Tävling!? Och alltså, det här med att måla?

Jag glömde ju helt bort att vi skulle prata om den där eventuella tävlingen igår, som jag först skulle rådfråga om. Tappade fokus och hade siktet helt inställt på att inte gå BA-NA-NAS på målarboken. Alltså, vi kan väl prata om hur många streck jag gjorde en annan dag? Inte idag. Eller kanske senare?

Vad är det jag inte fattar, det är ju sjukt avslappnande att handarbeta och att rita på frihand. Det borde ju rimligtvis vara ännu mer avslappnande att sitta och fylla i färdigritade kluttar i en målarbok? Barn är ju inte frustrerade, barn blir ju tysta och lugna när de får målarbok?

Sedan har de visserligen lite större yta att röra sig på och bryr sig inte lika mycket om när de målar över konturerna.

Det klarar inte jag riktigt att se. När man sitter bredvid och barnet tar en krita och målar samma färg på en hel sida och DÄRTILL inte håller sig innanför den yttre konturen ens. Att sam-rita med ett barn i samma målarbok och på samma sida går tvärbort. Det ger mig stresspåslag.

Med det sagt kan jag ju tala om vad jag faktiskt gjorde igår istället för att hitta siffror (eftersomdethöllpåattgöramiggalen).

Det här.

IMG_7972

Det såg skitenkelt ut, men tog hur lång tid som helst. Särskilt när jag drabbades av något slags tvångsbeteende och absolut inte kunde ha samma färg på ögon, mun, stjärnor och prickar i ansiktet på något av de olika ansiktena. Allt skulle tvunget följa ett mönster som bara finns i huvudet på mig. Om stjärnorna är gula måste båge 1 vara gul med. Och så vidare. Ni hajar. Jag försvårade något som egentligen skall vara busenkelt för att är dum i huvudet. Jag kan inte vara ensam om det här beteendet som jag inte ens visste att jag hade förrän igår?

För det står ju inte i några instruktioner att man måste följa regler. Man får säkert måla hur man vill och garanterat även utanför konturerna, men det vill jag helst inte tänka på.

Det var lite meditativt trots maniskt mönsterhittande och idag har jag jäkligt ont i pennhållartummen.

Är det här Mandala?

Så var det ju det här med rådfrågan också. Och om jag skall ha tävling eller vad jag skall göra. Jag vet i alla fall vad jag vill göra.

Jag har ju börjat rensa rätt ordentligt eftersom huset i Göteborg är sålt. Det skall vi inte lägga för mycket vikt vid för då kanske jag börjar gråta. Jag har haft mitt hus sedan jag var 24 år. Det har varit med om allt. Men till slut insåg jag att det var total idioti att ha kvar ett älsklingshus som faktiskt står tomt, vi har boenden så det räcker. Valet föll på att sälja det till min kusin med familj och en klausul i mitt hemliga kontrakt som de inte sett än är att jag har rätt att nostalgisova där när andan faller på. Det hade ju inte funkat om jag hade sålt till en okänding.

I alla fall. Det var ju det där med utrensningen. Huset är ju inte rensat så allt behöver rensas för att få plats med husets saker. Det är mycket sortering för närvarande, vissa saker går till tippen och andra går till skänka bort-ställen, men vissa saker funkar liksom inte på endera ställe. Som den här Gucciväskan som inte är använd alls. Eftersom jag inte ens ville ha väskan. En ex-kompis köpte den på eget bevåg för ett antal år sedan när det egentligen var en helt annan väska jag ville ha, men den är betald och jag har kvittot kvar och den kostade runt 7000 spänn. Orimligt mycket för en tygväska med lite läderdetaljer tycker jag.

Först måste jag ju fråga om det ens finns någon hugad som läser här? Som faktiskt gillar väskan?

IMG_7968

Liten hund ingår inte. Han undrar mest bara varför jag hänger väskor på stängda dörrar.

Och så tycker han faktiskt att jag skall öppna dörren igen så han kan gå in och lägga sig.

IMG_7970

Mina tankar är dessa; om jag sätter upp en auktion på Tradera med utropspris på en krona och så får “vinnaren” betala vad det nu blir för slutsumma på väskan och jag skänker hela det beloppet till vinnarens val av behjärtansvärt ändamål?

Eller finns det något annat man kan göra som är roligare?

0 thoughts on “Tävling!? Och alltså, det här med att måla?

 • Vet ej vad mandala är

  Men håller med det hör med att rita med barn, bättre när man får måla själv, så jag föll oxå för den här nya flugan och köpte mig pennor & målarböcker till mig själv häromdagen när jag var i Ullared. Köpte även en uppsättning till kusin sim fyller år snart och som är en riktig pysselmänniska så hon gillar nog dessa målar böcker om hon inte redan köpt

  Tycker din idé med väskan är bra 🙂

 • Tyvärr förstår jag dig fullkomligt med det där med färger och mönster så därför ritar jag alltid på frihand. Jag skulle få frispel. Men det blir faktiskt läckert det du gjort hittills.
  Och väskan ja, en del av mig tycker att det är en superbra ide medan den andra skriker; GE MIG! VILL HA! 😉

  • Jamen jag la ju ut den för att kolla i bloggen om det fanns intressenter och om vi kunde göra något kul här, eller om man måste blanda in Tradera? Oavsett kommer ju eventuella pengar gå till valfritt ändamål liksom.

   Och JA. Mycket mer fridfullt att rita på frihand. Jag saknar min ritplatta och måste skärpa mig och skicka in den. Jävla glappsladd. 🙂

 • Jag får lite ångest varje gång jag börjar måla. För inte nog att man ska hålla sig innanför strecken man ska ju helst göra skuggor osv. Fina färger och få en bra blandning….. jo jag försöker nog med en annan målarbok än den jag började med…

  Väskan är skitsnygg men med sån prislapp hade jag aldrig vågat att använda den….. tycker 2500 är dyrt nog att förstöra. (Detta kommer av att ha köpt äkta Prada – för nästan sammma summa som det betalades för denna väska – och så var den sönder inom 3 veckor! Blir fortfarande sut när jag tänker på det.)

  • HUR kan en väska gå sönder efter tre veckor? Vad hände? Då hade jag med blivit sur, jag använder ju samma väska jämt och är inte överdrivet snäll mot väskor, men jag tror inte någon har gått sönder, oavsett prislapp?

   • Gör inte de jag brukar köpa för några hundra heller I Borgholm. Jag flog mycket under denna period. Så den kan ha gått sönder tidigare men botten var helt avskavd på lädret. Såg ut som en rejält fjällig rygg efter för mycket solbränna……

    Brukar ha mina väskor I något år sedan sliter mamma, syster eller dotter på dem några år. Och då kostar de max 400 kr…

    • Jag har två väskor jag skiftar mellan. Den som hängt med nu varje dag är LV-väskan och med tanke på att jag fyller den med zombieapokalypsgrejor så väger den säkert två kilo och släpas överallt. Nu har jag bytt till den andra svarta läderväskan jag hade innan, vanligt läder. Är det bara läder och ordentliga handtag brukar de ju hålla i en evighet. Du måste fått ett måndagsexemplar, så himla ledsamt. Jag tycker det är svårt att hitta väskor och vägrar hålla på att byta stup i kvarten. Två stycken är max, då kan man skoja till vartannat år och byta.

     • En låda med väskor + 3 som star ovanpå skåp för de är snygga. Fast när min låda är full så är det antingen köpstopp som gäller eller så får jag ge bort. Byter med jämna mellanrum emellan dem samt efter vad jag ska göra.

      Tjänsterresor kräver ju en del och vanligt springa till jobbet annat……

 • Tina Johansson says:

  Jag hade absolut kunnat tänka mig den väskan, det får nog plats en liten lurvig valp däri – åtminstone ett litet tag 😉 Om man nu får bära små valpar i en Gucciväska – alltid hade det ju retat någon!! Däremot hade jag aldrig gett så mycket pengar för en väska – jag är ju student gudbevars…
  Skämt åsido! Det hade varit vansinnigt roligt att ha en sådan exklusiv väska, det har aldrig funnits i min värld att ta mig råd att köpa en sådan, jag skaffade barn som ganska ung, och de är sparbössor utan ekonomisk avkastning kan jag säga, däremot får man ju mycket annat såklart…
  Men mitt samvete säger nog att det rätta hade varit att sälja och skänka pengarna…

 • vi brukar ha en hög med målarböcker för vuxna som är till salu i butiken på jobbet 🙂
  Fast än har jag inte fastnat för det ….
  Jag är nog mer för att lägga pussel är jag rädd.
  Väskan är way out of my league… Den dyraste jag har är en desigualväska för typ 600 🙂

 • Eftersom jag inte kan ett skit om märken så hade jag inte fattat att den här väskan var dyr. För mig ser den ut som något de slänger med när jag handlat på Ellos. Och som jag hade lämnat vidare utan att ta ur plasten. Så simpel är jag. Men var och en får bli salig för sig själv 🙂

  • Personligen är jag inte mycket för dyra saker med stora loggor heller. Men jag betalar gladeligen för kvalitet. Min andra väska som jag har och byter med finns det inte en människa som kan se om den kostade 100 spänn eller 20.000 eftersom loggan är en relief i skinnet som inte är större än fontstorlek 10 typ. Man vet inte om det står “Ullared” eller “något dyrt”. Det är mer min grej. Men ibland råkar ju märke och kvalitet sammanfalla, då kan jag leva med det.

   Den här väskan valde jag ju inte själv, den inköptes ju för mina pengar utan att jag blev tillfrågad och jag använder den ju inte. Då är det ju bättre att den hamnar hos någon som har vett att uppskatta den tänker jag. Och det är säkert bra kvalitet även om det står Gucci över hela väskan 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.