Grattis ALLA på Mattes Dag

Ropar jag, till er alla, från mitt hundhörn av Sverige. Det är så himla många som tjoar om Mors Dag idag ändå, så jag grattar oss med fyrbeningar. Vi lever med barn som inte har motsatta tummar och som inte kan fixa en frukostbricka eller sno kreditkortet för att köpa present.

Men OJ vad de hade velat göra just det. Fixa en frukostbricka alltså. Mest troligt till sig själva. Och med tanke på hur mycket de faktiskt klarar utan motsatta tummar är jag skitglad att de inte har det också.

De ger ju oss så himla mycket ändå. Söndertuggade glasögon, kameraväska med inbrott, eldsvåda på spisen efter rövarstråt på diskbänken och mycket mycket mer. Och ovillkorlig kärlek, det viktigaste av allt.

För ni minns väl det här?

IMG_5527

När vi hade varit i gigantiska godisbutiken på Nordby och köpt fyra kilo godis. Det är opraktiskt med hundbarn som gillar lakrits lika mycket som man själv gör, eftersom vi bara fick behålla en tredjedel av påsen. Som stod på det höga barbordet i köket där man inte trodde att någon portugist utan motsatta tummar kunde ta den.

Det känns så fint att komma hem och bli överbevisad.

IMG_5529

Och mötas av det här på hela golvet och två hundar med galaxens oskyldigaste uppsyn.

Det är sådant man får när man har fyrbeningar. Glädje (nästan jämt), men inte så mycket presenter.

Men när man kliver över sina barn på morgonen på väg ut i köket för att fixa sin egen frukost så är det värt det.

IMG_3574

Det är varken trist eller ensamt med fyrbeningar.

Så jag säger stort grattis till alla och envar på Mattes Dag.

Idag råkar det vara knallblå himmel för en gång skull, så det blir en tur till ön och pensionärskuvösen. För att kika på bäbis och en nybliven tvåbarnsmor i familjen.

Det skall vi prata mer om sen. Vi måste prata om det. För namnet på den lilla knodden får mig att bilda meningar jag aldrig trodde jag skulle göra.

Ha en finfin mattedag allihop.

0 thoughts on “Grattis ALLA på Mattes Dag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.