Kult(ur)kvarten

Ni skall få ett tips så här på kvällskvisten. Som jag glömde berätta förut.

Vet ni vem Iris Apfel är? Egentligen helt ointressant om man vet eller inte, men hon är stilikon och krutkärring, 94 bast och svincool. 

  
Inatt kunde jag inte sova, som vanligt, men istället för att lyssna ljudbok gick jag upp och käkade limpmackor med O’boy och scrollade igenom utbudet på Netflix och hittade en dokumentär med nämnda dam som jag kollade på vid fyratiden mitt i natten.

Det finns nästan inget som är så jäkla roligt och givande som att lyssna på gamla människors livsöden. Man kan ju på intet vis relatera till deras uppväxt (och vedermödor) eftersom vi och våra samlade generationer här på bloggen bara upplevt räkmackeglid och just inga vedermödor alls. Vad är en skilsmässouppväxt med ensamstående förälder mot en uppväxt under brinnande världskrig liksom. Man får perspektiv. Oavsett om man lyssnar på success stories eller Plain Jane. Jag gillar verkligen att höra gamla människor prata om sitt liv.

Om ni har en timma över att slå ihjäl, tveka inte. Kolla på Iris. Så himla värt. Tala gärna om för mig om ni gillade dokumentären också.

Med det sagt måste jag även erkänna att jag älskar Iris glajjor. Som hon har i tusen färger och hon verkar ha samlat på sig bågarna på 70-talet någon gång.

Döm om min glädje när jag googlade det och upptäckte att Attling precis lanserat en Iris-båge, som hommage till kruttanten.

Jag har en fäbless för udda glasögon och udda typer och det här inlägget är absolut INTE sponsrat.

Men däremot skall jag ta en sväng förbi optikern imorgon och be dem beställa hem bågarna så jag får testa.

Jag känner mig inspirerad. Det är ingen idé att försöka stoppa mig då.

It’s all about accessorizing 😉

Dessutom var dokumentären en fin motvikt till Gunilla. Den hade liksom stil.

Kulturkvart – The End

0 thoughts on “Kult(ur)kvarten

 • JA,kollade nya bågar i veckan till dom förbannade läsglasögonen(hatar dom) men som starropererad är det bara att gilla läget! Och läste om Iris Apfel/EfwaA samarbete,vilken jävla krutkärring 94 år och står på toppen av sin karriär; “life is not for sissies”herregud haha,vi ska vara glada om vi ens har det drivet nu.lycka till och ser fram emot lite bilder

  • Jamen skoja inte. Har jag hälften av Iris och en bråkdel av mormor som fyller 100 om ett par månader när jag är 60 kommer jag vara skitglad. 94 är liksom inte att tänka på.

 • Morrn.

  Hur går det med blogg portalen? Jag sticker på äventyr i nästa vecka och lat som jag är har jag ingen lust att börja på en blogg för att straxt efter flytta den.

  • Det går framåt 🙂 men du, det är inga som helst problem om du startar en blogg. Vi flyttar den åt dig sen om du fortfarande vill vara med. Säg till om du behöver hjälp att dra igång en, det låter ju sjukt spännande det du skall göra. Jag ser verkligen fram emot att läsa om det 🙂

 • Dokumentärer är helt klart värt att kolla på. Antingen om olika människors öden eller den lilla människan i den stora historien. Jag gillar även historieprogram om de gamla grekerna, egypterna franska revolutionen osv. Jag är inte det minsta kinkig på den fronten, perfekta program att tillbringa en regnig söndag framför. Överlag är arkeologi intressant (ett tecken på att man börjar närma sig den åldern själv?)
  Så ja jag ska helt klart kolla in programmet. Och ja glajjerna var helt klart coola 🙂

  • Hahaha, det kan helt klart bero på åldern och jag håller med dig.

   Det är något visst med gamla människor. Perspektivet man får är liksom obetalbart. Som att lyssna på mormor vars första jobb var som piga i en finare familj. Man fattar det liksom inte. Jag har lovat mig själv att intervjua mormor om allt hon gjort medan hon fortfarande är solklar i skallen och skriva ner det, men jag skäms över att jag inte får tummen ur.

 • Hon är verkligen fantastisk, den damen! Har inte Netflix, tackar nej hela tiden för att jag tycker att jag har tillräckligt med kanaler, men det kan hända att någon av mina kanaler sänder programmet.

  Förstår att du gillar den typen av glasögon och du passar ju i runda glasögon dessutom.

  • Men du, ta en gratismånad och kolla på Iris. Och allt annat bra på Netflix. Det är nog den oslagbart bästa streamingtjänsten med sjukt bra serier. Filmerna kan ju oftast kvitta.

   Glajjorna är svincoola, men Attlings är mindre än de Iris har. Jag är sjukt sugen på att prova dem, men insåg att vi inte har någon Synsambutik i stan. BAH.

   • Jag hade Netflix gratis i tre månader, tog mig i kragen den tredje månaden och tittade … i ca tre timmar! Bara för att jag visste att det snart var slut och alla tjatade på vilka bra serier det fanns där. 😀
    Jag är världssämst på att titta på serier, filmer och det mesta som “normala” människor tittar på.

    • Ha ha…låter lite som jag

     Har både netflix och HBO plus massa andra kanaler ( dock ej filmkanaler som viasat lr canal digital ) men tittar sällan varken på netflix o HBO, kommer ibland en kort period då jag kollar på netflix oftast av dessa 2

     Netflix är det systerdottern som använder mest tror jag, eftersom de bara har tv via datorn så blir det bara de gratis playkanalerna de kan se och Toker vill se barnprogram/filmer så brukar de låna mitt netflix

 • Själv såg jag en hårresande dokumentär på tvåan; kidnappad i Jesu namn. Ojojoj!!! Dom hade missat en del kring nåd och kärlek, för att uttrycka det milt.

 • Tina Johansson says:

  Den varianten av bågar fick jag inte med mig hem från optikern i tisdags! Jepp, nu har denna tanten också insett att hon behöver glasögon och fått tummarna ut till att pallra sig dit för undersökning! Bara läsglasögon än så länge men blev lite chockad över att jag såg MYCKET sämre med vänster öga. Så nu provas det och byts glasögon här hemma stup i kvarten. Imorgon ska jag ha bestämt mig…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.