Torparliv del 234872893

Torpare med något nödig fru på morgonkvisten. Det vill säga alldeles för tidigt för nattarbetande torpare, men normal tid för torparfrun.

Scen två

Tidigare scen: Toaletten brakade ihop igår, pumpkvarnen slutade helt sonika att funka och det går därmed inte att spola = man får INTE använda toan. Torparfrun är av den sorten som inte ens kan kissa i naturen, att göra nummer två någon annanstans än på en toalett är lika tänkbart som att spänniga dörrvakter kan tugga tuggummi och gå samtidigt.

Interiör: Torparsovrummet där de två gudfruktiga har varsin 90-säng stående i vardera änden av rummet.

Torparfrun står och hoppar, kniper och kvider vid torparmannens sängände med behov att göra både nummer ett och nummer två.

Dialog:

TM (Torparman): (flinar nöjt) Du får gå ut och sätta dig.

TF (Torparfru): (ylar) Övermindödakropp. Jag GÖR det bara inte. Jag GÖÖÖÖÖR det inte. BJÖRNAR skiter i skogen. Det finns VARGAR!

TM: Då får du hålla dig. Så är det bara. (suckar) Det här diskuterade vi faktiskt igår.

TF: Men vad fan är vitsen med att vara gift med en rörmokarunge om han inte kan laga toaletter?

Torparfrun vet mycket väl att torparen KAN laga toaletter och vet allt om rörkrökning. Han vill dock inte pga överdrivet äckelmagad.

TF: Du VET att jag inte ens kan kissa i skogen utan att kissa mig på byxorna. (förtvivlad) Sluuuuta nu, det är inte roligt längre. Det var inte roligt igår heller. Det är på ALLVAR.

TM: (vänder sig nonchalant om i sängen och gäspar) Jamen då får du vänta då. Eller gå ut i skogen. Förresten, du måste ju gå ganska långt, så inte hundarna hittar det. Ta med en spade också.

Ovanstående utspelade sig klockan åtta. Jag kniper fortfarande.

Jag kommer inte att gå ut i skogen med toapapper och spade. Förlåt jag glömde, jag kommer inte att gå på långpromenad i skogen med toapapper och spade.

Har vi inte kommit ganska långt sedan Kristina från Dufvemåla?

Borde det inte finnas en app för sådant här?

0 thoughts on “Torparliv del 234872893

 • Du borde faktiskt gå ut i skogen och lätta på trycket. Det är inte bra att hålla sig för länge. Har ni inget gammalt utedass som går att använda? Lider med dig.

  • Jag kan inte, på riktigt. Men i nästa scen (som antagligen inträffar väldigt snart) kommer jag skrika och slå torparen med något kopparkärl och säga att han får välja mellan att fixa toan hasta pronto eller att jag kissar PÅ honom.

   Det finns, konstigt nog, inget utedass här. Däremot finns det två toaletter inne i huset. Den ena har varit avstängd för renovering i tusen år och den andra är ju numera då trasig. Sen igår.

  • Han gjorde en quickfix av renoveringstoaletten. Som man nu får använda om man spolar manuellt. Den lättnaden. Och det var tydligen BARA att ställa rätt toastolen och ta bort plasten över avloppsröret. KUNDE HAN INTE HA GJORT DET REDAN IGÅR DÅ? *morrar dovt*

   • Det var ju bra att det gick att lösa provisoriskt. Men håller med dig om att man inte går ut i skogen, skulle aldrig hända! Jag åker inte längre med maken på hans släkt semester där det bara finns ett utedass. Första 5 åren tillsammans åkte jag med men fick alltid värsta förstoppningen som alla andra semesterveckor gick åt för att åtgärda. Nä nu stannar jag hemma och jobbar hellre än att utstå toalettortyr!

    • Fniss. Du låter som jag. Fast jag får omvänd semestermage av att bara inte vara hemma på MIN toa med mina rutiner. Det är ju tortyr med utedass, än mer att behöva gå ut i skogen. Finns inte en janne.

 • Du är för rolig haha.sitter på cafe så detta va ju prrrekeft läsning nu.gott att höra att det nu finns en nödlösning på torpet.iiinte för att vara nyfiken(…)men nu ska vi se hur lång tid det tar för den händiga att fixa detta.men det är nog svårt att slita sig från lingongardinen*har full förståelse*stor kram

  • Instämmer! Offentliga toaletter går fetbort. Eller ja, kissa kan jag göra. Till nöds. Men helst inte. Vilket skapar enorma problem på långflygningar.

   • långflygningar är pest!! iaf om man är kissnödig, något annat är överhuvudtaget inte att tänka på.
    Det är då jag kliver upp två timmar innan jag behöver bara för att klara av toabesöken innan flyget 😀

 • Haha! Du vet att en normal människa hade åkt hem va?
  Har inte riktigt kommet underfund med vart torpet är men såå långt från staden kan det väl inte vara? Och det är ju fruarna ikväll!

  Kom heeeeem…vi börjar oooooom igen!! 😀 (nybajsade och klara!)

  • Jag vääääägrar åka hem. Här finns ju allt utom just toalett. Kanal tre finns också, så det går finfint att kolla här.

   Avståndet är subjektivt. Är man van vid att bo en spottloska från Park så är det ju långt, men i verkligheten är det typ en halvmil in i skogen från Skee. Det var längre från förorten i Gbg in till stan, men det här känns längre. Subjektivt var det ja 😉

 • En annan är ju i princip uppvuxen i ett utedass så jag har inga problem med vare sig såna eller skogen. 😉

  Tur iaf att det löste sig, för det är inte roligt att inte kunna gå när man måste!

 • Va, vad är det för fel med att bajsa eller kissa i det fria?? Om inte vargarna anfaller när du är på promenad så lär de inte göra det när du hukar i en buske heller. Så, ut med dig nästa gång, bara!

 • Ha ha

  Min mage hade aldrig fixat o knipa, för när jag väl blir nördig så är det oftast akut

  Sist var jag på väg till jobbet och fick knipa satan i bilen och sen försöka gå 100 m till ingången och närmsta toa var inte lätt men gick precis,

  Så, jag e tvungen till o ta skog lr offentlig toa när det blir akut om det inte finns en vanlig toa i närheten

 • Vad olika det kan va! Jag ‘samlar’ på vackra platser att kissa ute på och gör tusen ggr hellre nr 2 ute än på sunkig toalett.

  Ut i skogen, ta m papper o spade och ta av trosor och byxor om du är rädd att kissa på kläderna!

  Kom just på att för massa år sen, på Filippinerna, var jag i en by utan toalett. Dom hade ett fält… Dock var vi bara där ett knappt dygn.

  • Är det sant? Men du, jag lekte ju faktiskt med tanken att gå ut i skogen imorse när det var som värst, men det var ju SVINKALLT ute. Att ta av sig alla kläder på sommaren är ju en sak, men på hösten/vintern? Extra bonus om det skulle råka komma en älgjägare eller svampplockare och så sitter en naken tant i skogen och skiter. 😉

   Näe, jag klarar verkligen inte det längre. Jag har gjort de där åren med att luffa runt och inte veta när man hittar varken toa eller säng. Jag är fånigt bekväm numera.

  • Kom också på att jag var kriskissenödig när vi kom iland efter en paddling, paddlingen hade varat i några dagar så att kissa i skogen var norm. Nu kom vi iland i utkanten av ett samhälle med äcklig bajamaja/dass (dom har jag mycket svårt för!!!). Så jag gick in i skogsdunge, hittade ingen bra plats men tänker att sannolikheten att det kommer någon är minimal… I mitt kissenödig tillstånd missade jag att jag satte mig precis vid stig. Kul att det kom man med hund o jag var så nödig att jag inte kunde knipa och han nog inte fattade utan stannade.. Jaja, jag skämdes rätt rejält o skrattade samtidigt gott efteråt.

   • Hahahahahaaa! Jamen du ser? Vådan av att kissa i det fria. Jag dör av skratt.

    Det slog mig just att det enda stället jag faktiskt kan kissa på ute är i vattnet. Synd bara att det ofta är så nedrans kallt i havet bara. Eller ja, man kan ju göra det varmare förstås 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.