Hejsan svejsan (part deux)

Å ena sidan känns det som att jag har en enorm backlogg och tusen miljoners miljarder saker jag inte har berättat, å andra sidan känns livet väldigt innehållslöst och att jag inte har något att skriva om alls.

Det sistnämnda kan ju inte stämma såklart, eftersom jag alltid har något att skriva om. Men det verkar stocka sig lite idag. Trots att jag fortfarande fnissar högt åt den jättearga papegojan. Det är så mycket som vill ut att det liksom blir lite förstoppning i synapserna?

Först, om jag listar det som är VIKTIGT som jag bör och måste förmedla. Det kan funka.

  • Jag har gjort ny och fantastisk nagelupptäckt för hemmafixare. Extra fantastisk när man har vågat gå till nagelvirtous i två år, hon flyr stan och jag vågar inte gå till någon annan så naglarna ser ut som skräp.
  • Stor ser ut som en säl efter klippning. Extra mycket säl-look när han simmade i söndags. Han ser exakt ut som jag tror att en säl ser ut på nära håll och jag inbillar mig att han känns likadan att klappa när han är våt.

 

IMG_7553

Väldigt Gunilla Persson-esque med onda ögat. Förlåt att jag skrev att du ser ut som en säl då’rå.

  • Robbie Williams har ställt in hela sin asiendel av turnén. Utan anledning. Får man göra så?
  • Jag är svinsur på PostMORD för att någon har öppnat ett rekommenderat brev skickat till mig och plockat ur en telefon och pillat i innehållet. Det är väldigt uppenbart tjuveri med tanke på pillet i övrigt innehåll. Det är under utredning så jag lär ha anledning att återkomma i ärendet. Är ju generellt inte så himla impad av posten oavsett vilken kofta den har på sig (dvs vad än företaget heter som delar ut saker i brevlådan).
  • Vi har exakt noll besök just nu och har inte haft på en vecka. Ett besök av sommarens alla saknar jag jättemycket. De andra återhämtar jag mig från.
  • Jag har varit jättejättemonsterarg och lekt eremit på torpet. Hundarna älskar när jag leker eremit just där. Jag var alltså arg och hundarna jätteglada.
  • Sen orkade jag inte vara arg mer eftersom det var för fint väder.

Då drog vi till Ramsö. Som är en pärla i skärgården. Dessvärre med så himla liten hamn att man aldrig får plats om det inte är supersensommar eller vårtidigt. Nu var det supersensommar och 25 grader varmt i söndags.

På vägen dit, inte särskilt långt från stan, var det räddningspådrag med Sjöräddningen och det tog en stund innan jag fattade VAD det var de räddade. Först blev jag orolig över att det var hemsk olycka med jetski och sedan började jag storfnissa.

(Jag ber om ursäkt över bilderna på förhand, tekniken motarbetar mig fortfarande lite för jag hittar ingen fungerande kortläsare, jag hittar bara ofungerande)

IMG_7592 copy

Det är inte alltid så himla lätt att segla tydligen.

Särskilt inte när man vänder båten upp och ner på ett lite ovärdigt vis.

IMG_7591 copy

Men jag gillar posen, snubben står och chillar och lutar sig mot kölen medan nödräddarna drar hem honom.

Sen parkerade vi båten här.

Där dog vi lite av vackerhet, jag övervägde att bada men ångrade mig och badade hundarna istället och så lekte vi med öns mördarhund (enligt hussen som inte gillade badgäster så himla mycket) och en mycket trevlig border terrier.

Slutligen fick jag jättemånga myggbett på en och samma gång och gick och lade mig och sov inget alls pga platsbrist i sängen.

Jag är medveten om att det låter som ett ilandsproblem, men vi måste ha en ny båt. Av så många olika anledningar där den främsta är sjöegenskaperna. På en god andraplats kommer hundovänligheten på båten, då de ofta ramlar ihjäl sig när de skall tassa fram på fördäck och att sängen är åt helvete för liten.

Vi behöver alltså absolut inte en större båt, vi behöver en större säng och bredare skarndäck. Kanske bara en säng med lite båt runt?

Vad skall vi prata om nu?

0 thoughts on “Hejsan svejsan (part deux)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.