Jag borde verkligen få betalt av det här företaget

Men det får jag inte. Jag tror inte att ni tror det heller, men för att vara på den säkra sidan basunerar jag ut det.

Nagelupptäckten alltså.

Det kan vara så att jag är skitmycket sist på bollen eftersom jag inte har engagerat mig så värst i nagelvärlden på sistone, men om jag inte är det så kommer kanske några bli glada i alla fall.

När vi hade besök av familjen med den trasiga hunden så hängde jag och tonårsdottern i gallerian en kväll. Eller snarare en timma. Det går dessvärre inte bra för den alldeles skinande nybyggda gallerian för det finns inte jättemycket roliga affärer. Vilket är synd eftersom de har en alldeles fantastisk mataffär och en lika bra food court.

Men de har en väldigt rolig plats i parkeringshuset.

IMG_7416

En enda plats med röd matta och sådana där tjusiga kravallstaket (vad heter de där staketen på riktigt?).

Jag vill verkligen veta vems plats det är, vilket inte borde vara så svårt i en liten stad, men jag har inte lagt manken till.

Man skulle kunna säga att platsen inte fyller så stor funktion eftersom det aldrig någonsin är i närheten av fullt i p-huset.

Tillbaka till nagelgrejset.

När jag och tonåringen gick där ville hon gå in på Cubus. Den butiken är en av de få som finns och den är ny för mig, av oklar anledning har jag varit övertygad om att det är en tantaffär. För att namnet börjar på C och det finns en annan affär i Göteborg som också börjar på C (Cassels) som definitivt är en tantaffär. Eller var åtminstone. Det var cirka tusen år sedan jag var inne i en Cassels. Tydligt är att jag även har missat all reklam som just Cubus har gjort i TV, med tanke på att somliga (alla) fnös åt mig när jag sa vad jag trodde om butiken. Och nu är jag fantastiskt långrandig utan att komma till vägs ände. Herregud, kan jag komma till saken någon gång eller?

I alla FALL. Jag gick, lite motvilligt, med in i butiken för att bli glatt överraskad av att hitta lite bra att ha-saker, som linnen, för nästan inga pengar alls. När de började låsningsproceduren för att klockan faktiskt var åtta på kvällen hamnade vi i kassan och där stod de här.

depend

Det var helt nytt för mig. Jag har ju levt på gellack som blev återkallat för att folk inte kunde hantera det och före det levde jag på lim och remsor av glasfiber för att laga eventuella nagelsprickor.

Förvåningens finger i häpnadens mun när det fanns skulpteringsgele på flaska! Möjligheterna som började måla upp sig i huvudet på mig. Jag behövde inte ens fundera i en nanosekund innan jag köpte (paketet kostade 160 spänn vill jag minnas).

Efter att min nagelmirakelgörerska flyttade från stan har jag ju inte vågat mig på att gå till någon annan och det var ju ett tag sen hon flyttade. Det var också ganska längesedan jag filade bort de sista resterna av vad som en gång var snygga naglar och sen klippte ner mina egna jäms med fingertoppen. För att liksom börja från början, med lite lätt trötta naglar.

Dagen efter satte vi oss här. Med det nyinköpta och med min skattgömma av hamstrat gellack.

IMG_7461

Gelkitet kom ju med plasttippar och allt man behöver för att göra egna “salongsnaglar”, vilket jag medger att jag inte riktigt trodde på.

Enligt instruktionerna skulle man limma på plasttippen och sen ha ett lager gel på och sen skulle det vara klart. Det var det inte. Det såg ut som fan rent ut sagt. Jag gjorde en nagel, tummen, och mina naglar är jäkligt välvda vilket innebär att den där förbannade tippen ville peka uppåt. Den ville absolut inte se ut som en salongsnagel. Fanns inte en janne att det skulle kunna bli en salongsnagel oavsett hur mycket jag kämpade och jag kämpade verkligen. Jag lade orimligt mycket tid och många lager gele på bara en nagel. Ungefär lika mycket tid som ett proffs tar på sig att göra fyra hela händer.

Men jag misströstade inte för det. Jag ville ju testa.

Jag kom därmed fram till en sak. Nu när mina naglar är lite skraltiga och sprickiga och det inte funkar att laga med lim så funkade däremot det här. Skit i tipparna, de var svinfula. Använd flaskan med skulpteringsgel som “lim” på naglar som har flisat sig och kommer att flisa sig, eller naglar som är trasiga. Helt enkelt en svinbra hemmaförstärkning/hemmalagning. På det funkade det utmärkt med både gellack och vanligt lack.

Halleluja och Eureka!

Den här nageln lagade jag och förstärkte för två veckor sen.

IMG_7593

Igår kväll tog jag bort gellacket, men förstärkningen/lagningen sitter fortfarande kvar (jag tog bort lacket med en fil), nu är det dags att lägga på ett lager gel till.

Härmed tipsar jag alltså glatt alla som har tunna naglar, naglar som gärna flisar sig och naglar som går sönder. Jag tipsar även om att använda det som lagningsgrej istället för lim. Det måste ju till och med funka om man är nagelbitare, för det blir ju tämligen omöjligt att bita igenom.

Men skit i plasttipparna. Det måste vara omöjligt att få till det snyggt om man inte är superproffs. Oavsett så var det inga särskilt snygga tippar.

Nu skall jag hamstra även det här. Eftersom jag är en obotlig pessimist som tror att allt bra alltid återkallas för att det är farligt.

Det är ju precis sådant här många går till salong och gör, enbart förstärkning och lack. Och så är det busenkelt att göra själv med delar av kitet och en schysst polerfil.

Jag förstår på riktigt inte varför jag inte är sponsrad av något bra nagelgrejsföretag?

0 thoughts on “Jag borde verkligen få betalt av det här företaget

 • Uppsatt på morgondagens inköpslista 🙂
  Mina långa sommarnaglar har jag denna gång bestämt mig för att behålla ett tag till – mooooot…allt vad förstärkning heter =)

 • Och vad tycker vi om fransk manikyr på fötter? Personligen så spyr jag lite. Tånaglar ska vara korta. Ja, jag tycker fötter är rätt äckliga. Kan dock inte låta bli att titta på dem och förfasas. Ungefär som när jag ser en buttcrack. Det gör ont i ögonen men jag kan inte sluta glo.

  Hälsningar Felgängad

   • Me three. Dessutom är fransk manikyr (med gellack) elakt mot fötterna för tånaglar mår skit av att bli så hårda om man inte går i enbart flipflops. Man sabbar naglarna och det kommer göra svinont att ha skor på sig. Bara tanken på att ha en nagel som inte kan böja sig lite i skon! Hej nageltrång och hej tånaglar som faktiskt spricker. Uääääh!

 • Kanske borde testa sånt till mina naglar som är obefintliga eftersom jag biter på naglarna

  Får fundera på drt medans jag svär för fullt och funderar på o hiva ut allt som har med mitt internet o göra, som vägrar funka som vanligt efter strömavbrottet. Så routern och bredbandsswitchenapparetn e inte långt ifrån att åka ner från balkongen, borde vara lagom straff att bli nerkastade från 3:e våningen så länge inte grannarna längst ner är ute iaf.

  Men slutade med att jag drog ut alla sladdar och stängde av datorn bara och kröp ner i sängen istället för att slänga skiten, för jag insåg att efter jobbat natt och sen bara sovit 3 timmar innan det var dags lunch ( frukost för min del) med jobbarkompisarna innan vårt personalmöte så har jag inte tålamod och pilla med det.

  Får testa imorgon fm annars får det bli ny router, typ nån man bara kopplar in o trycker på nån knapp så poff sen funkar allt felfritt ( finns det ens någon sån router tro ??? ) annars tycker jag det ska finnas !!

 • Den som äger VIP p-platsen äger troligtvis en elbil och därför har en egen pats iom det finns ett eluttag där 🙂

  Vem det är kan du ju kolla på bilregistret eftersom regnummret ser ut o stå på väggen :p

 • Jag köpte nåt slags lim för att laga trasiga naglar. Finkar inte så bra, eller så är jag inte tillräckligt noga. Blir tjockt så det syns, och håller inte när nageln spruckit. Så det här kanske kan va nåt? Mina tummar och sen oxå pekfingrar går J Ä M T av!

 • Vad vill du höra först om min lilla semester?
  Att det verkligen var 35.39 grader varmt hela veckan? eller vill du höra om den underbart goda maten? Eller dom otroligt gästvänliga människorna? 🙂
  Du får bara välja en fråga åt gången 🙂

  • Jag hade INGEN aning. Hur nu det ens är möjligt. Eller ja, det är ju norrmännen som kommer hit, mer sällan jag som åker dit. Så stort tack för den upplysningen, jösses vilken lycka. Nu vet jag vart jag skall åka imorgon, till köpcentret i Östfold. Tjohoooo! Tack tack tack 🙂

    • MEN. JAG. DÖR.

     Och så skäms jag lite i smyg över att jag har missat detta. Hur många nya färger hade det inte kommit sen de drog in det i Sverige då? Jag gör små glädjehopp i soffan. Jag skall åka till Norge och hamstra, jag skall åka till Norge och hamstra, jag skall åka till Norge och hamstra 🙂

     TACK. Från djupet av mitt hjärta.

    • DEN lyckan. Jag drog till Norge idag och hamstrade lite direkt i butik med. Fast ett annat märke och SÅ många fina färger, har även lagt beställning på nätet. Jag hade verkligen ingen aning om att det fanns gellack 15 minuter från hemmet, här har jag gått och surat helt i onödan.

 • Jag är fortfarande lite tveksam till det där med borttagningen av gellack, hur mår den stackars nageln efteråt? Annars har jag naglar som nu spricker från sidan och in, så jag är väl en särdeles bra kandidat för att börja använda detta.

  • Gellacket går mer eller mindre att dra av nageln efter ett par veckor, det har aldrig skadat mina naglar. Det här skulpteringsgelet vet jag inte hur det får nageln att må eftersom empirin inte hunnit så långt – men det sitter ju där det sitter och ger mina trötta naglar en chans att spotta upp sig lite. Mina spricker också från sidan och in, vilket är vansinnigt irriterande och är nästan omöjligt att laga riktigt bra. Tills nu. Men jag är fortfarande helt hundra på att de kommer dra in det här med så småningom, så jag är allvarlig när jag säger att jag skall hamstra 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.