Äntligen fredag

För att vara skräckslagen när det handlar om tandläkare har jag slagit något slags personligt rekord den här veckan. Ytterligare ett rekord är minimalt gnäll på bloggen, för att vara mig. Jag tänkte ta igen det nu, eller bara berätta hur veckan har varit och att jag är jätteglad över att det är fredag.

Tanden rök ju i måndags och det gjorde ju okontrollerat ont efteråt. Inte så konstigt kanske, men i min värld överdrivet ont. På riktigt. Jag ringde till tandläkaren och ylade om smärta på måndag eftermiddag, efter en natt utan sömn ringde jag även och ylade (lite högre den här gången) om smärta tisdag morgon och fick till svar att ge det lite tid till. Jag gav det till igår och då ylade jag ännu högre, så jag fick komma igår eftermiddag för en efterkoll.

Det röntgades, det pillades och konstaterades saker. Jag lyssnade inte så noga pga panisk skräck. Men det slutade med att de spolade rent och tillverkades något slags förband indränkt i olika salvor som jag skulle trycka ihop med tänderna en halvtimma efter att ha blivit släppt på fri fot efter tortyrkammare. Återbesök idag och processen upprepades, salva, bita, frisläppt.

Jag har alltså varit hos tandläkaren fyra gånger på en vecka. Det är rekord.

Jag skulle drista mig till att påstå att jag borde få OS-guld i tandläkarbesöksmod efter den här veckan och att det absolut borde vara en gren i det gamla grekiska påfundet. Om gång räknas som en sport så borde tandläkarspring vara en självklar gren.

I själva verket fick jag inte ens ett bokmärke. Men jag fick glada tillrop och komplimanger från både tandsköterska och tandläkare om hur fantastiskt duktig jag har varit som har vågat mig dit så många gånger. Alltid något antar jag, komplimanger är ju inte fy skam.

Om man ser veckan som en helhet har den dock varit bra. Jag har fikat med Hondjuret (med dotter), lekt minion (mitt namn är såklart inte Kevin, det är ju KeVic givetvis, hur bra?), kollat SHF och varit i Göteborg och uträttat saker. Mer detaljer om det senare, imorgon skall vi prata om en tävling som jag tror att ni kommer gilla, men jag behöver er input först. Imorgon som sagt.

Nu till det viktigaste.

Kvällen avslutades med att jag fick ett mail angående beställda ringar från namnsmycken.com (tack för tipset Tina). Jag har spanat på ringar därifrån sedan i början av sommaren och bestämde mig för vad jag ville ha i slutet av förra veckan och har stött och blött utformning tillsammans med Amanda som äger firman och gör alla smycken.

Vilken hejdundrande avslutning på en halvrutten vecka när jag nyss fick ett mail med en bild på en av mina färdiga ringar.

Den är så fin att jag blir alldeles lycklig och jag längtar ihjäl mig till nästa vecka när leveransen av den, och det andra jag beställde förhoppningsvis dyker upp. Jag vill ha den här NU. Den är så rasande cool att jag glömmer tandvärken.

Att jag älskar ringar kommer ju inte som någon överraskning. Men den här är speciell. Verkligen speciell. Den är inte bara snygg, Amanda har även hamrat in ett av mina absoluta favoritcitat enligt önskemål.

 

“Don’t mistake my kindness for weakness. I am kind to everyone, but when someone is unkind to me, weak is not what you are going to remember about me.”

FullSizeRender

Vilken höjdarfredag det blev.

Sådana här saker gör mig riktigt glad.

Nu längtar jag till nästa vecka, vilket känns lite smått korkat när det ligger en helg framför fötterna på mig, men jag längtar verkligen efter det här paketet med ringarna i. Resten av beställningen består av ett set med tre ringar med orden “tro, hopp och kärlek”. Ett ord på varje ring alltså. På varje ring sitter ett hänge som hör ihop med ordet, ett kors för tro, ett ankare för kärlek och ett hjärta för kärlek.

Och givetvis något för de viktigaste männen i mitt liv. Två knogringar med lurvskallarnas namn på. Men de sistnämnda ringarna har jag inte sett än och det gör ju beställningen ännu mer spännande att vänta på.

Makens namn fick inte vara med den här gången.

Det räcker så bra att det står på insidan av vigselringen väl?

Jösses så barnsligt förväntansfull och glad jag är. Det känns som rena rama julafton.

Ha en riktigt fin fredagkväll, det som är kvar av den, det skall jag ha för jag är jätteglad.

(Ps. Inlägget är INTE sponsrat, som vanligt. Men det är bäst att jag påpekar det. Är det någon som borde sponsra mig så är det ju Ben & Jerry, men de har ju inte fattat grejen alls. Vilket storleken på min rumpa är tacksam för i smyg. Det kunde varit värre.)

0 thoughts on “Äntligen fredag

 • Wow! Skitsnygg! Jag väntar med spänning på resten av ringarna! Sen måste jag säga att du har varit jäkligt bra som har klarat tandis fyra gånger på en vecka! Vete fan om jag hade fixat det :-/

  • Visst är den snorsnygg? Och jag vill också se hur de andra ser ut, de är specialpåhittade så det skall bli skitspännande.

   Jag vill aldrig någonsin mer gå till tandläkaren så många gånger. Aaaaaldrig. Det här var veckans räddning. Fy för den lede!

   • Är med impad över att fixat det 4 ggr på en vecka, själv har jag inte fixat det 1 gång ens på flera år, trots att jag har bitit av en hörnbit på tanden för x-antal årsen som jag inte ens minns när det var, mer än att det var en en lakrits/ hallon döskalle godis som var boven i dramat . Men får ju ångest över att bara tänka tanken över att beställa tid hos käftis

    • De skallarna som är så goda! Och ja, ångest är ordet. Samtidigt som man har ångest för att man inte gör något åt det. Det går inte att vinna om man inte har tänder som aldrig får hål. Suck.

 • Tina Johansson says:

  Usch och fy för tandläkare… eller tandläkarbesök. Själv har jag lagt så rasande mycket pengar under året så nu kostade den årliga undersökningen 197 kronor. Så jag passade på att byta ut en skitgammal lagning nu i veckan. Skulle nog aldrig gjort det, för jag har tappat en flisa från den tanden idag. Det känns ju som ett enormt stort hål, men det är nog bara tungans vanliga förmåga att överdriva tror jag. Hur som helst. Det blir ju fler besök. Och jag misstänker att han kommer föreslå rotfyllning och krona… ja vad är en bal på slottet…
  Nu till ringen!! Supersnygg, och vilket citat!! Jag har sneglat på den modellen ett tag! Ska bli spännande att se de andra ringarna, visst är Amanda supertrevlig!!
  Ps. Måste nog skicka ytterligare ett mail till dig. Med bild på en liten lurv! Tror jag dör, 3 veckor till innan han kan hämtas!! SOM jag längtar!

  • Alltså det känns ju lagom kul? När du varit duktig och så går det åt pipsvängen ändå. Vi kanske skall byta hela garnityret mot plastgaddar.

   Och jatack. Mer lurvar. Hur långsamt kan tiden gå egentligen?

   Det är tack vare dig jag snart har ringen. Lycka i en liten ask. Tack 🙂

   • Tina Johansson says:

    Så lite så 🙂 det är roligt när man kan hjälpa duktiga och trevliga människor tycker jag!
    Amanda har dessutom supersevice, ett av mina armband gick sönder häromdagen, då är det bara att skicka tillbaka, så lagar hon och putsar upp smycket!

 • Jag var hos tandis för nån vecka sedan, trodde det var en vanlig kontroll, men nej vi hade ju satt upp tid för plombbyte >.<
  Då jag endå var där och jag har två tänder med amalgam bredvid varandra så lät jag honom byta båda, snyggare så.
  Det jag inte tänkte på var min whiplash och vridningen på huvudet i nästan två timmar och samtidigt gapa….
  Som tur var skulle jag träffa snyggsonen på kvällen och han är även massör förutom PT då. Så han använde en timme av vår tid ihop att massera
  ömma moderns nacke och skuldror. (han vägde nästa 6 kilo när han föddes så det kan han gott göra)

  • Hahahaha! Förlåt, jag skrattar inte åt ontet, men HUR länge skall stackars sonen få leva med sin födelsevikt? Det är ju hur roligt som helst.

   Hade jag kommit till tandläkaren i tron att det var vanlig kontroll och det istället var plombbyte så hade jag antagligen vänt i dörren, du är ju åtminstone modig.

   • Han får leva med det så läge jag lever, för jag känner det varje gång jag, ja du vet, har umgänge med husmaken. Man kan kalla det dåligt sömnad om man säger så 🙁

    Och det där med att vända i dörren, det kostar ju skjortan och jag köper heller en burberryscaf för de pengarna, eller ja just det ja gjorde ju det i dag 😀

 • Jag var hos tandhygienisten i torsdags och tänkte på vilken skillnad det är att gå dit och gapa när man vet att det inte är någon som ev ska borra så att det dånar i hela skallen på en. Ljudet av borren är nog det värsta med sådana ställen. Jag har också kommit långt med att få ner min tandläkarskräck, men att ta sig dit fyra gånger på en vecka … jag hade nog behövt vilohem eller lyxhotellssemester i en månad efteråt! Så nu vet du vad du är värd!

  Snygg ring och bra citat! Jag ser fram emot de andra du har beställt också (men ankaret symboliserar hopp, inte kärlek 😉 ), fast frågan är hur många ringar du kan ha på en gång, eller måste du välja bort någon? Har ingen koll på om du alltid har samma eller om du byter ringar.

  • Jamen ja! Visst är det? Vet man att man “bara” skall till tandhygienisten behöver man ju inte regrediera till fem år utan vara normal.

   Mina “grundringar” är alltid samma, de har jag på mig dygnet runt, året runt. Men det finns plats att lägga till ett par andra och då kan man byta lite mellan dem. Jag vet inte ens om jag får av mig mina “vardagsringar”, jag har inte provat på hur länge som helst. Och jag skall nog inte göra det nu heller.

 • Ojoj :/ Hoppas det blir bra nu då.

  Jag har 3 tandisbesök inbokade. Blää :/
  Iofs en lagning som ska fixas och sen är det två hygenistbesök. Där det ska rensas tandsten… Uuurrk…

  • Att fixa en lagning är ju i alla fall okay 🙂

   Och näe, nu skall jag börja om. I november är det dags för undersökning och sedan börjar lagandet igen. Mina tänder är hopplösa, jag har för tätt mellan tänderna och där får jag alltid hål. Jag räknar med att behöva laga minst tio den här omgången. Bara jag SLIPPER dra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.