Det är något som lyser på utsidan?

Det lyser dessutom jättemycket. Så mycket att det inte ens går att mäta med den simpa luxmätaren jag har. Och man måste kisa när man går ut för att undersöka.

Någon annan som noterat detta fenomen?

Jag är i chock.

Två kvällar i rad har vi eldat i kaminen för att inte frysa ihjäl på torpet. Den kvällen som vi inte eldade i kaminen var ju samma kväll som jag somnade i ren yrsel på soffan och vaknade ensam i stugan till tonerna av en motorsåg från ladan. Det tog ett par minuter att fatta att jag inte var med i en skräckfilm den kvällen utan att det bara var maken som sågade ved. Han väljer verkligen sina tillfällen med omsorg.

Den här utsikten får mig på ett fantastiskt humör.

IMG_7199

Är det någon mer än jag som ser vad det liknar eller är det bara nörden i mig som sätter vacker utsikt i samband med datorgrejor? Ni som har eller har haft PC? Kommer ni ihåg standardbakgrunden till Windows XP? Det är vad jag ser varje gång jag tittar på åkern i solsken.

Och så skall den här lille pojken bli på gott humör. För om han är på gott humör är jag på gott humör och han har klättrat på väggarna när det har hällregnat.

IMG_7206

När han klättrar på väggarna är han fullkomligt olidlig och hans ömma mamma överväger att ringa Scanbilen för att göra korv av honom. Han är inte lika bra på att ligga i soffan och pilla navelludd som den store pojken är.

Dagens bild får mig även att le lite och tänka på förra sommaren när vi låg med båten i Fjällbacka och jag lyfte ut honom på promenad. Han har ju en lång strumpa och en kort och är en tämligen ovanlig ras som inte alla känner till utseende på. Jag lyfte ut honom, ställde honom på bryggan och en rar tant kom framrusande med orden “men LILLE STACKAREN, har han bandage när det är så här varmt ute”.

Som bonus ser det även ut så här just nu. Ytterligare en variant av zombieinstallation.

IMG_7198

Jag fotade, klampade in och frågade maken VARFÖR och fick till svar att han hade “ställt undan” för att passa på att klippa gräset.

Det var tydligen en logisk undanställning.

Nu skall jag och hundarna göra något. Oklart vad, men något.

Eventuellt plocka något. Blåbär, vinbär eller kantareller kanske.

Möjligheterna är något begränsade på landet, för människor i alla fall. För hundar är möjligheterna obegränsade. Och just nu har jag en lat hund som skall sparkas ut i naturen bredvid mig på soffan medan den andre roar sig med att jaga gräsklipparen.

Det är SOL!

0 thoughts on “Det är något som lyser på utsidan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.