När linbanan gör som linbanan skall

Idag fick vi finbesök av kusinfamiljen på torpet. Kusinfamiljen har ju en fyraochetthalvtåring och en alldeles ny bäbis.

Äntligen fick linbanan användas som det var tänkt. Och gissa om grabben tyckte det var kul med 40 meter vajer, medan herrarna som delade på jobbet med att svischa honom från punkt A till punkt B och tillbaka till punkt A igen svettades lite.

Det var knappt att vi fick ta linbanepaus för att äta bullar och dricka saft. Knappt. Men vi fick.

Man kan inte göra annat än att dra på munnen när man hör det lyckligt kvillrande barnskrattet.

 

Och dessutom fick vi ju bekräftat att hemmabygget funkade precis som det var tänkt.

Det var bara viktklassen som var lite … avvikande vid tidigare försök?

Sedan badade det linbanande barnet ihop med sin pappa i “simbassängen”.

Nu har vi storslagna planer för att bygga ut nöjesfältet. Tack vare kusinbarnet kom jag även på vad det skall heta.

Zombieland såklart.

Ett sant nöje för hela familjen och ett nöjesfält som absolut inte exkluderar hundar utan ett nöjesfält som älskar hundar och som hundar älskar tillbaka.

Nu vill jag ha förslag på mer aktiviteter för hundar, barn och vuxna. Vi skall börja med att ta hit den stora Fat Boy-hängmattan (den funkar för alla tre kategorier, jyckarna älskar den) och sätta upp vattensliden. Men sen då?

Ge mig tips. Gärna på saker som går att köpa på Jula (finns det något som faktiskt inte går att köpa där?).

The sky is the limit. Tänk utanför boxen. Jag är lite exalterad över tanken på ett Zombieland.

0 thoughts on “När linbanan gör som linbanan skall

 • Carinaiuddevalla says:

  Studsmatta? Gungbräde? Vattenspridare? Fotboll+mål eller grävda hål s.k fitbollsgolf? Hinderbana med gamla däck, balansgång på stubbar/trädstam? Minigolfbana 😀

   • HAHAHAHA och jag läste det och lade glatt till ett extra T. Undrade jättemycket vad det var för sorts snuskgolf för de vuxna.

    Och gungbräda! Det är ju nästan det roligaste som finns. BÄSTA tipset (förutom fittbollsgolf då). Studsmatta totalvägrar jag, jag får framfall och kissar på mig när jag är dum nog att testa. Åh, vad du satte igång fantasin nu. Agility för både hundar och människor. Men en gungbräda är ju ett måste på Zombieland.

    • Haga jaaa fit(t)bollsgolf lät ju liiite spännande ^^ :). Finns ju flera sorters gungbräde. Den roligaste (tycker jag) är den som balanserar högt upp o med ett upponer vänt V med bildäck på så den balanserar i luften.. Eeh typ, fattar du nåt’?

     • Jag kämpar verkligen för att fatta, men det går inte så bra 😉 Å andra sidan är jag lite dålig på gungbrädors utseende sådär generellt. Jag vill se bild! Finns det inte ngn avancerad sort som dessutom snurrar?

     • Alltså är det sådan där geishakulor som man ska träna bäckenbotten med? Som utvecklats till golf på något vis? Eller nej, jag vill inte veta förresten.

     • HAHA! Du är något på spåren när det gäller den golfen känner jag. Eftersom jag inte vet exakt vad det är heller 😉

 • Fitbollsgolf är ju ett måste, men kanske bara efter en speciell tid?

  Zombieland borde innehålla vitlök, kors och minst en påle. (Inte att blanda ihop med fitbollsgolfen)

  Kast med liten vitlök?
  Kubb, fast med små pålar?
  Korsfästa valfri individ?

  Allt borde rimligtvis gå att få tag i på Jula, utom vitlöken då,
  Haha.

 • Lysande! Och visst kan maken slå sig på gungbrädan också, den där golfen uttalar jag mig inte om, den kanske måste upplevas. Men det ska bli intressant att se fortsättningen…

  • Det kan han garanterat haha. Det är faktiskt ett smärre mirakel att han är så sjukt smidig när han utför vissa saker (som att åka skidor och skutta på båtar) men som en elefant i porslinsaffär resten av tiden.

  • Hahahahaha…tanken var god, jättegod. Fel monster bara. Jag är rätt dålig på att veta vad zombies är dåliga på. Men de har ju ingen hjärna så de borde ju vara skitdåliga på att tänka. Hur man nu attackerar det?

  • Det tror jag med 🙂 Och jag hade visst råkat glömma att vi har skitgammal lada med höloft. Den har ju svinmycket potential. Maken suckade lätt när jag föreslog klättervägg. Sen visade det sig att han redan köpt lina och sele, men inte resten. HAH. En zombieklättervägg är ju ett måste?

 • Och har man lada med höloft så måste man ju hoppa från loftet ner i… Hö??
  Och har man gungbräda så är ett MÅSTE att det sitter bildäck i backen som man studsar ner på med brädan. Det är jätteskoj!!!
  Hinner detta bli klart till nästa vecka?? 🙂

 • Fasen va kul det låter, e nästan så man fårost att våldgästa er

  Men nåt svingade mellan 2 punkter inte linbana utan lite mer Tarzan lian aktigt, stå på en platå o swinga sig över till andra platån mittemot kanske inne i ladan med massa hö under lr nåt så man landar mjukt om man nu tappar greppen om lianen

  En hinderbana man ska ta sig över både land & vatten kanske t om ha en skottkärra att skjutsa en kamrat delvis/ helt genom hinderbanan

  Nån slags katapult

  • Jag ÄLSKAR autocorrect. Lika mycket som jag älskar fårost faktiskt. Jag skrattar så jag gråter.

   BRA idé. Vi har ju mängder av bäckar runt oss. Eller ja, två bäckar i alla fall. En lång som startar i typ Indien (känns det som) och en kortare. Borde funka med någon slags Tarzanlian där. Jag skall sammanställa var vi har kommit fram till.

   (Och du får komma till Zombieland)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.