Mot Sherwoodskogen (eller Göteborg)

Snart i alla fall, om en timma skall jag och roadrage sitta i bilen.

Jag antar och utgår ifrån att värderingsmäklare inte bryr sig om ifall det är städat i huset eftersom det bara plockats ut möbler de senaste åren. Oavsett om det har legat saker på möblerna.

Ungefär som det där tricket trollkarlar gör när de drar undan duken från ett bord och står hela dukningen kvar intakt medan trollkarlen håller duken i näven. Bortsett från att jag inte är trollkarl och har således plockat köksbord, soffa, soffbord, tv och lite byråer och lämnat kvar allt som legat på och inuti där det har hamnat. På golven. Men mellan alla saker går det faktiskt att se att det är ny parkett och det är väl huvudsaken?

Eller måste jag lägga citroner i bastun?

Medan jag åker och gör andra saker kan jag roa er med att äpplet inte alltid faller så långt från päronträdet.

Min mamma ringde imorse, lite halvt fnissig, men mest hysterisk eftersom hon börjar tro att det är dags för tvångströja nu.

På senare år har hon börjat göra mer och mer skumma saker nattetid. Precis som jag är hon en i sömnen-pratare och även en gångare. Men det har eskalerat.

Det började lite småskaligt med att hon smög upp nästan varje natt och hämtade småkakor och mjölk som hon åt i sängen. Utan att ha ett minne av det morgonen efter, förrän hon såg tallriken och kaksmulorna. Hon har även ringt mig och sagt konstiga saker, men jag vet om det så jag brukar bara säga att hon skall gå och lägga sig igen. It takes one to know one liksom.

Nu har hon varit i Spanien i två veckor och imorse hade hon tydligen vattnat alla sina blommor efter hemkomst. En innerkruka stod lite på sniskan så hon lyfte upp den för att justera (antagligen med vattenpass eftersom hon är pedant) och upptäcker då att anledningen till att den står på sniskan är att det ligger fyra femhundralappar och en hundralapp under krukan. Dyngblöta såklart, med tanke på att hon nyss hade gått vattningsronden.

Hon har INGET som helst minne av att ha gömt pengar i begonian. Vad hon däremot vet är att hon hade två femhunkor som hon hade lagt undan till mig från mormor. I ett eget fack i plånboken för att inte blanda dem med sina pengar. De var helt plötsligt borta när hon kollade i onsdags och hon kunde inte fatta var de hade tagit vägen. Det har ju antagligen fått sin lösning nu då de borde vara två av femhunkorna i blomkrukan.

Nu är frågan var de två andra och hundringen kommer från. Och varför hon gömmer pengar på orimliga ställen, vattnar dem och inte har en aning om det.

Nej, hon dricker inte eller knaprar mysko piller.

Hade det inte varit för att hon hade bråttom till jobbet tror jag att hon hade fått ett mindre psykbryt när hon ringde.

Dessutom hade hon varit uppe på natten i Spanien och gömt sin mans snusdosor för honom (och sig själv eftersom hon inte kommer ihåg det heller).

Är jag hemskt elak om jag fnissar?

Jag vet ju liksom att jag kommer bli likadan så småningom.

0 thoughts on “Mot Sherwoodskogen (eller Göteborg)

 • Låter hyfsat ofarligt än så länge men kasta aldrig något när du är där utan att kolla vad du egentligen kastar.
  Vi kastade typ två continrar med prylar osv innan vi av misstag tappade en gammal dagstidning (Som vi hade kastat manga av I de tidigare nämnda containrar) trillade ur pengar. Ur den ca 20% av alla tidningar som fans kvar hittade vi lite styft 20 000 kr….. Man kan ha mycket roligare för dem än att bara lägga dem direkt på tippen……

 • I eftermiddag är jag i Hällsvik med bilen full av citroner basilika frukt och kanelbullar…
  Där e städat, pedantiskt eftersom jag inte gjort det själv.
  Vet inte om detär så stor mening med citroner egentligen för kan man inte föreställa sig citroner kan man knappast föreställa sig att bo där eller?!
  Tur att du inte e jag, mitt stök hade jag snabbt som en iller stoppat i ikeapåsar och fyllt bilen med. Till ingen nytta såklart, för detblir ju inte ett stylat hus så kvickt!
  Lycka till idag!

 • Stress? Iaf har jag läst att det kan vara en av anledningarna till att man gör konstiga saker i sovande (och vaket) tillstånd. Annars är det kanske bara ärftligt hos er två 🙂 en såndär lite rar konstig grej som ni har för er.
  Städa huset räcker det väl att göra tills det ska tas foton, då bör du nog plocka bort högarna från golvet och lägga citroner i bastun osv….. fast se till att det är undanplockat/fräscha citroner på en ev. visning. Det luktar så illa med mögliga citroner 🙂
  Nu ska jag ägna mig åt fakturering igen (Yeeey!!) var bara tvungen att ta en paus och vila hjärnan lite innan det kokte över :-/

 • En Annan Susanne says:

  Jag förstår precis, för jag går också i sömnen och det är inget roligt alls. För mig. Familjen däremot öser gärna ur sig anekdoter om vad man sagt och gjort. En gån skulle jag på toan visade sig, och jag hittade tydligen inte dit, så de sa vart den var och jag gick dit och rumsterade om, kom ut och sa: Äh, jag hittade ingen”

  Jag har även pratat i telefon, letat toalettfärs och kallvatten. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.