En ny dag med nytt hopp och nya grejor

Jag är rätt trött måste jag medge, eftersom jag har sovit med ett öga öppet och hjärtat i halsgropen i två nätter.

I morse fick vi reda på att de skjuter operationen en dag till, till i morgon alltså. För att det verkar ha kommit en busslast (bildligt talat) med jättesuperakuta fall och mormor ligger med dropp för att hjälpa hjärtat tills vidare. Det känns ändå inte helt okay, men hon är i alla fall på rätt ställe. Och jag skall åka dit idag. Oavsett.

Jag är fortfarande så himla generat tacksam och framför allt glad över att ni tänker på mormor och mig med alla fina kommentarer, även om jag varit genomusel på att svara de senaste dagarna. Tar hon sig bara igenom det här och får en nystart av hjärtat kommer mormor antagligen överleva mig med.

Men, något helt annat nu. Två saker egentligen. För jag skall be er om en grej och så skall jag visa en grej.

I går när jag gick och lade mig var hallen utanför sovrummet tom. Efter att jag hade gått och lagt mig slamrades det även lite i hallen.

I morse stod den här utanför sovrummet.

FullSizeRender-3

Den står för all del där fortfarande.

Det är en sandblästringsmaskin. Som tydligen är ett måste i var mans hem, medan jag inte kan komma på en enda sak som jag spontant känner för att sandblästra.

Näe, jag har inte ens orkat fråga om det. Eller jo, jag frågade, lyssnade på början av utläggningen och hörde “jättebra när man skall göra till exempel bla bla bla bla bla bla blaaaaa…. Det är något med män och verktyg. Däremot förklarar det inte vad den gör i hallen istället för att bo i källaren?

Eftersom min hjärna är hyfsat tom just nu tänker jag be er om hjälp. Jag vill fortfarande skriva, eftersom jag tycker om distraktionen skrivandet ger mig, men det kräver ju idéer.

Vad vill ni höra?

Frågestunder känns väldigt 2005, men det kanske funkar fortfarande?

Kan ni dela in er i smågrupper här nedan och diskutera vad jag borde skriva om så har jag något att pyssla med kanske i flera dagar framöver?

Hemläxa i form av grupparbete för er del alltså.

Under tiden åker jag till mormor.

Men jag kommer ta närvaro och ni får inte kasta sudd på varandra även om det råkar vara lärarlös lektion.

Okay?

0 thoughts on “En ny dag med nytt hopp och nya grejor

 • Lite smarta tricks hur man änvänder sin ritplatta??

  Hur man får män att ha sina saker på andra ställen än I huset och I vägen.

  Hur man busar upp hundarna på två röda, har dem att rasa runt I 3 kvart för att sedan ännu snabbare få dem I off läge. De två första stegen är jag rätt bra på men det sista…..

 • Mer om de där roliga pennorna du köpte! Ordentlig utvärdering! Och en liten fotoskola, bästa bilden på tomten, svart hundvalp framför gran, valp som springer i snö, ungar som slåss etc etc?

 • Skulle vara kul att höta lite anekdoter från ditt tidigare liv. Det måste ju finnas lite att berätta där, om du vill.
  Skulle vara kul att höra om din apennor också. Jag köpte Faber-Castell som jag är jättenöjd med men det kanske finns ännu bättre.
  Och sen fortsätter jag att hålla tummarna för din mormor.
  Min egen hade oförskämdheten att gå och avlida ett halvår innan hon skulle fylla 90 år. Jag hade verkligen sett fram emot det partyt men det frös inne.
  Blästringsmaskinen, ja vad säger man? ????
  Kramar

 • Tina Johansson says:

  Tips på hur man fotograferar svart valp eller helt enkelt, fota vaken valp… min lille sötnos är mest fotograferad sovande. Sätter jag mig på huk med kameran i högsta hugg kommer han springande till mig, överlycklig 🙂 han är verkligen det sötaste som finns, och jag är inte ett dugg partisk…
  Vi var hos veterinären för vaccination igår. Och när jag satte ner honom på golvet i undersökningsrummet satte han sig perfekt vid min vänstra fot. Veterinärskan frågade skrattande om han redan kunde gå fot <3
  Nu fortsätter jag hålla tummarna för lilla mormor, kanske kan få låtsaslåna henne lite förresten. Jag har varken mamma eller mormor kvar…

 • Tibbarna såklart. Eller nuvarande lurviga pojkar. Måste finnas massor att berätta. Alltid något hundrelaterat när jag får önska.

 • Fortsätter hålla tummarna för mormor! Jag är glad bara du skriver och har inga speciella önskemål.

  Sandblästringsmaskin?! Jo jag vet faktiskt vad det är konstigt nog för min lillebror jobbar på en smidesverkstad där det finns just en sådan. Men i var mans hem?! Svårt att se behovet faktiskt men håller det maken lugn och fin så varför inte? Det är bara inne hos dig man kan läsa om något liknande haha!

 • Skriv om vad man kan göra med en sandblästringsmaskin.

  Och förresten – maken bad mig hälsa och fråga om han får låna den någon gång…

  Och så massor av kramar till både mormor och alla hennes oroliga släktingar.

  • Med blästermaskien kan man göra mindre möbler shabby chic, man kan avrosta verktyg man glömde ute innan vintern, fixa rostiga delar på bilen, hur många förslag vill du ha?? Före detta blästrare 😉

 • Åh – han kommer att blästra av den där traktorsitsen? Eller har den försvunnit??
  Och jag fortsätter så klart att tänka på dig och din mormor.
  Och skriver gör du så strålande utan mina förslag, om inte annat bidrar ju maken med oväntade uppslag 🙂

 • Sämst i klassen på att komma roliga grupparbetenHade en Indisk familj bakom oss med 3 lömska små dvärgar,som;slogs,sparkade på sätena,illtjöt,grät i 6 jävla timmar….Nu 5 timmar till…Så jag tror att jag skolkar idag…Önskar din mormor all lycka inför operationen&många hälsningar till er alla.ps Det är inte Shabby chick att ha en blästringsmaskin i hallen,eller tänkte han att det passar så fint med spetsgardinerna?

 • Hmmm…. Just nu kan jag tycka att det är okej om du inte vill skriva. Men om du VILL skriva men inte kommer på ämnen så skriv om din mormor. Vad ni gjort tillsammans, om du var hos henne som barn, hur hon är och hur du uppfattade henne som liten.
  Vore också kul att få läsa mer om dina resor, som någon föreslog!

  Hoppas du och mormor får en fin stund tillsammans idag, och jag håller tummarna för att hon dels får sin operation imorgon, och för att allt går bra!!
  Kram

 • Igår kom min 94-åriga gammelmormor in på sjukhuset med en bäckenfraktur. Hon har inte ont men lite jobbigt med andningen. Hoppas både hon och din mormor är piggare snart!

  Hundberättelser och bilder funkar alltid. ☺️

 • Håller tummarna för din mormor och hoppas hon snabbt blir bra igen! Sen hade jag en tanke på att du kanske kunde göra en lista med punktmarkeringar på viktiga händelser som påverkat dig genom hela livet! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.