Ny dag och nya möjligheter till störtskurar

Men som sagt, hade det varit november hade vädret varit fantastiskt?

Efter 24 timmar av att sitta fastklistrad vid ett fönster för att överhuvudtaget få någon som helst uppkoppling har jag numera internät igen.

Det är trevligt.

Hörrni, jag har en fråga. Som alla inte kommer kunna svara på och de som inte kan svara på det är jag grymt avundsjuk på.

Det här med östrogen som jag har knaprat i en dryg vecka för att få bukt med diverse ålderrelaterade skitåkommor, är det vanligt att man blir yr av det?

Jag trodde att man (jag) magiskt skulle bli käck, glad och osvettig så fort jag började äta dem. Så var det inte. Men jag trodde inte heller att jag skulle bli så yr vissa dagar.

Just yrseln signade jag inte upp för.

Någon som vet?

0 thoughts on “Ny dag och nya möjligheter till störtskurar

 • Yrsel har jag utan pillerhjälp, så jag förstår fullkomligt om du inte vill ha yrselpiller!
  Skönt i alla fall att du fått internät igen, det är så besvärligt utan, det vet jag alltför väl!

 • Hm har käkat progynon ett antal år nu och yrsel har jag konstant men inte av pillerna 🙂 har bl annat ett jäkligt taskigt blodtryck så därav yrsel. Men får man högt bltr av östrogenet kan man ju få lite yrsel? Men då brukar man ha andra symtom också. Kolla för säkerhets skull med läkaren du fick dom av.
  Tur att du har internät igen 🙂

  • Jag fick Indivina (tror jag de hette). Och jag har gått igenom alla tester i världen, har också vanligtvis lågt blodtryck. Är kärnfrisk (fysiskt åtminstone) men i allra högsta grad en klimakterietant.

 • Tror inte du får yrsel av östrogen….men 25% av alla fall av yrsel beror ju på ångest eller depression….kanske du levt lite pressat en tid och därför får yrsel eller ofta beror det ju på nacken eller örat,…Spänningar någonstans tror jag ofta är anledningen till yrsel….

  • Men det kom ju exakt samma dag jag började med pillren? Mutter mutter, jag hade hoppats kunna skylla det på biverkningar, det kan jag alltså inte?

   • Samma dag??? Det kan inte vara dina östrogentablett – de har ju knappt landat i magen;-). Den verksamma substansen tar något längre tid att “landa” i din kropp – tror nog att du i grunden har lite svajigt blodtryck som ger din yrsel. Kolla upp trycket hos din distriktsköterska! Kanske en liten investering i en blodtrycksmätare kan va nått? Lite omysigt att gå omkring och vara yrslig.

    • Men jag kollade det två ggr veckorna innan och vi har en kass liten apparat här hemma som visar fel, men jag vet åtminstone hur fel den visar 😉

 • Lyckligt ovetande och hoppas så förbli 🙂

  Trevligt du har kontakt med oss! Fast här har solen varit framme hela dagen utom när jag ville springa ut och in i affärerna för öste det ner. Men det gick fort att handla…… och dyrt blev det inte heller. 🙂

  • Puh! Jag började läsa bipacksedeln men jag har aldrig någonsin i hela mitt liv sett en så jäkla lång lista. Så jag slutade tydligen innan jag kom till yrsel.

   Då undrar man ju hur vanligt det är med vanliga biverkningar, och hur lång tid det tar innan man blir normal igen. Eller så som man var när man inte var hormonellt obalanserad? Jag tror ju verkligen att det här skall uträtta mirakel? 🙂

 • Är inte där än,haha(förlåt)tillbaka till 30c&sol,var i Swe i 5 dagar och höll på att frysa röven av mig….Lycka till med”allt”

 • Bellini på Grand Hotel med valfri/valfria Plan Vanilla-blondiner brukar hjälpa mot yrsel och ställa tillrätta balanser som man inte visste var i obalans.. 🙂 Frånvaro från hufvudstaden och bellini-torka kan åstadkomma yrsel är jag ganska säkert på! 🙂 Kom upp till Stockholm snart! <3

 • En fråga om något helt annat hur går det för dig med kontaktlinser har själv progressiva sedan flera år tillbaka och är mycket nöjd med dessa.Fick välja mellan att se bra på långt eller nära håll men man kan ju inte få allt.

  • Linser funkar inte för mig, det går inte ens att slipa in alla synfel i ett par vanliga progressiva glasögon. Därav mina lustiga glasögon med fyra glas. Det är dubbelseendet som ställer till det.

 • Lite ot här nu

  Men läste att både Nicole och Caroline hoppar av shf vilka ska nu reta gallfeber på The Gunilla förutom Åsa då 🙂

 • Hälsning från en annan klimakteriekärring. Jag kan tyvärr inte ta östrogen då jag haft en TIA (liten propp) och har lite högt blodtryck men fick utskrivet ngt som heter Cerazette och som är ett minipiller. Det verksamma ämnet heter desogestrel och det har lindrat liiiite för mig men det tog ca 2 mån innan jag märkte ngn skillnad. Jag hade enorma besvär med vallningar/svettningar 3 ggr/timmen dygnet runt och det formligen forsade om mig. Värmen var så extrem att jag knappt fick luft och höll på att svimma för att sedan få stora köldfrossan. Mina glasögon immade igen av värmen. Jag hade ingen aaaaning att det kunde vara så illa och så klart lider jag av kronisk värk sedan 15 år tillbaka och det hjälper ju inte heller till. Sen ska vi inte prata om humöret som åker upp och ner. Från att ha varit en fredlig och vän person är jag totalt annorlunda nu och är bitsk som tusan (fast bara om någon jävlas med mig).

 • Hoppas yrseln rättar till sig.. jag vet hur jävligt det kan va.. men inte berodde det på klimakteriet 😉 hur som haver har jag varit så yr och spytt som en gris och sen förlorat all balans på vänster örat, var lite vingligt att gå i trappor sen första tiden.. men glad att jag kan köra bil och festa och vara glad.. jag ska nämligen till den där festivalen i skogen (skogsröjet) som är i helgen 😀

     • Haha nä men det är inte lätt att veta, CI står för cochleaimplantat, något jag fick inopererat för 4 år sen, som gör att att jag hör allt nu typ.. Hört väldigt dåligt innan i nästan 20 år.. Så det var helt klart värt det, trots lite balansförlust 🙂

     • ÅH. Fascinerande (om man får lov att säga så). Jag har ju slaviskt följt serien Switched at Birth sen den startade och älskar den. Där är ju hälften av skådisarna döva och hälften hörande och det handlar extremt mycket om just det även om inte det är huvudstoryn. Jag trodde att man inte kunde få sådana implantat om man inte var helt döv? (Och om man inte får säga ordet döv så ber jag om ursäkt över hur inte PK jag är) 🙂

  • Min mor har Meniers (&även kristallsjukan) o h hon får jätteofta vidriga yrselattacker med kräkningar, vinglande, illamående mm som kan sitta i flera timmar 3-4 ggr/Vecka!! Det är så vidrigt för henne. Spcflakes&postafen hjälper lite lite men har du något annat gott råd? Han har idag dubbla hörapparatter,tinnitus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.