Hej hej lördagsjävlamorgon

Uppvaknande på fel sida genererar svordomar. Att komma ut i köket och göra frulle enbart för att upptäcka att den jag delar kylskåp med först har tagit det sista i burken OCH sedan ställt in den i kylen igen gjorde mig så rosenrasande att jag gick in med burken i sovrummet, skrek något jag inte minns längre och sedan kastade burken på honom.

Ursäkta alltså, men hur fan är karlar funtade? I det här fallet var det jag som hade köpt, jag hade planerat för mumsig frulle (han käkar ju inte ens frukost för HELSKOTTA) och så gör han slut på det när jag har somnat så det är borta när jag vaknar. I det här fallet var det sprutgrädde som jag ville ha till pannkakor. Sist det hände var det själva pannkakorna som var borta, vilket var förra helgen, då är det lite svårare att få frukost alls. Det går liksom att käka pannkakor med bara blåbär, men det är svårare att käka pannkakor utan pannkakor. I vilket fall som helst förtjänade han arla morgonskäll med burkkastning.

Den här striden har vi jämt. I princip varje dag, för det spelar ingen roll vad jag köper. Han käkar upp det. Allt utom falukorv, det avskyr han. Och när han handlar köper han bara limpa och makrillfilé, inget annat. Han klarar alltså inte att tänka i så många led att han tänker “oj jag bor med någon och denna någon hade köpt ditten och datten som jag åt och tyckte var himla gott jag kanske skall köpa det MED”.

Nu skall jag tänka onda tankar och andas i fyrkant.

Under tiden sällskapar vi med kattflickan, som ligger på komönstrad fleecefilt.

Hon har verkligen valt bästa camouflagefilten i hela huset.

Godmorgon.

0 thoughts on “Hej hej lördagsjävlamorgon

 • Bodde ihop med en nattätare för många år sen. Vi la oss samtidigt, vaknade ung samtidigt…likförbannat var allt mitt goda/sparade försvunnet på morgonen!!
  Att börja 80% av sina morgnar med ett adrenalinpåslag Allan tärde NÅGOT på relationen 😉

 • Va? Får du inte lagad frukost varje dag? Det får jag. Och lagad middag. Kanska ska masa mig upp och se vad för läckerheter det blir idag. Mohaha!

  Fin helg tillönskas hela gänget! Undrar om den där lilla vitstrumpade voffsingen hittat nåt hem…

  • Jag VET. Ditt exemplar måste ju ha andra brister med tanke på att du alltid får mat. Men mat är viktigt. Snälla säg att han är dålig på något annat annars måste jag skilja mig lite.

   Och jag funderar fortfarande på vitstrumpa. Jag vet att den kommentaren var en liten däng i samvetet på mig, och det funkade 😉

   • Klart mitt exemplar har brister. Tur att dock att vinsterna överväger. Så jag behåller honom 😀

    Vitstrumpa hittar säkert ett hem. Frågan är om han hittar ett med sån perfekt familj 😉

    • Samma här. Men när man blir rosenrasande vill man ju inget annat än att ställa ut med soporna.

     Och du, alltså. Nu har han ett namn. Vitstrumpa. Jag måste ringa idag och kolla hur det har gått för honom. Det gör ont i hjärtat och du VET det din illvilliga MÄNNISKA 😉

 • Och frukost vill man ju liksom ha till frukost, inte på eftermiddagen när man har hunnit handla nytt! Morr! Nu blir jag ju ilsken å dina vägnar!

  • Ja! Du fattar! Dessutom vaknar jag hungrig och kan inte vänta till det knyckande exemplaret vaknar fem timmar senare än jag. *morrar HÖGT

  • Ja! Helt befogat. Men nu kommer dramadrottningen jag delar kylskåp med vara martyr hela dagen för att jag startade den ARG. Karlar är sådana kärringar alltså.

  • Det fick han antagligen inte eftersom en tom sprutgrädde väger just inget alls 🙁

   Och jag vet inte. Det är dramadrottningen som har köpt den på någon av de där fiffiga ställena på nätet (det är ju han som står för gardiner och tydligen även filtar…eller ja, det här är ett överkast faktiskt). Men jag kan fråga honom när jag inte är så nedrans arg längre, okay?

 • Åhhh jag blir så varm i hjärtat när jag ser dig klappa fina katten! Vilken fin djurvän du är Victoria! Både med hundarna och katten. Här hemma har det fyllts på med 3 jourkatter utöver mina 2 egna, fast känslomässigt är alla 5 mina.

  • Snacka om djurvän, jag beundrar dig som tar hand om jourkatter det vet du. Jag önskar verkligen att jag hade kunnat göra det, men det är lite svårt med två lurvskallar. Det finns ju så himla många hemlösa kissar att det gör fysiskt ont att tänka på, jag fattar verkligen att alla är dina i hjärtat <3

  • Hahahaha, tack för det tipset. Varför gjorde jag inte det? Nästa gång blir det laggen, och är det något man kan vara säker på så är det ju att det alltid blir en nästa gång.

 • hmm been there done that got the t-shirt, typ.
  jag har lärt mig och han jag delar kylskåp o frys med att det jag vill behålla/behöver spara till något speciellt gömmer jag helt kallt.
  Fast jag blir lika frustrerad så jag kan väl erkänna att jag har kastat skärbrädor på sambon (nåja bara en och det var en liten till lök) så den sprack mitt itu och sen hade jag ingen skärbräda längre. Jag vet somliga straffar Gud med en gång…..

  • Hahaha det minns jag att du har berättat förut och det är så HIMLA roligt. Och så värt att skärbrädan gick sönder. En skärbräda gör dessutom betydligt mer skada än en liten fjantig och tom gräddburk i aluminium.

 • Men spraygrädde hjärtat?! Det trodde jag tillhörde sexleksaksavdelningen. Inte en seriös frukostingrediens. Föreslår inköp av grädde som kräver vispning, 40%, inte 36% med gummitillsats. Gissar att nattätaren inte orkar ställa sig och vispa eller leta efter visppinnarna som du gömt. Jag har fått en bild av att han liksom står i ljuset av den öppna kylskåpsdörren och bekvämt och njutningslystet sprutar gräddfluff rätt in i gapet.

  • HAHA! Det är inte helt omöjligt att han har stått och kört grädden rakt in i truten. Men du, det finns ytterligare ett användningsområde för sprutgrädde (dvs inte bara sexleksak). Om man råkar ha en hund som av outgrundlig anledning tycker att det är roligast i världen att få pysgrädde i truten som godis så har man just pysgrädde hemma. Det ljudet är ett av få ljud som får upp åtminstone den ena hunden från djupsömn till “alltid redo” på en hundradels sekund. Ibland praktiskt, ibland opraktiskt. Smygmöjligheterna existerar liksom inte.

  • Håller med till 110%

   Ingen äcklig spray fuskgrädde när det finns riktig grädde

   Så i drt här fallet e jag varken på din, makens lr ens knappt på hundarnas sida

 • Han förtjänade den burken i skallen (jag hoppas du träffade ordentligt) för så där gör man bara inte. Fast jag måste ifrågasätta det här med “grädde” på sprayburk. Köp riktig grädde och vispa eller skaffa en sån där “skakare” som fixar fram vispad grädde på någon minut.
  Angående inköp, har ni testat det här med inköpslista i köket där man skriver vad man vill ha inköpt? Ett mycket praktiskt arrangemang. Har provat den saken i många år och den fungerar. 😉

  • Jag träffade inte ordentligt. Morr.

   Jag vet jag vet, men jag delar ju med jyckarna. Eller jycken 😉 Det där med inköpslista låter faktiskt som något som skulle kunna funka. Han är rätt bra på att följa just skriftliga instruktioner. Hur får man dem att komma ihåg att ta med listan när det åks till affär då? Det verkar vara mest komplicerat?

   • Finns säkert nån vettig inköpslista som app du kan dela med maken, lr så använder du anteckningar på mobil/padda och skickar till honom

   • Alltså vi har sedan minst 5 år haft en app med inköpslista på iPhonen som vi alltid fyller på var och en för sig och sedan messar man över den till den som är på affären och då mergeas (fult ord) de ihop till en och samma. HUR kan du ens ha missat detta?

    • Jag vet precis varför jag har missat det :-p För att jag HATAR att gå i mataffärer och hade hemkörning i Gbg. Problemet kom när vi flyttade upp hit och här finns ju massa restauranger inom krypavstånd. Man letar inte appar till något som är ointressant, men NU är det ju högintressant så nu skall jag leta, tack för tipset 😉

  • Funkar lika bra med en vanlig burk med lock

   Om min visp shaker e i disken, har jag tagit vanlig plast burk med lock och skakat en stund och drt funkat lika bra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.