Från kust till kust

Jag fick ett sms igår kväll, från Husfruen, med lite bilder som fick mig att börja gapskratta. Husfruen och Sanna var på shoppinggalej och när de knatade förbi en Synsambutik gick de in och provade glasögon. Sjukt snygga glasögon dessutom. Spridningen från västkust till östkust gick snabbare än en zombieapokalyps.

12205109_10153241300882634_723162074_n

De funkar ju klockrent på Husfruen och Sannas val var skitsnygga de med. Men larmen kunde ju varit lite mer diskreta eftersom det ser ut som att det hänger en spionkamera anno 1999 på skalmen. Då är det ju bara “trist” att Husfruen faktiskt inte behöver dem eftersom hon har lika bra syn som en hök.

Idag skulle vi åkt till Göteborg för att tömma huset. Nu har det varit än det ena och än det andra som har gjort att vi har skjutit på det dag efter dag sedan i måndags. Men idag var det spikat. Ristat i sten. Bestämt.

Ända till igår.

Han den där som glatt inreder med spetsgardiner har ett till särintresse. Gevär. Jag tycker kanske att det är två intressen som inte riktigt går ihop, men han verkar helt obrydd. Lite som arsenik och gamla spetsar, fast i nytappning. Det betydde såklart att han ställde in dagens avresa eftersom väldigt efterlängtat gevär kom i posten idag efter lång väntan på vapenlicens.

Det var väldigt längesedan jag såg honom kvittra upp tidigt på morgonen för att åka iväg och ha vapenvård och provskjutning. Eller ja, det var inte längesedan jag såg honom ha vapenvård, men det där morgonkvittrandet är så sällsynt att det är utrotningshotat.

För egen del betyder det ännu en dag med hetstänkande inför packning av hus.

Nu har jag haft stresspåslag över den här uppgiften i en vecka. Imorgon är det dags. Inga mer “jag skall bara”. Vi hinner inte med fler “jag skall bara” om vi skall hinna ut ur huset innan de nya ägarna knatar in.

Men ja. Nu vet ni vad jag gör. Jag har ågren över huspackning och maken skjuter lerduvor.

Han är tack och lov alldeles för blödig för att använda samlingen till att skjuta riktiga djur, där går gränsen vid flugsmälla.

0 thoughts on “Från kust till kust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.