roligt att ett par av er har med en av mina favoriter (som jag inte tänker säga vilken det är, än). Den kändes lite som ett wild card. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.