Slapparlördag

För mig i alla fall. Maken ägnar lördagen åt att jobba som fastighetsskötare, det ingår i hyresvärdskapet. Tack och lov ingår inga tunga uppgifter i min del, jag bär inget som är tyngre än möjligen en pärm. Jag skulle ju kunna drabbas av en bruten nagel, det förstår ju vem som helst att det inte går an.

Maken har påbörjat Operation Renovering av en hyresgästs 50 år gamla toalett.

IMG_7964

En bra hyresgäst är en hyresgäst som lägger ledig helg på att hjälpa till med toalettrenoveringen. Åtminstone förarbetet med att knacka loss gamla väggar och tak som suttit där sedan bronsåldern.

Jag förstår mig fortfarande inte på de som tror att det är guld och gröna skogar att ha hyresfastighet. Det är det inte. Det är ett skitjobb och det är skitjobbigt och årsvinsten är lägre än en sjuksyrras månadslön.

Själv vaknade jag under en hög med hundar.

IMG_7960

Precis som man skall vakna en grå lördag eftersom alla dagar som börjar med en lurvhög per automatik blir mycket mindre grå.

De var åtminstone snälla nog att ge mig ett litet hål för näsan så jag fick andrum.

IMG_7962

Det är omtanke minsann.

Och väldigt mysigt. Oslagbart faktiskt.

Idag skall jag göra inget alls. Bara njuta av dagen och testa något jag aldrig gjort tidigare.

Det sägs att det skall vara meditativt att måla i målarböcker, vilket föranledde ett besök till bokhandeln där jag chockades av det enorma utbudet av vuxenmålarböcker. Jag valde en bok där man skall dra streck mellan siffror och utkomsten skall bli … något? Ni vet en sådan där teckning som finns i barnböcker, draw by numbers?

kanin

Återstår att se exakt hur meditativt det är när det är tusen siffror istället för typ tio. För min bok ser ut så här.

IMG_7967

Jag har en föraning om att den där meditativa delen kanske inte kommer stämma helt eftersom det ser ut som om det är lika många siffror som det finns stjärnor i vintergatan och att boken därmed kommer hamna sönderriven i soptunnan.

Men planen är zen och mindfulness. Det är MIN plan.

ATT JAG SEDAN KANSKE INTE HAR TÅLAMOD TILLRÄCKLIGT BEHÖVER NI VÄL INTE DÖMA MIG FÖR?

Aaaaooooommmmm!

Någon som vill sätta en spänn på hur många siffror jag klarar innan jag får ett bryt?

0 thoughts on “Slapparlördag

 • Alltså med tanke på hur lång tid det tog att hitta nummer 2 så har ni en enorm tilltro till mig. Mycket högre än jag själv har 😉

 • Du,det där kallar jag INTE pulssänkande&mindfulness!hade aldrig köpt något sånt ritblock(om jag inte skulle använda det att tända brasan med….)ser fram emot resultatet

 • LIka många som jag kommer att färglägga hela bilder? Jag har under 4 veckors tid gjort en halv bild. Inget slutdatum satt…….

  (Det är f-n inte mindfulness, fasiken vad stressande och petit det är!)

 • Gillar du sånt så låt mig tipsa om Recolor, en målarapp för vuxna (funkar dock bra för barn med). Finns många fler appar dessutom.

  Den där med siffror såg ju lite kul ut, hur långt har du kommit ;-P

 • O jisses, det där hade höjt mitt blodtryck. Det ska finnas ngt som heter Mandalamönster som ska vara meditativt att hålla på med. Ledsen att jag inte kan vara mer specifik men googla och se vad du hittar.

 • Jag höll på att skriva 346, trots att väl svaret borde vara 42! 😉

  Jag ska gå på Syfestival i dag, klappa garn, träffa vänner och andra likasinnade, och om det blir för trångt och mycket folk så sätter jag mig bara och stickar i ett hörn och tittar på alla andra.

 • Åh vad jag känner igen mig, gällande husen. Jag och min sambo äger en hyresfastighet, mycket skrik för lite ull. Dessutom ärvde jag förra året mitt föräldrahem. Där ska jag rensa ut 47 års hamstrande, inklusive alla mina gamla skol-, leksaker, min brors alla skol- och leksaker. De av min brors saker som mamma o jag paniksparade efter hans död för tre år sedan. Samtliga gamla/trasiga elektriska apparater som någonsin funnits i huset. Handarbetsmaterial som skulle kunna starta en affär m.m. m.m. Tyvärr har jag även ärvt hamstergenen vilket betyder att beslutsprocessen för vad som ska slängas tar lååång tid. Puh, nu måste jag slita mig från soffan och åka och rensa lite.

  • Rensade du? Jag har svår ångest. Nästa vecka skall spenderas i huset och rensas under en vecka för att sedan tömmas helt.

   När det gäller hyresgäster. Jag hatar dem. I smyg sådär. Utom de bra, de hatar jag inte 😉

   • Hmm, typ . Jag rensade i trädgården. Mycket lättare att bestämma att vissna blommor ska slängas. Har sjukt ont i ryggen, rumpan och baksidan av låren idag. Böj för all del inte på knäna, Katja, när du spenderar ca 4 timmar med att klippa ner blommor. Men något träningspass behövs inte idag. Inte för att jag hade tänkt träna, men ändå

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.