Det här verkar vara årlig företeelse

Och inte en så HIMLA trevlig årlig företeelse alls.

Jag var tyst igår. Jättetyst. Eftersom jag började dagen med att dumpa en halv kindtand i min limpmacka. Det gjorde mig lite gramse, för att uttrycka känslan på ett milt och fint sätt som passar min personlighet.

Egentligen skulle jag kört svärfar till Stora Sjukhuset på återbesök medan maken gick till tandläkaren, men vi fick göra en switcheroo. Jag fick knycka makens tandläkartid och han fick köra sjukhusrundan istället. Det funkade fint för alla inblandade, inklusive tandläkaren som jag bad så snällt.

När jag kom dit visade det sig att jag var där 30 oktober förra året pga annan avbiten kindtand. Då kan man börja undra faktiskt?

Mina kindtänder tycker lika illa om hösten som jag gör och begår därmed harakiri i oktober.

En jävla dålig tradition tycker jag.

Det betyder alltså att jag regredierade från 45 år till fem år och grät lite hos tandläkaren. Först för att jag var rädd och sedan för att han var så snäll så snäll och fantastiskt mjuk i handlaget. Jag har aldrig varit hos en tandläkare någonsin som inte sliter i munnen och stoppar in en hel hoper saker som vanligtvis inte skall vara där. Händer, sugmojänger, tamponger och så sköterskans prylar och händer på det. Den här tandläkaren stoppade inte in något alls. Möjligen fingertopparna. Och röntgenplåtarna såklart. Han skrek inte på mig en enda gång att jag skulle gapa mer och han bände inte i något alls. SÅ skall det alltså vara att gå till tandläkaren? Nu förstår jag varför folk kanske inte har tandläkarskräck. Om man får börja hos någon som den här killen?

I alla fall. Tanden i limpmackan var död. Stendöd. Så den skall dras. Men eftersom det var tre lagningar i framtänderna som hade börjat kapitulera valde han att ta dem igår och så drar vi döda tanden på måndag. Istället för att göra tvärtom och dra tand igår och laga lagningar på måndag. Jag tror att det var ett klokt beslut. Man är nog mer sugen på att dra en tand efter att “bara” ha lagat tre dagar tidigare än man är på att laga tre tänder när man har dragit en tre dagar tidigare. Det känns rimligt i min hjärna åtminstone.

Nu är jag 2200 kronor fattigare. Eftersom det kostar att gå på tortyrinstitut. Men glad över att ha överlevt ett besök och att numera ha ett bländande gulvitt leende (nej, jag har inte Hollywoodfärgade tänder).

Dagen fortsatte som femåring. Jag klev liksom inte ur stadiet alls. Så länge hela näsan och kindbenen fortfarande var bedövade bestämde jag mig för att fortsätta vara bäbis och kvällen spenderades i horisontalläge med att titta på de här gula killarna.

IMG_7885

Det var roligt. Skitroligt faktiskt. Jag vill lära mig deras språk som verkar vara en mishmash av franska, spanska, italienska och lite engelska. Eller? Det är i alla fall skitroligt att säga BA-NA-NA.

Och så tröstköpte jag ett par UGGs. Eller ja. Tröstköpte gjorde jag inte, det var faktiskt ett högst planerat köp. Större delen av vintern går jag ju i just UGGs eftersom jag hatar strumpor. Har man UGGs behöver man inte strumpor, win-win.

Nu tänker jag visa er hur de ser ut när de är alldeles nya. Eftersom Liten ääääälskar att bära på lurviga skor och har dreglat ner alla mina gamla UGGs.

Han biter alltså aldrig någonsin i dem, men han bär dem över lästen vilket innebär att de gamla varianterna är ordentligt impregnerade av hunddreggel på framsidan och därmed har en helt annan färg och yta än resten av skon. De gamla har ingen mjuk utsida längre, bara insida.

Så här ser de nya ut nu.

IMG_7891

IMG_7890

Fantastiskt fina och givetvis i samma färg som en av mina luddjackor (genomtänkt givetvis).

Jag återkommer när han har listat ut hur han skall få tag i de nya, som jag ett tag framöver tänker komma ihåg att gömma i stängd garderob.

Om någon mot all förmodan verkligen vill se hur ett par omkringburna faktiskt ser ut får ni säga till. Jag kan dedikera ett helt inlägg till hundburna skor, inga problem.

// Scarlet Overkill

0 thoughts on “Det här verkar vara årlig företeelse

 • Alltså… Jag är jätteglad för din skull. Verkligen! Det verkar inte som att vi har samma tandläkare dock!
  Jag var nämligen hos tandläkaren i tisdags. Akut. Ont som fan. Skulle dra en tand. Eller ja, få penicillin trodde jag.
  Det kommer ett blogginlägg om skiten – men jag kan säga som såhär – Den 4:e bedövningssprutan exploderade i munnen på mig. Trodde det inte var möjligt! HUR är det möjligt?
  Jag hatar tandläkare. Och förstår mycket väl att folk har tandläkarskräck!
  Är du säker på att du inte var drogad? Att det bara Verkade vara en bra grej?? :O

  Lycka till på måndag med “döingen”!

  • Folktandvården går jag hos. Du kanske skulle ta min? Han var så snäll att man nästan inte behövde vara rädd, helt sant. Jag är verkligen sjukligt rädd för tandläkaren.

 • Eftersom min älskade grandis Stilton somnade in 1/10 får du gärna lägga upp bilder, klipp, inlägg på dina vovvar typ var 10e minut. Allra helst i dag när jag är parkerad i soffan med bihålsinflammation, halsont och som en liten bonus en utdragen tand och en provisorisk brygga.

  • Fy så ledsamt, jag beklagar verkligen. Det finns inget värre än när våra älskade fyrbeningar knatar över Regnbågsbron. Det finns liksom inga ord för det, så du får en bloggpuss från en av pälsmonstren här istället.

   Bloggpuss

   Och krya på dig. Kram!

 • Grattis till bra tamdläkare, det är guld värt
  Jag ser fram emot mååånga hundrelaterade inlägg…som hundägare kan jag liksom inte få nog av sådana

  • Ja det är det 🙂 Och jösses, jag skulle kunna fylla en helt egen blogg med bara hundar. Hur de ser ut när de sover, äter, skiter och knycker saker. Men då skulle de ledsna på mig. De har redan ledsnat (på riktigt), Stor flyr när han ser kameran för han vet att jag kommer krääääva massa jobbiga stillasittningar och sådant. Om jag inte fotar honom i smyg då förstås.

 • SÅ bra med en “snäll”tandläkare(vettskrämd sen liten;tack som fan folktandvården)Otroligt att dina hundar inte biter sönder något,här har vi gossedjurs massakern 2,0 varje dag,fick ett tips;köp billiga fleece filtar på Rusta,Jula,ÖB whatever….klipp isär i remsor och fläta,skitbra”kamp/drag”leksaker.Gärna lite mer”dagens”hund

  • Samma här. Hade riktigt elak plågis.

   Och ja, helt sant. Den store biter inte i något och den lille bär bara omkring på saker hela tiden. Däremot biter han ju sönder saker när han är ensam hemma för att han tycker att den store är så HIMLA trist som inte vill göra något, men aldrig skor. Bara glasögon och andra dyra saker. Därav tapetserandet med kompostgaller. Prisad vare Gud för kompostgaller.

   • Ja,halleluja för kompostgaller/masonitskivor/whatever för att inte hemmet förstört när “domsmåälskadelivenärsmå”I dag ryckte han fan upp mina nyplanterade Ljung,kål,tuja +busk planteringar.Vad Har Jag Gjort För Fel?

 • Bra med en snäll tandläkare! Jag gick hos en hemsk, finsk kvinna när jag var liten som fick mig att hata tandläkare tills jag var närmare 30. Nu går jag hos en tandläkare som är sådär (inte elak, men ingen vidare social kompetens), men tandsköterskorna som jobbar där är underbara så de väger upp det hela.

  Vi kollade också på Minionerna igår, sååå söta! Jag har inte sett Dumma mej-filmerna, men jag måste nog göra det nu. ☺️

  • Åh. Du måste se Dumma Mej. Även om det faktiskt gick att se Minionerna utan att ha sett dem. Det är ju bara i slutet som Gru från Dumma Mej dyker upp, så det var ju en film i icke-kronologisk ordning.

   Sköterskan igår höll mig i handen hela tiden, helt underbart. Och fascinerande hur liten man känner sig när man egentligen skall vara stor och tuff (jomen eller hur).

 • Ja fy fn för tandläkare :/
  Har iofs inga hemska erfarenheter från barndomen men hatar ändå att gå dit.
  Så jag drog ut på det lääänge. Så länge man inte har problem liksom.
  För över 1, 5 år sen bet jag sönder en tand. Fick akut komma till folktandvården. Såååå bra tandis 🙂 MEN… sen var det kö för att få plats hos just denna folktandvård. Så jag ställde mig i kö. Och nu är jag inne 😀
  Var dit i onsdags. HATAR att röntgas då jag klöks av att ha plåtarna i munnen. Eller andra saker som ska för långt in… Uuurk! MEN… Jag fick nått gurgel att skölja runt med som bedövade i munnen. Kanon! Kunde ta de där plåtarna utan problem.

  Inga hål.. men tandsten. :/ Tandläkaren såg till att jag fick träffa hygenisten som ska fixa tandstenen. Också skitbra så man vet ve personen är så att säga.

  Och ang bedövning.. du vet att du kan få salva på tandköttet innan de kommer med sprutan? 🙂

  Hur som helst… vilken djävla osis :/

  • Hahahaaaaaa…förlåt att jag skrattar men jag är likadan som du. Jag har en nedrans kräkreflex som sabbar nästan varenda röntgenbild och när jag var sjuk nu sist och gick till vanliga doktorn skulle ju han stoppa en jävla pinne i svalget på mig. Han INSISTERADE. Det tog en halvtimma att inte lyckas alls och jag satt med tårarna (den här gången från klökande) rinnande i ansiktet på mig.

   Du skall vara tacksam för att du slapp hål och “bara” tandsten. Jag har usla och motvilliga tänder. 🙂

 • Jag har också bitit sönder tänderna med en skrämmande regelbundenhet. Och trots att jag har en bra tandläkare så vill jag bara gråta när jag ska dit. Hans tandhygienist slutade för några år sedan, men jag vägrade att byta så jag följde med henne och går nu på en mottagning till tandläkaren och en annan för att träffa tandhygienisten. Hittar man bra folk som ska rota en i käften så byter man inte frivilligt! Hoppas det blir bra med tanden nu!

  Har du inget överskåp till garderoberna där du kan förvara nya skor, så kommer inte Liten åt dem även om han skulle få upp garderobsdörren /ni glömmer att stänga den?

  • Jag förstår dig och gör samma. Jag behöll ju allt bra i Gbg trots flytten. Tandläkaren har jag numera tvärs över gatan dock.

   Alltså jo vi har skåp, men de är nog redan fulla? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.