En liten liten uppdatering

Mormor ligger på hjärtintensiven och skall imorgon få pacemaker och på fredag blir hon hemskickad som en helt ny människa. Enligt läkaren.

Halva hjärnan är skitorolig, men inser att hon är på rätt plats och hoppas att natten går bra med tanke på att hennes puls låg på 20 när hon flyttade från vanlig hjärtavdelning till intensiven igår kväll.

Den andra halvan tycker att det är helt otroligt och rätt så fantastiskt att min mormor som snart är 100 år skall få pacemaker. Att ingen tycker att hon är för gammal utan att hon kommer klara det här galant.

Hon är är krutkärring. Det finns inga fysiska fel på henne förutom nu då tydligen att hjärtat faktiskt inte orkar mer. Hon är nazistpedant och städar själv, bor i sin egen lägenhet och har fler åsikter om mer saker än jag har. Vilket är en bedrift i sig.

Igår när ambulansen hämtade henne satte de en nål i handen på henne som ambulanspersonal brukar göra. Det var bara det att blodet rann lite för bra så det rann ner på hennes överkast. Det överkastet har nog aldrig haft en enda fläck någonsin och hon har haft det så länge jag kan minnas.

Trots gårdagens situation hann hon faktiskt bli UPPRÖRD över det och sa idag att de ÅTMINSTONE kunde lagt ett skynke under så hon slapp få fläckar på överkastet. Kunde jag inte ärvt bara en bråkdel av pedanteriet?

Men det går inte att låta bli att fundera vem eller vad som hade ett finger med i spelet här. Vi skulle nämligen inte varit hos henne på middag förrän nästa tisdag. Eftersom min hjärna spelade mig ett spratt och jag trodde att jag hade förberett allt för Stockholmsresan och att jag skulle till frisören den åttonde. Det var ju bara det att jag hade gjort allt utom att boka just frisörtid. Och frisören hade ju såklart inte tid med ett långbesök med så kort varsel så jag fick ju möblera om Stockholm och allt annat, vilket innebar tidigareläggning av mormorjulmiddagen till igår istället för nästa tisdag.

Hade vi inte varit där igår och larmat hade mormor inte överlevt natten.

Går det som läkaren säger kommer hon vara som ny på fredag.

Jag uppskattar verkligen alla hållna tummar och hoppas att ni orkar hålla dem ett par dagar till.

Ewas kommentar igår var helt fantastisk. Att oavsett vad som händer finns mammor och mormödrar alltid kvar. Jag instämmer. Men hoppas få ha kvar mormor i fysisk form ett tag till.

Vi har ju ett hundraårsfirande att planera.

0 thoughts on “En liten liten uppdatering

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.