Är det REDAN måndag?

Medan jag fnular på dåliga ursäkter för att förklara min frånvaro sedan i lördags kan ni ju kika på den här om ni inte redan sett den.

Jag vet att några läsare drar åt det här hållet i sin dialekt och vi har ju diskuterat dialekter en annan gång för skitlängesedan.

Den här snubben vill jag flyga med, vilken underbaring.

Jamen jag återkommer med information om helgens “vedermödor”.

0 thoughts on “Är det REDAN måndag?

 • Haha han är störtskön tycker det låter som han kommer från Motala/Mjölby hållet en annan är ju från nordöstra Östergötland och pratar inte lika brett (tur det) fnissar 😀 Vad kan kan din frånvaro bero på då? Något kul hoppas jag 🙂

 • Dessa flög vi med till Grekland i somras. Alla i kabinpersonalen var killar och skojade hela tiden. Den ena var östgöte och de körde alltid allt live. Detta var säkert en av deras upptåg. Bästa flygningen jag någonsin varit på. De drev med sig själva och varandra hela tiden via högtalarna fram och bak i planet 😀

  • HAHA! Vilket bolag är det? Då har ju någon fattat att Southwest Airlines har gjort ett kanonjobb i flera år bara för att de har haft en fantastisk kabinpersonal. Där vet man inte vad man får, där varierar det mellan sång och sight-seeing från luften 🙂

   • Ja du, tant är till åren kommen så jag kommer inte ihåg om det var första eller andra resan till Grekland denna sommar. Första var med Nordic Fly och andra med SAS. Tror faktiskt det var Nordic Fly 🙂 Skitkul var det i alla fall.

 • Jag har bott i Norrköping i 10 år och fortfarande inte vant mig vid dialekten
  Vi var inne på marknad i fredags och jag kunde inte låta bli att småfnittra för mig själv när jag hörde den breda östgötskan i folkvimlet.
  Jag funderar på att flytta lagom till min dotter ska börja prata 😛

  • HAHAHAHA. Gör det! En kompis från Gbg träffade en västgöte med extremt bred dialekt (trots bara Lidköping) och hon vägrade ha barn med samma dialekt så de flyttade tillbaka lagom till förskoledags. Pappan är fortfarande lite förnärmad 😉

   • Klockrent!
    Frågan är vad som är värst? Mitt enda alternativ till nytt boende är att flytta mot syrran i Örebro 🙂
    Själv är jag från mittemellan men fick en chock när jag hörde Zübeyde på TV, uppfattar inte att jag gnäller i närheten av hur hon lät

 • Så skönt att höra av dig! Blev nästan orolig av tystnaden. Nu läser jag att du bara har haft det trevligt och inte haft tid med oss … det är den bästa anledningen till tystnad!

  Dett där gänget vill man ju flyga med! 🙂

 • Tänk – så där pratar nästan mina brorsbarn i Linköping… Tack för garvet. Och du behöver inte alla berätta vad du har haft för dig för det är säkert bara massa Ramsö, Koster, Väderöar och annat som är sådär blåblått som allt är just nu. Hmf… Äh. Jag kan vara storsint. NJUT! Och BADA för bövelen. Tänk på oss som sitter på kontor dagar som dessa.

 • Hahaha! Tänker osökt på låten Östgötacasanovan vars text går såhär:

  Jag sitter för mig själv i mitt ungkarlsrum,
  och förbannar min mor att jag inte föddes stum.
  Min enda chans te att kunne få besked,
  om att få komma te en rikskänd logoped.

  För jag kör en Porsche o jag lagar indisk mat,
  har Amelias alla sextips, i en databas.

  Men inte fasen spelar det nån roll,
  om man låter som ett Kolmårdstroll.

  De ä så svårt att va en Don Juan,
  om man låter som ett barnprogram.

  Å erotiken, den kommer liksom av sig.
  Gu va du ä grann, nä de låter inge bra,
  när man en kvinna med storm vill ta.
  Du får inte smeka eller kyssa hennes hy
  om du låter som en Motalarevy.

  För finnar o ryssar o Linköpingsbor,
  de har dä värre än du nånsin tror.
  För det blir inge raj-raj, när lampa ä släckt,
  om du har en ful dialekt.

  För finnar o ryssar o Linköpingsbor,
  de har dä värre än du nånsin tror.
  För det blir inge raj-raj, när lampa ä släckt,
  om du har en ful dialekt.

 • ääääjmen alltså!
  Länken till det gamla inlägget car ju inge roligt att läse! är dôm förklarer alle mäj ju!

  Mvh
  Häj å välkommen te hajk, idag ska vi prata om renar men inte vilke rener som hälst utan väggrener…

  Mvh 2: Kränkt värmlänning.. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.